jencekgs napsal:
I ja jezdim rad na kole. Bohuzel co jsem se prestehoval do Ostravy tak hodne malo. Alealespon do prace se obcas projedu. Nejlepsi je to ale v lese.
Vevis 127km po horach je dost hardcore.
Jenže ty jsi na kole nebezpečnej. Raději moc nejezdi víš jak to dopadlo s tou babou
Dedkoid napsal:
koukám, že jsme na těch cendurech celkem béčka (video není zrychleno) YouTube Video
Já bych řekl, že zrychleno je,,, tipuji, podle těch blesků od foťáku okolo 45 s ...
Tak tohle video není zrychlený, tohle je z víkendového mistrovství v norském Hafjellu. Josh Bryceland - borec z videa, to na tom posledním skoku přepálil a na dopadu si urval kotník. Skončil druhej. Naši jezdci jsou o deset vteřin mimo.
Livingspace)
jencekgs napsal:
I ja jezdim rad na kole. Bohuzel co jsem se prestehoval do Ostravy tak hodne malo. Alealespon do prace se obcas projedu. Nejlepsi je to ale v lese.
Vevis 127km po horach je dost hardcore.
Dedkoid napsal:
koukám, že jsme na těch cendurech celkem béčka (video není zrychleno)
Já bych řekl, že zrychleno je,,, tipuji, podle těch blesků od foťáku okolo 45 s ...
Tak tohle video není zrychlený, tohle je z víkendového mistrovství v norském Hafjellu. Josh Bryceland - borec z videa, to na tom posledním skoku přepálil a na dopadu si urval kotník. Skončil druhej. Naši jezdci jsou o deset vteřin mimo.
To jsem se malem po! By me zajimalo kolik kosti si tihle lidi dolamou nez se vubec dostanou na takovou soutez. Nebo spis: kolik krat si polamou vsechny kosti nez se tam dostanou. Respekt
TomasTT napsal:
Výlet na celý den... Ach jo. Můžu jen závidět. Jsem rád, když se občas urvu na 25km
Na cely den nemam taky sanci.Tohle bylo na silnickach.jeli jsme to 4,5h.V terenu to samozrejme pribyva pomaleji.Den pred tim jsem si dal v terenu 60,z toho 40 po trati sudet.Jel jsem to 3h.
My jsme jezdili celý dny na dovolené s dětma - táhnout za sebou vozík s dvěma dětma je asi tak stejně zábavný jako táhnout na laně pytel cementu. Přibližně tak jsem se cítil po 8h v sedle, když jsme za den ujeli na Lipně třeba 40km.
Jinak když jedu sám, tak jezdím kolem 40km za podvečer (obvykle se vracím za tmy) ale když si jedu zablbnout do lesa tady u nás u Osnice nebo do Břežan, tak stačí 20km a jsem mrtvej a to mě čeká ještě 20km po silnici domů. Celodenní offroad někde v horách bych nedal. Na to nemám.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
My jsme jezdili celý dny na dovolené s dětma - táhnout za sebou vozík s dvěma dětma je asi tak stejně zábavný jako táhnout na laně pytel cementu. Přibližně tak jsem se cítil po 8h v sedle, když jsme za den ujeli na Lipně třeba 40km.
Jinak když jedu sám, tak jezdím kolem 40km za podvečer (obvykle se vracím za tmy) ale když si jedu zablbnout do lesa tady u nás u Osnice nebo do Břežan, tak stačí 20km a jsem mrtvej a to mě čeká ještě 20km po silnici domů. Celodenní offroad někde v horách bych nedal. Na to nemám.
Já s vozíkem Tome jezdil rád, třeba kolem Souše nahoru na Jizerku, do Bílého potoka a zpět (tam byly ty zatáčky do kopce fakt výživný, občas mne tam i někdo do kopce povzbuzoval z auta ) a jiný kopcovitý trasy v Jizerkách, nebo v Českým ráji a nepřišlo mi to tak hrozný. Jednou jsem to pro zajímavost vážil a vozík měl opravdu kolem 40-ti kilo... Ale jede to pěkně, z kopce jsem jezdíval i dost přes 40km/h, ale to už mi žena hodně nadávala...
Geralt přiložený následující obrázek:
Tento pondelok na akcii v Kysaku celkovo 80km v sedle, po dlhšom čase som mal opäť zadok ako keby som prave dorazil z Gay-tripu! My bike Lapierre Zesty 514 All moutain.
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Vozik jsem se natahal docela dost.Obcas 2 deti v nem a jeste jedno v sedacce. I lehky teren a slo to.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Poradí někdo nad výběrem rozměru kol, dělaj se teď i 27.5 a 29 palců, kromě 26 pochopitelně, proč to? Větší kolo líp jede po silnici, v terénu asi moc hbitý nebude, tak čemu je to dobrý? Má někdo zkušenost, uvažuju o hobby modelu, tak co teď frčí a proč. Díky.
Jinak jsem byl s rodinkou na kolech na Šumavě, po letech na týdenním putování se stanem, psem a bylo to prima.
To bychom mohli něco domluvit, kdyby někdo měl ještě chuť se projet třeba po tý Šumavě.
červenej Elf
Vetsi kola maji mnohem lepsi pruchodnost terenem.Projedes veci ktere jsi s 26 neprojel.Je to fakt znat.
barokar napsal:
Poradí někdo nad výběrem rozměru kol, dělaj se teď i 27.5 a 29 palců, kromě 26 pochopitelně, proč to? Větší kolo líp jede po silnici, v terénu asi moc hbitý nebude, tak čemu je to dobrý? Má někdo zkušenost, uvažuju o hobby modelu, tak co teď frčí a proč.
...na hobby turistiku zásadně 29"...je to pohodlnější...
27,5 má smysl u kol blížících se k enduro pojetí...tedy do těžkého terénu...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Hmm ja mam 27.5 a spoko. Ale je to hlavne o tom jak ti kolo sedne. Mi z 29 moc kol nesedlo a tahle 27.5 jakmile jsem na ni naskocil... 26 mi zas prislo takove moc male.
Vetsi kola krome toho ze maji lepsi pruchodnost maji i lepsi stycnou plochu, myslim ze tohle ale hobbik moc nepozna. Na netu je mraky clanku o vyhodach jednoho a druheho. Dnes jsou 26 dost na ustupu, nekde jsem dokonce cetl ze velci vyrobci maji uz jen kolem 20 procent produkce 26tek... kazdopadne pokud chces toho vedet vic, tak bing.com, google.com a 26 vs 29 a je to
Jenže ty 29" jsou prostě hnusný. Nemůžu si pomoct ale vypadá to jak rám na dámské kolo se silničníma kolama.
27.5" je fajn a asi bych nové kolo taky bral 27.5" ale jezdil jsem na kamarádově a že by to byl tak zásadní rozdíl, to teda ne.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
29" nejsou hnusný.. Při mých 190 cm je to konečně kolo, na které se akorát vejdu. Velký rám,velká kola. Na jízdu po pěšinách a lesních cestách je příjemnější než 26". Jen jsem si musel zvyknout na větší výšku a tímto i na jiný těžiště. Mám ho už třetí rok. A.
BMW 1200 GS a ///M3
aldaGS1 napsal:
29" nejsou hnusný.. Při mých 190 cm je to konečně kolo, na které se akorát vejdu. Velký rám,velká kola. Na jízdu po pěšinách a lesních cestách je příjemnější než 26". Jen jsem si musel zvyknout na větší výšku a tímto i na jiný těžiště. Mám ho už třetí rok. A.
Presne.Zpatky uz bych nesel.Znatelny krok dopredu.A hlavne technicke vyjezdy mezi kamenim a korenama jsou ted jednodussi.
vevis - jestli jezdíš na horáči závody tak ti doporučuju zajet si někdy Mallevil cup tady u nás kus od Liberce. Jezdím to už tři roky - naštěstí ne na kole, ale na motorce, značení trati a předjezdec - a ta trať je parádní, parádní sjezdy a výjezdy,šutry, kořeny, bahno a krásná příroda.
A kámoš co to jezdí na kole tvrdí že je to jeden z nejlíp organizovanejch závodů u nás.
Jinak letos čas vítěze na 100km byl kolem 3,75 hodiny - měl jsem na motorce co dělat aby mě místama nedojeli
Čau, Tom
Upravil TomElefant750 dne 18.09.2014 19:13
aldaGS1 napsal:
29" nejsou hnusný....... Jen jsem si musel zvyknout na větší výšku a tímto i na jiný těžiště....
...jo, přiznám se, že při technickém sjezdu mne vyšší těžiště lehce zaskočilo, jak si to člověk neuvědomí, že musí jinak přenést váhu. Měl jsme pocit, že je kolo podemnou nervozní, ale nebylo to geometrií, ale těžištěm...
Zrovna dnes jsme se stavěl podívat v RB ve Vrbovce, když jsme byl na servisu s mopedem...
http://www.rb-bike.cz/ramy-kola/95/78/crr-290-my014-race
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."