Nicméně pružiny jsem odvezl k výrobci. Na ceduli na baráku mají reklamu, že se věnují i výrobě auto-moto pružin (offroady). A technolog měl věcné dotazy a měl pochopení. Neříkal, že něco nejde, ale spíš se ptal, jak to chci, co preferuju atd. Zítra ráno se tam stavím a řekne mi co vymyslel, cenu, dodání atd.
Nikde se distanční trubka neřešila. Vždycky jsme se bavili o samotných pruzinach. Ale to je jedno.
A to nechavas dělat v iveze, tedy jestli to není tajný
Testovací sady pro GS i Dakara objednané v počtu 1+1. Jednu já, jednu bude testovat Kali. Termín dodání testovaček 24.7. nejpozději. Pak je budeme nějakou dobu jezdit a pokud bude vše v pohodě, objednám je ostatním zájemcům. Pokud bude potřeba další ladění, už to nebude dlouho trvat, bude z čeho vycházet.
Firma změřila tuhost a přidala desetiny navíc vzhledem k možné únavě materiálu. Na obou naměřili stejnou tuhost, což by odpovídalo vzhledem ke stejné/podobné váze GS/Dakar. Přidali progresi dle jejich technologických zkušeností (tak, jak to má být a aby to bylo efektivní). A na moje přání prodloužili obě pružiny o 10mm. Chtěl jsem, aby se motorka celkově nepatrně zvedla. Kdyby tohle prodloužení dělalo nějaké kraviny, není problém nechat zájemcům vyrobit pružiny v originální délce.
Když jsem viděl formulář, do kterého si technolog zaznamenával výpočty, míry, hodnoty atd., tak musím říct, že pružiny jsou opravdu alchymie.
Cena 2.000,- sada bez rozdílu GS či Dakar.
Upravil xHackerM dne 11.07.2014 11:14
budu se snažit otestovat co nejlépe je to pro mě čest. Nicméně cena vážně pěkná
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo
Pruziny wilbers lze koupit za 2250,- a jsou odladene.
Tim ale nechci nijak snizovat snahu xHackerM ba naopak, muze byt lepsi vysledek nez u velkych firem.
Labus01 napsal:
tak to by si měl přečíst machomp nebo, kdo to byl, co svorně tvrdil, že jsou obě stejné
Stale tvrdim ze jsou zamene. Jsou stejne co do vzajemne vymeny.. To mze maji trochu jiny prubeh je jina
BMW F800GS Adventure
machcomp napsal:
Tim ale nechci nijak snizovat snahu xHackerM ba naopak, muze byt lepsi vysledek nez u velkych firem.
V to i věřím. Technolog firmy měl dotazy k věci, mají zkušenost s offroadovýma autama a ptal se mě i na reálné chování motorky. Co to dělá teď, jak chci, aby se to chovalo potom atd.
Z praxe vím, že udělat pružinu aby pracovala jak má není vůbec nic lehkého, ať se bavíme o malé pružince nebo obří.
A právě proto věřím, že pružinárna to udělá kvalitně.
Co si budeme povídat. Hyperpro, Wilbers, Ohlins atd. to nedělají jinak. Vezmou originální pružinu a pochybuju, že mají svůj vývoj, svoje automaty na točení pružin, svoje měřáky atd. Neudělají nic jiného, než že zajdou do pružinárny a tam diskutujou, co to má umět. Pak to vrazí na motorku a doladí. Dají na to nějakou barvu, objednají krabice, hodí tomu logo a hned to stojí 1-2x tolik.
To samé udělám já s Kalim. Dáme to do motorek a budeme s tím nějakou dobu jezdit. Jen ta cena nepřesáhne zmiňovanou částku.
Ještě mám jednu poznámku.
Když jsem měl na malém GS progresy od Hyperpro, tak k nim byl přibalený hustší olej 20W a taky ho přišlo do každé nohy jen půl litru oproti 600ml
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Ja daval minuly tyden nova gufera i olej. Vse dle manualu. Dnes jsem daval pruziny a rano na tom jedu do prace. Kali uz je ma taky a olej uz tam hustsi mel. Diky za poznamku.
já jsem si nechal dávat 20W kvůli slabším pružinám co jsem měl aby se to trochu vyrovnalo a docela to pomohlo. Teď mám za sebou pár km s novýma uvidíme po víkendu měl jsem v plánu zkusit Lipno a trochu to provětrat tak po víkendu budu hodnotit.
když počasí dovolí tak příští týden budu testovat usilovněji (mám dovolenou) takže podrobnější hodnocení koncem příštího týdne když to vyjde... zatím najeto něco kolem 300km a pocity dobré zatím samá pozitiva