Hmm, na Rujáně jsem cítil, že můj 8-9 let starý Caberg je na konci života a minulý víkend už to bylo jasné. Škoda, zažili jsme spolu pěkné chvíle.
Chtěl jsem se zeptat na doporučení místních, ale koukám, že je to individuální, každý máme ji nou hlavu, vkus, priority, každý vnímáme jinak hluk nebo mlžení a nakonec každý stejně chválí to co má. Tak si budu muset vybrat sám. S výhledem na dalších 8 let neřeším peníze, ale pohodlí, komfort, hluk, mlžení, klimatizaci/větrání, snadnost odklápění a sklápění sluneční clony a také aby se dalo jezdit v odklopeném stavu bez velkých turbulencí, páčení hlavy nebo třepotání bradového deflektoru těsně nad očima jako v případě Cabergu. Ve hře jsou odklápěčky Schubert, BMW, Nolan v nejvyšších specifikacích, ale po testu vyklápěček v Motocyklu i HJC. Pokud je opravdu tak kvalitní a nejde jen o příznivý poměr vlastnosti/cena, pak by to mohla být dobrá volba. Přemýšlím i, že do Ga-Pa pojedu v otevřené Nolaně co mám na Gorillu a tam by mohl být slušný výběr nových i předchozích modelů za slušné ceny.
Pokud máte někdo přímé srovnání přileb, které jsem jmenoval (popř. dalších), prosím o názor a doporučení.
Ahoj. Muzu dat porovnani dvou odklapecek.Nolan N104 a Shoei Neotec. V obou jsem jel a Neotec vlastnim. Divim se tak trochu,ze ji nemas v hledacku,bo je urcite lepsi nez Nolan! Odvetrani,hluk,ovladani,vaha...ovsem je fakt,ze cenove je Shoei jinde nez Nolan. Tak hodne stesti pri vyberu;-).
Za mna sklamanie v Schuberte, hlavne kvalitativne, velkosť neriešim lebo to že mi nesedi je vec mojej šisky a nie helmy, za to ma dost milo prekvapila nová rada od HJC, fakt iný level oproti nemčurom, najma system vyklapania a zacvakovania u 200,-é rady za menej ako polovicu oproti nemeckej elite kde to nedokažem za jazdy zacvaknuť normalne ako u iných menej image značiek. Jasne že ked by som do tejto značky šiel tak karbonik jednoznačne to je už iné pošušnaničko!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Ahoj mam nolan n104 a schubert c3 pro a ta nolanka je pro mě lepší , je stejně tichá lépe se do ni dává Interkom a stojí půlku .na krku o ni nevím o c3 pro víš hned, Macka ti ohryzek.
Upravil dodge dne 09.06.2015 19:07
Vše co dojede do cíle je dobré.
Co člověk, to názor. Caberg, Nolan, Shoei a nakonec se vší spokojeností Schubert C3. Trochu jsem ji ve Francii odřel, nechal polepit a už koukám zase po Schubertce.
KUKY se vrací
Díky kluci. Test v Motocyklu jsem četl, přišel jako na zavolanou ve správnou chvíli. A ano, Shoei Neotec jsem zapomněl zmínit, také mne zaujala. Takže Schiberth C3, BMW 6, Shoei Neotec, pak o něco levnější Nolan N104 a nejlevnější, ale údajně dobrá HJC IS-MAX II. Nebo přidat ještě nějakou HJC, dělají sklápěček víc?
Ale jak se rozhodnout? Těžko vyzkouším za jízdy všechny. Uvidíme, některé asi vypadnou po nasazení, HJC snad vyzkouším za jízdy u známého prodejce... Nějak to dopadne...
Mělo jsem bmw vyklápěčku kterou jsem v mng odvařil tak jsem myslel že bude pro mě lepší nějaká enduro tak jsem zase šel do bmw a zjistil jsem že poměr mého ježdění off a on ukazuje na vyklápěčku a že je podle mě v ní větší komfort tak jsem zase pořídil bmw bo jsem byl s tou první nadmíru spokojený a nechtěl jsem jít do rizika že mi v jiné nebude něco pasovat....
Doporučuji zustat u toho co máš vyzkoušené a jsi zvyklý (mám rád když vše funguje jak potřebuji) případně bmw. Já jsem neměl potřebu měnit protože mi vyhovovala.
Držím palec
TAKE IT EASY
Lukes - díky kamaráde. Moje první helma byla Nolan od Porsche Design, s tou jsem kdysi létal na rogalu a měl ji první rok na motorce. Následovala Nolan N100, skvělá helma. Po 7 letech ji vystřídal Caberg Justissimo, chtěl jsem ušetřit. Zvykl jsem si, mám ji 8 let, ALE je hlučnější a nedá se jezdit s otevřenou, páčí hlavu a vyklápí se málo a tak se mi bradový deflektor třepe v zorném poli nad očima. Vždycky se mi líbily BMW a kamarádi včetně Tebe si je pochvalovali. Takže BMW je u mne sázka na jistotu, Nolan vlastně také, N102 má Drákula a je myslím spokojena, rozhodně je mnohem tišší než Caberg (podle slyšitelnosti Interphone). A ostatní jsem zařadil díky výsledkům testu, přičemž o kvalitě Schuberth nepochybuji, nevíím ale jak ergonomie a detaily.
Jezdil jsem Schubert C2, naprostá spokojenost.Jak dosloužila, šel jsem automaticky pro C3, at jsem zkoušel jak jsem zkoušel vůbec mi neseděla tak jsem pořídil Nolan N 104, na vzducháči dva roky naprostá spokojenost,ale jak jsem přešel na LC začalo mi do ní zespodu foukat a byla hlučná.Tak jsem na doporučení pořídil HJC RPHA MAX EVO a spokojenost, je lehoučká dobře vyvážená,tišší jak Nolan a kolem krku perfektně utěsněná, tudíž do ní vůbec nefouká.
R 1200 GS LC Adventure
Ahoj Ivane, prosím tě, zajeď si do Chlumce do Bikerscrownu, tam ti proti prachům zapůjčí Shoei Neotec, jeď se napůl hodiny - hodinu projet a z hlavy ji už nesundáš.
Nolan 104 - na 1150gs i s vyšším plexi pro moje uši velmi hlučná, v Neotecu spokojenost Rozhodně bych si helmu bez možnosti projet se v ní, nekoupil. Za mě tak.
Upravil JirkaHK dne 12.06.2015 10:23
Hoši, myslím že výběr vyklápěčky je velice individuální .Měl jsem asi tři modely přileb od různých výrobců. Všeobecně byly všechny tyto přilby hlučné. Hlavně dát pozor na hlučnost při vytočení hlavy , kdy některé doslova začaly pískat. Ani zkoušená Schubertka mně nějak neoslovila. Cenový nárust oproti levnějším přilbám nebyl pocitově znát. Nakonec jsem koupil vyklápěčku AGV , střední cenové kategorie , a používám ji na větší přesuny. Není nic moc ale ani horší než C3. Nejraději jezdím v endurácké otevřené přilbě , je to však dobré tak do 90km,/h. Takže při výběru pozor , nejvyšší cena nemusí znamenat to nejlepší. I v oficiélních testech vždy hrají roli individuální pocity.
JirkaHK napsal:
Ahoj Ivane, prosím tě, zajeď si do Chlumce do Bikerscrownu, tam ti proti prachům zapůjčí Shoei Neotec, jeď se napůl hodiny - hodinu projet a z hlavy ji už nesundáš.
Nolan 104 - na 1150gs i s vyšším plexi pro moje uši velmi hlučná, v Neotecu spokojenost Rozhodně bych si helmu bez možnosti projet se v ní, nekoupil. Za mě tak.
Díky, nevěděl jsem ani že BC má Shoei. Zajedu tam, Caberg jsem kupoval taky tam a je příjemné, že helmy půjčují i na zkušební jízdu.
Dnes jsem na služební cestě navštívil 3 prodejny s helmami, bohužel autem, takže helmy jen na hlavě. Jako první byly 3 modely HJC:
- RPHA MAX EVO, cena cca 11 tisíc korun, vel.L - seděla perfektně, asi bych snesl menší velikost, která by se vymáčkla, u L si nejsem jistý, jestli by nebyla časem volná. Zpracování pěkné, snad jen v odklápěcí části chyběl zevnitř polstr a byl vidět plast, nevím, jakou o bude mít vliv na hlučnost, stejně jako vystouplý nasávací otvor nahoře, kolem kterého se budou dělat turbulence. O zaklapnutí jsem skoro ani nevěděl, neznatelné, bez cvaknutí. Jinak OK, lehká helma (1500g) a jak jsem napsal, seděla skvěle.
SY-MAXIII, cca 7000,-, neseděla mi
IS-MAX BT, cca 5000,- seděla slušně ale jako ta první ne.
U všech fungovalo vysunutí slunečního plexi šoupátkem nahoře vzadu uprostřed, zasunutí tlačítkem a plexi se zasunulo asi přes nějakou brzdu, rychle ale ne že by zaskočilo naráz. Všechny se hůř nasazovaly kvůli "manžetě" kolem krku, ale jak se dostaly na místo, bylo to OK.
Jako další byla BMW 6 EVO (nebo jak se jmenuje), 14000,-, jednoduchý design, skvělé zpracování, velikost 57 seděla dobře, trochu tísnila ale to se asi časem uvolní, o číslo větší neměli a o dvě čísla už byla volnější. Zdánlivě seděla první HJC o chlup lépe, ale spíš jen trochu jinak.
Nolan N104, cca 9000,-, na tu jsem se těšil, měl jsem N100, Drákula má N102 a spokojenost. Ale N104 mi prostě neseděla a celkové zpracování mi přišlo horší než u starších modelů. Vysunutí sluneční clony šoupětem na levé spodní straně, blbě se mi ovládalo, vpředu se zaseklo za aretační výstupek a po uvolnění tlačítkem zase zaskočilo, nepůsobilo to na mne tak dobře jako HJC. Ale hlavní bylo, že mi neseděla a tím pádem Nolan bohužel vypadá z výběru.
Dobrým dojmem zapůsobily BMW a první HJC, cenový rozdíl 3000,- není malý ale ne zásadní, BMW by asi byla sázka na jistotu. Ta poslední HJC byla za hubičku, seděla slušně, ne sice jako BMW, ale nic zásadního. Asi by napověděla jízdní zkouška, u BMW to asi nedělají ale recenzí je doost, HJC by zkusit šlo, jde o obchod známého.
Můžete se někdo vyjádřit k jízdnímu komfortu, hluku, větrání a mlžení těch dvou HJC, tedy IS-MAX BT a RPHA MAX Evo? Díky.
Ivane, udělej si výlet do Liberce a půjčím Ti BMW velikost "M" i "L". Vím kolik má cca každá najeto, pro představu o "vymačkání". Teď nevím, jaké to jsou přímo velikosti v číslování, ale pokud by to bylo hodně nutné, zajdu do garáže a zjistím přesně.
Čus H
www.jantruhlar.cz
Ahoj,ja mam tu HJC RPHA max Evo,najel jsem v ni cca 20.000km a bez zásadních výhrad.Helma je tichá,dobře větrá,polstry se snadno vyjmou kvůli praní. Pinlock funguje na 100%.V?ha 1500g je na výklopku se sluneční clonou myslím v pořádku.Normálně kupuju velikosti L,ale tuto jsem bral v M,mám ji sice natěsno,ale zvykl jsem si.Nemám problém ji zapůjčit na vyjížďku na vyzkoušení...