Já jsem si Pinlock kdysi nabastlil do C2 a fungoval perfektně, byl na ty excentrický cvočky a měl po obvodu silikonový těsněníčko. V -5 stupních jsem měl mimo Pinlock v oblasti nosu námrazu od funění a samotný průzor Pinlockem byl naprosto čistý. Ten Pinlock byl původně jako díl pro Nolanky.
Moni jsem do Acerbis Active, která je v blbém počasí nezafunitelnější helma, nabastlil Pinlock ze SHOEIky, samolepící. Po obvodě není silikónek, ale lepící proužek pásky, jde to aplikovat s ohledem na výrazné zaoblení enduroplexi strašně blbě, ale jde. Plexi se nemlží, účel to plní.
O Pinlock pečujeme velmi něžně, je fakt snadno poškrábatelný oproti samotnému plexi . Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
bystricke napsal:
nepoužívám,kdysi jsem to nabastlil do helmy,párkrát utřel od prachu a pak se stím v noci nedalo jezdit,měl jsem před očima poškrábaný obraz v obraze
Verim tomu, ze bude nejspis problem v tom, ze jsi neco nabastlil.
Kdyz jsem kupoval novy plexi, prodava se to jako dily, pinlock zvlast. A po objednani mi z Geneze volali, jestli bych to nechtel zdarma od nich smontovat, ze to chce kvalitni praci aby vse fungovalo jak ma.
Za me fakt pinlock super, ale znam ho jen z plexi, kde je z vyroby.
S Geneze jsem byl vždy spokojen až na jednu věc a to je právě to plexi a pinlock .koupil jsem u nich komplet plexi C3 i s namontovaným pinlockem ale mlžilo se mi to hrozným způsobem tak jsem telefonicky kontaktoval Geneze s tím že se mi to jako celek moc nelíbí i proto že se zdá o něco volnější to plego jakoby na větší helmu ,paní mi dojednala scuka s jejich člověkem (ne pan Žák) že se na to mrkne ;no vyslechl jsem téměř 3/4hod.monolog jak by, a co by, a kdyby ,a když ne tak potom... zkrátka mnoho slovy nevyřešeno nic - moc se mu to nechtělo nějak řešit. Zajel jsm do Louise do Vídně a po koupi nového plexi i s pinlockem který jsem namontoval sám vše ok. I když obě byli stejná velikost tak to z geneze netěsnilo (plexi na helmu) tak se nabízí myšlenka jestli do česka nepošlou z fabriky sem tam nějaký ten nestandard -což si asi u Loise nedovolí.
Upravil kim dne 31.07.2014 14:02
Mám systém 6 a při střídání teplot ve vyšších horách si musím pomoct lehkým pootevřením,dole 25,nahoře třeba 0,takže extrém,jinak v pohodě.
oranžová dvanáctka
Mám PinLock na NOLAN N103, kde je namontovanej v serii a když je vlhko a zima, tak se plexi stejně mlží dole u nosu. Zůstává tam zamlžená oblast tak 5x5cm. I když mám otevřenou ventilační mezeru (kterou táhne zima). Navíc když jdu se zvedlou bradou a prší, tak ty kapky nalítaj zespoda na pinlock, kterej po cestě nemám jak otřít.
Kupoval jsem dvě helmy Shark SpeedPro, který maj PinLock přibalený a byl už poškrábaný když jsem ho vytahoval z obalu v krabici. Moc s tím spokojenej nejsem, lepší mít helmu, která to nepotřebuje.
V Nolance N104 pinlock používám stále, ve 2st- žádný mlžení, delší jízda v hustém dešti při tak 10st-žádné mlžení, jak v pokojíčku, luxus, jinak jsem neměl pocit, že by mě pinl. nějak vadil. Kdyby v n104 nebyl kravál, tak bych ji neměnil. Nyní krátce Shoei Neotec (s pinlockem), tak uvidím jak se bude chovat v horších podmínkách. Nolan N104 na zimu okolo komína dobrá kluci na RT s velkým plexi žádný hluk v přilbě neřeší
Upravil JirkaHK dne 01.08.2014 00:23
rick napsal:
Je to právě proti zamlžení,ale nemaká to na 100%
U C3 maka vyborne. Nesmim pouzivat kuklu nebo nebo nakrcnik az na nos. Dnes jsem jel 4h v hustem desti a 100% spokojenost
Dokud funguje,tak dobry...ale jak prestane fungovat,tak spatny....
Me nejaky zpusobem nachcalo mezi a druhej den za slunicka jsem nevidel skoro nic,jak jsem plego zavrel,tak se tamlzilo,takze jsem to zaviral a otviral celou cestu.....nez to cele vyschlo,trvalo to tri dny a to jsem to mel stale na slunicku....budu to muset asi poridit nove.
Ale kdyz to fungovalo,tak bomba....
Stalo se mi to stejné letos při cestě do Ga-Pa u Schubert S1Pro (mám dojem, že je tam stejné plexi jak u C3) v tom brutálním půldenním lijáku, jak jsme jeli do Nussdorfu do kempu - taky se mi tam dostala voda. Ráno jsem v umývárce sundal plexi a pinlock jsem musel vyndat, jelikož by se s tím nedalo jet - bylo to mezi sebou totálně zamlžené. Objednal jsem nové plexi i Pinlock (už si to po těch čtyřech letech zaslouží). Do té doby fungovalo skvěle (jak v zimě, tak v dešti).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
to si ten pinlock jako sundavas?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks: normálně ho nesundávám - nebyl důvod - 4 roky to fungovalo bezvadně - voda se mezi plexi a Pinlock nikdy nedostala. Až letos, po tom, co se mi mezi něj a plexi voda dostala - asi už ta vrstvička silikonového pásku na Pinlocku byla za ty roky nějak poškozená. Tak jsem plexi (osazené Pinlockem) z helmy sundal a Pinlock jsem z něj oddělal (abych něco viděl) - normálně napružíš plexi a Pinlock vyjmeš z těch "kolíčků" co ho na plexi drží. To je normálně rozebíratelné (a prodává se to samostatně jako náhr. díl). Pak jsem plexi bez Pinlocku vrátil zpět na přilbu. Nebo jsem Kubo něco nepochopil?
Upravil Tonda dne 01.08.2014 11:35
Tonda napsal:
hicks: normálně ho nesundávám - nebyl důvod - 4 roky to fungovalo bezvadně - voda se mezi plexi a Pinlock nikdy nedostala. Až letos, po tom, co se mi mezi něj a plexi voda dostala - asi už ta vrstvička silikonového pásku na Pinlocku byla za ty roky nějak poškozená. Tak jsem plexi (osazené Pinlockem) z helmy sundal a Pinlock jsem z něj oddělal (abych něco viděl) - normálně napružíš plexi a Pinlock vyjmeš z těch "kolíčků" co ho na plexi drží. To je normálně rozebíratelné (a prodává se to samostatně jako náhr. díl). Pak jsem plexi bez Pinlocku vrátil zpět na přilbu. Nebo jsem Kubo něco nepochopil?
to nebylo SAMOZREJME NA TEBE
jinak 4 roky na pinlock je vyborna hodnota.. asi mas helmu dost v suchu a nejezdis na podzim a vecer, co?
ja po dvou letech MAX musim menit.
nebo proste hodne funim z tech speku no
17 cm
Tonda napsal:
jinak 4 roky na pinlock je vyborna hodnota.. asi mas helmu dost v suchu a nejezdis na podzim a vecer, co?
Jezdím s ní na podzim a i večer. Že tak dlouho Pinlock vydržel spíše přičítám tomu, že mám víc přileb a střídám to podle toho "co" pojedu, "kam" pojedu a někdy i na "čem" pojedu. Takže ono to, že ji mám 4 roky není vlastně úplně tak "v rovině" s najetými kilometry. Ještě jezdím dost v BMW Enduro Wave a někdy v Nolance.
Tonda napsal:
Jezdím s ní na podzim a i večer. Že tak dlouho Pinlock vydržel spíše přičítám tomu, že mám víc přileb a střídám to podle toho "co" pojedu, "kam" pojedu a někdy i na "čem" pojedu. Takže ono to, že ji mám 4 roky není vlastně úplně tak "v rovině" s najetými kilometry. Ještě jezdím dost v BMW Enduro Wave a někdy v Nolance.
ono to degraduje i ve vlhky garazi napr...
17 cm
Nezkoušeli jste někdo toto (LINK níže)? Resp. nevíte někdo o firmě, která by to v CZ prodávala? Na ofic stránkách Pinlocku to odkazují jako alternativu do helem, které nemají přípravu na Pinlock.
vypadá hodně jednoduše i cena je jednoduchá. Stálo by to za vyzkoušení.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
@Spit
Už jsem psal Schrekovi do vlákna, aby mi to přihodil do další objednávky z Louise. Tak jsem zvědavý.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
ja to pouzival na helme stare co sem mel a super bez mlzeni, ale je tio univerzal tak doufam ze to na tu tvou sedne, nebo nedela se plexi primo antifogem na tiu tvou
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček