Tom_P napsal:
Taky chystáme na jaře s kamarádem Maroko ..... kdy je nejlepší jet aby nebylo vedro, ale ani zima? Chceme cca duben.
Plus nějaký rady, tipy atp.
Díky
Záleží na tom, KAM chceš v Maroku jet. V horách je i v dubnu poměrně velká zima - naprosto běžně teploty pod nulou, sníh. A vynechat hory je pitomost. Jsou nádherný.
A v květnu bude už na jihu horko. Je to vždycky kompromis, protože v Maroku máš dvě různá pásma pobřeží, poměrně velmi vysoké hory a pouštní oblasti. Když je příjemně na poušti, bude ukrutná zima v horách. Plus deště, s tím se taky musí počítat. V dubnu dost často v Maroku leje a leje tak, že to jsou fakt záplavy a omezuje tě to v cestování, protože do oblasti, kam se chceš podívat, se nedá ani dostat.
Já osobně bych jel koncem dubna. Dole bude horko ale s tím se počítá a hory budou fajn a bude to rozkvetlý. A nebo - dobrá volba - jet začátkem podzimu. Konec září ideál. Může se stát, že bude dlouhodobě pršet ale je té míň pravděpodobný v těch pouštních oblastech než na jaře.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tom_P napsal:
Taky chystáme na jaře s kamarádem Maroko ..... kdy je nejlepší jet aby nebylo vedro, ale ani zima? Chceme cca duben.
Díky
Záleží na tom, KAM chceš v Maroku jet. V horách je i v dubnu poměrně velká zima - naprosto běžně teploty pod nulou, sníh. A vynechat hory je pitomost. Jsou nádherný.
A v květnu bude už na jihu horko. Je to vždycky kompromis, protože v Maroku máš dvě různá pásma pobřeží, poměrně velmi vysoké hory a pouštní oblasti. Když je příjemně na poušti, bude ukrutná zima v horách. Plus deště, s tím se taky musí počítat. V dubnu dost často v Maroku leje a leje tak, že to jsou fakt záplavy a omezuje tě to v cestování, protože do oblasti, kam se chceš podívat, se nedá ani dostat.
Já osobně bych jel koncem dubna. Dole bude horko ale s tím se počítá a hory budou fajn a bude to rozkvetlý. A nebo - dobrá volba - jet začátkem podzimu. Konec září ideál. Může se stát, že bude dlouhodobě pršet ale je té míň pravděpodobný v těch pouštních oblastech než na jaře.
Díky za info Popravdě teprve začnu studovat kam v Maroku, ale hory nechci vynechat a poušť taky ne - musíme jet jaro/léto, takže ideální bude ten přelom dubna/května. Budeme na to mít tři neděle, takže se toho stihne dost.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Jseš z Prahy, tak se klidně zastav na kus řeči. Dám ti pár desítek tipů kam jet, co nevynechat atd. Byl jsem tam asi šestkrát, takže celkem to mám projetý. Ale pokaždé najdeme nějaké nové oblasti, kde to je hezký. Bohužel ani 3 týdny na celé Maroko nemusí stačit. Ty vzdálenosti jsou docela obrovské, takže i tak to bude kompromis.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Jseš z Prahy, tak se klidně zastav na kus řeči. Dám ti pár desítek tipů kam jet, co nevynechat atd. Byl jsem tam asi šestkrát, takže celkem to mám projetý. Ale pokaždé najdeme nějaké nové oblasti, kde to je hezký. Bohužel ani 3 týdny na celé Maroko nemusí stačit. Ty vzdálenosti jsou docela obrovské, takže i tak to bude kompromis.
Jsem z Prahy, dlouho sem u vás nebyl tak bych se zastavit mohl ) Stejně jsem se chtěl poptat po Tractive ACE
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Tak teď je poměrně volno, tak se stav na kafe/čaj/kolu a popovídáme...
Mám tady mapy, milion fotek z těch míst atd.
TomasTT: to mě těší, že doporučuješ září - právě v té době se tam chystáme a snad to i klapne - jen co nasbíráme informace - třeba tady ;-)
Prý je cesta i tam, kde ji nevidím, tož uvidím
Tom_P napsal:
Díky
co jsme byli v dubnu tak vždy jiné počasí, ale ani jednou nepršelo. Jeden rok v horách -2C, sněžení a závěje, že jsme museli hodně tras v horách vynechat a v písku bylo okolo 35, další rok v dubnu v horách 32 a bez sněhu a na písku 45 :-D To si stejně nevybereš. Jaro si myslím je lepší než podzim, protože je vše krásně zelené a není to spálené sluncem, teda aspoň po Atlas, pod ním je už jiná země bez ohledu na období
... a proto zase jedeme v dubnu
bohunka napsal:
TomasTT: to mě těší, že doporučuješ září - právě v té době se tam chystáme a snad to i klapne - jen co nasbíráme informace - třeba tady ;-)
Jel už někdo v dubnu trajektem Genoa - Tanger?Jak to vypadá s obsazením?Je jistota že budou ještě k prodeji lodní lístky přímo na místě?Od Directferries jsem dostal dobrou nabídku 208€ na osobu a moto s kajutou při třech lidech,ale chtěli předem spoustu údajů které zatím nemáme a některé bych ani nechtěl dávat.Takže by jsme eventuelně koupili lístky až 6.4. v Janově.Jenže nevíme jestli ještě budou.Tak má někdo "dubnovou" zkušenost?Díky předem za všechny rady.
Upravil 3axap dne 02.02.2015 13:16
já tím jel v dubnu už dvakrát, vždy tak podobně z kraje měsíce, poprvé to volné bylo, ale podruhé to bylo v termínu, kdy se jela rally Libye a v Barceloně se trajekt zaplnil až po střechu.
Je to asi sazka do loterie Vlastimile. 50/50
A myslím, že lístky na místě budou rozhodně dražší.