Vjetrníku koukni na caravan24.cu nebo nějak tak tam by sesm ohl inspirovat a jinak kousek za prahou v Roudnici je chlapík co tahá caravany a obytnáky z venku naši od něj mají druhej a jsou sním zpokojeni sám taky jezdí a je takovej poctivej prej a dá se sním mluvit
to Magoss: mám teď trochu jiné starosti, než že bych hned pořizoval karavan....ale učarovalo mi to, to se přiznávám...
Kontakt na Roudnici pošli, jestli máš, to se vždycky hodí...představu co bych chtěl, mám zcela jasnou
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Mam stary ford transit s nastavbou pioneerr.v.96.Naprosta spokojenost.Byl 6xv chorvatsku + spoustu vikendu a akci po celem cesku.
vevis přiložený následující obrázek:
[185.91Kb]
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Taky nad tim s pani prmyslime,ale porad mi vychazi lip karavan za auto,uz jenom ze ho zahodis v kempu a muzes nekam jet. Jinak obytny auto je super,ale resim tu prakticnost. Takze : vcem je auto lepsi nez vlek?
jinak na caravan fóru se to řeší už od doby jeho vzniku .. co je lepší jestli karavan nebo autocaravan ...
dlouhou dobu jsem měl obytnou dodávku .. a super .. nalítali jsme s ním přes 300 000 km s manželkou a potom i s jedním synátorem ... teď když už máme dva kluky tak jsme s ní jeli vždycky tak max. jednou ročně ... takže šla z domu ...
chstepan přiložený následující obrázek:
[151.37Kb]
Upravil chstepan dne 17.09.2014 09:58
(ch)stepan
Jelen,Racek:nad karavanem přemýšlím již 10let od počátku mých cest německem kde jsem prochodil karavan centra.Jenom prostě na to není čas na to abych vyjel na 14 dní na dovolenou a potom to někde parkoval to se nevyplatí,takže jsem si slíbil,že pokud se dožiju důchodu a budu zdravej koupím si pěknej karavan už mám vyhlídnutej alkovna na Ducatu basis min 120 multijet dozadu držák na nějakou 125 a celou zimu mě taky nikdo neuvidí,budu u kamaráda na Lefkádě,španělsku prostě mám rád teplo a ne tady ty listopadový plískanice.Jídlo je tam stejně drahý jako u nás a nemusíš topit
Racek:viděl jsem při mých cestách hodně převrácenejch aut i s přívěsem není to sranda s tím jezdit,boční vítr,nesmíš vyhodit rychlost z kopce apod.Dnešní moderní obytnáky jedou skoro jako osobák,máš tam veškerej komfort,přijedeš do kempu sundáš yamahu 125 a jedeš na nákup,podívat se apod,takhle jsem procestoval ve dvou kanáry.
Ja na vlek nedam dopustit. Hodne take zalezi na tom jestli to ma stabilizator atd..Cestoval jdem s nim docela dost a vyhodou pro me je svoboda pohybu. Auto zaparkujes rozdelas predsin a kdyz chces nekam vyrazit,tak jedine na kole. Na druhou stranu ma muj kamarad auto a hodne s nim cestuje a poradne nikde nepostoji. To je potom auto urcite lepsi volba. Letos se mi nikam moc nechtelo,tak jsem ho postavil do Trebone k vode a jezdil tam na vikendy. No a jak se to rozkriklo,tak se z toho stalo oblibene poutni misto kamaradu motorkaru. Nebyl snad jediny vikend kdy se tam nikdo nezastavil a bylo to fajn. V predsini mam koberec a jeden vecer tam spalo i 8 soudruhu
... já si pořídil tuhle bedýnku ...
ano jízdní vlastnosti jsou horší ... ale v kempu to odpřáhneš a jezdíš s rodinou autem po výletech ... navíc pořizovací cena a provozní náklady jsou úplně jinde ... a pojištění taky ... navíc je v něm při zachování menších vnějších rozměrů více vnitřního obyvatelného místa ... a v neposlední řadě mám možnost jeho garážování...
chstepan přiložený následující obrázek:
Měl jsem obojí , a záleží na jaký účel využití si to pořídíš. Obojí je super v určité době. Po přívěsu následoval obytňák a dnes, když děti odrostly a auto stálo 10 měsíců bez využití je nejlepší GSo .Není nic lepšího než zjistit, že po ránu se mi podaří v mých letech ještě vylézt ze stanu. ( podotýkám že ve střízlivém stavu)
KUKY se vrací
... to já mám karavan, aby byl doma klid ... na Gsu jezdím výhradně sám ... takže po cca 2 mých sólo výletech na motorce .. vyvezu rodinu s karavanem na týden ... a pak mám zase "povolený" cca 2 sólo výlety na motorce
(ch)stepan
Ohledne tech nakladu vychazi vlek lepe. Uz porizovaci cena je jinde nez za auto. Jezdil jsem 9let na kamionu tak mi ani souprava nebude vadit. Auto bude dobry kdyz budes kazdej den stat nekde jinde,pak asi bude super. Je to pekny oboji,jen se snazim najit to co je vhodny pro me s rodinou. Byli jsme ted v Chorvatsku pod stanem a bylo tam na vyber od vseho,jak karavany tak obyt.auta tak velky stany,tak me prave napadla otazka co je lepsi.