Tak mi u mé dvouvačky/2011 ve 32000 km přestala taky hřát rukojeť. Levá. Demontoval jsem přepínač, odpojil konektory a sundal komplet celou rukojeť. Potom jsem se zastavil - připadá mi, že u mne je ten gumový návlek nějak v jednom kuse s tou plastovou trubkou, na kterou je natažený a kterou se to celé nasouvá na řídítka. Jakoby ten gumový návlek byl přivulkanizovaný k té plastové trubce pod ním, aspoň oba konce se tak tváří. Když se to snažím tahem oddělit, vůbec není vidět přechod guma-plast, jako by to bylo z jednoho kusu. Je to jen tak dokonale slepené k sobě, nebo je to u dvouvaček zalité do sebe, nerozebiratelné a ta guma nejde stáhnout? Ptám se dřív, než to začnu odpižlávat po kouskách nějakou žiletkou (náhradní návleky Ariete už mám).
Je to navulkanizované. přidělej to na motorku nazpět a pořádně si to chyt za konec u ovladače a zaber ale dost a sroluj to jako šprcku
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Díky za rychlou odpověď. Zítra ráno to ještě v práci proměřím, jestli je závada opravdu v rukojeti. Pokud ano, odpoledne sroluju šprcku, opravím, naroluju novou a o víkendu zase vyrazím do hor za teplem a sluníčkem
Nějak mne opouští optimismus. Rukojeť jsem proměřil v konektoru - přerušený obvod. Gumový návlek se mi popsaným způsoben nepodařilo stáhnout ani omylem. Ty kraje návleku jsou s podkladem spojené tak dokonale, že se guma trhala po kouskách. Přívodní dráty byly zalité přímo do materiálu návleku.Nakonec jsem to odpižlal žiletkou. Pod návlekem je opravdu tišťák, žádný drát. Proměřil jsem ho přímo v místě, kde je přiletovaný k přívodním kablíkům, abych vyloučil vadu konektoru - závada se jeví přímo někde na tom tišťáku. Problém je, že ten na první pohled zvenčí nejeví žádné stopy mechanického poškození. Pokusím se tu dečku/tišťák sundat z rukojeti a kouknout na něj z vnitřní strany, jestli něco neuvidím, ale přestávám tomu věřit. Někde jsem tu četl, že nová rukojeť by měla stát okolo dvou tisícovek a už se mi to nezdá tolik Dá se nějak/někde objednat přes e-shop, nebo budu případně muset vážit cestu do kamenného obchodu/servisu?
Jak píše Toník. Pokud máš ten tišták, ještě nikdy jsem nenašel místo přerušení. Nebyvá nijak viditelné. Možná by to ho nějaká spešl opravna našla-opravila. Nicméně tam můžeš namotat odporový drát a dát novou gumu.
Rukojeť bude něco přes 2.
A guma z tišťákového jde poravdu k..ky.
Tak jsem rozetnul. U ježka objednána nová rukojeť a tu mojí si odnese kolega z práce, jeho takové jeb...y baví a má na to vybavení. Pokud se mu to podaří opravit (času na to bude mít dost), mám aspoň náhradní včetně návleku. A já za pár dní konečně opět vyrazím do těch hor :-)