Neviete niekto, ako je to s montazou asistenta radenia? Da sa premontovat z jednej motorky na druhu? Nasledne nechat prehrat software motorky u dealera. Bude to fungovat?
Chlapi, mam takovy problem. Po zime jsem vratil baterku, nakalibroval dle postupu tady. Na stojanu slape asistent perfektne, pod plynem krasne nahoru a bez i krasne hladce dolu, ale kdyz to jedu projet, tak se pod plynem radit neda, jen kdyz zaklapnu tak to nahoru radi, ale dolu jen obcas, tak 3 z deseti pokusu. Poradi nekdo co s tim. Na podzim bylo vse ok.
Tak jsem to udělal znovu a výsledek je, že na stojanu funguje perfektně, ale jakmile je v zátěži na cestě, tak nahorů neřadí pod plynem vůbec, jedině když zaklapnu a dolů se to občas povede, ale taky ne vždy. Kde dělám chybu při kalibraci, když odpojim baterku, znovu zapojím, nastartuju, nechám 10 vteřin na neutrálu a pak jedu každou rychlost po 10 vteřinách až do šestky, pak neutrál a vypnu motor.
díky
pepa10 napsal:
Chlapci, mám takú možno humornú otázku. Určite môžem s asistentom radiť aj 1 do 2 a z 2 do 1?
Niesom si istý, ale v návode som čítal že od 2 hore a späť iba.
ďakujem.
Můžeš i z 1 na 2 nebo z 2 na 1. Někdy je lepší řadit se spojkou, a to i mezi vyššími převody. To tě motorka sama naučí. Např. když jedeš ve vláčku na dvojku, auta před tebou zrychlí, měl bys mít dostatek místa udržet vyšší otáčky i po přeřazení, jestli ne, Řaď nahoru raději se spojkou.
Upravil Pamilton dne 23.04.2018 16:56
BMMW R1200GS LC 2014
Chlapi, otázka (možná hloupá) k asistentu. Rok staré GS, kupováno nové vč. asistenta řazení - při podřazení s asistentem z 3 na 2 tam vlítne občas neutrál, se spojkou se mi to (zatím) nestalo. Nevím, jestli je chyba mezi řidítky a řadičkou nebo to indikuje nějaký horší potenciální problém. Podle servisu (Invelt v Praze) vše v pořádku, motku si vzali na tři dny loni na podzim, při jejich zkoušení se údajeně neobjevilo. Nějaký nápad/tip? Docela mě to štve, v servisu v zásadě "neprůkazné", leč fakticky se vyskytující.
Díky...
mirasnovak napsal:
Ahoj. Jde asistent dodělat i do LC r.v.2013 ?
Ne bohuzel nejde.
Proc to nejde? Fyzicky to tam namontovat jde. Nevim kde se to zapoji - konektor co je na obrazku jsem zatim na motorce nenasel. A nevim, jak je to se softwarem. Ale podle Realoem by to od 08/2013 melo jit. Taky by me to zajimalo, mam stejny "nestastny" rocnik.
paulik78 přiložený následující obrázek:
Pokud mas hridelku vstupu razeni se zavitem a zespoda prevodovky pridelany konektor s krytkou tak se to namontuje nahraje software zkalibruje a radis pokud nemas nenamontujes
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mám R1200 GS LC 4/2013 s převodovkou 2018. Bohužel nemám ten konektor. Neříkejte mi že přes to nejede vlak? Nebo je tak ještě další problém? Na první pohled je to konektor o max 4 kabelech
pánové asistent řazení je skvělá vychytavka- pří řazení dolů před serpentínou nemusím stát na brzdách nakopu to dolů ,motorka sama zpomalí,když jsem za ní ,nakopu to nahoru a motorka letí,chceš terén,mačkáš spojku,jedeš si pijánko,paráda
malcao napsal:
pánové asistent řazení je skvělá vychytavka- pří řazení dolů před serpentínou nemusím stát na brzdách nakopu to dolů ,motorka sama zpomalí,když jsem za ní ,nakopu to nahoru a motorka letí,chceš terén,mačkáš spojku,jedeš si pijánko,paráda
Nevím, podrazoval sem dycky se spojkou přišlo mi to tak nějak normalni když chceš spomalit...Pomalý rozjezdy taky,bez spojky jenom když sem temu dával za uši...
Kupredu spatki ni krok...