Proč používat motokrosové brýle při ježdění offroad
Přidané 17.10.2014 23:48
servisak napsal:
Ty budeš hekat až stím plácneš co se vše zohejbalo a ulomilo.
Přesně...
Co se dá jezdit na těžkejch endurech...??
Dle mě zvládá klapačka bez problému.
MX brýle ?? ...Vy jezdíte někdo motokros??? jestli tady jezdí někdo těžkej terén na 210 kg mašině tak ať si koupí MX brýle..ostatním je to naprosto k ničemu.
Přidané 18.10.2014 00:13
smazak73 napsal:
servisak napsal:
Přesně...
MX brýle ?? ...Vy jezdíte někdo motokros??? jestli tady jezdí někdo těžkej terén na 210 kg mašině tak ať si koupí MX brýle..ostatním je to naprosto k ničemu.
Hele to bych asi netvrdil. Teren nemusi byt tezkej staci ze je tezka motorka a tim padem je i dost narocny na techniku. A jestli jezdis se zavrenym plexi a v poho to zvladas udychat taak asi jsi proste dobrej.
Ja to proste pres zavrene plexi neudejcham. Diky pinlocku se teda nemlzi ale bez kysliku jsi hned tuhej.
No a kdyz otevru plexi tak klasicky problem nechranenych oci. Pro mne hlavne musky.
Nepotrebuju teren na mx abych si dal slusne do tela a kdyz si chces dat do tela potrebujes k tomu vhodne vybaveni.
Proto ja bryle rad zkusim.
Přidané 18.10.2014 03:01
Ahoj Honzo tak jak koukám už jsi prodal toho svého dakárka. Pěkné video, líbil se mi ten výjezd na kopec. Je vidět, že nejsi žádný dravec, ale opatrný a rozvážný jezdec. A taky se asi seznamuješ s novou motkou ne? To vůbec neva alespoň se dostaneš domu celý :-) Nedopadneš jako já, zkoušel jsem průjezd silážní jámou a trošičku jsem to hodil na valník **** :-) Ale co jsem to vlastně chtěl, jo měl sis vzít sebou rovnou prut ta první pasáž byla kolem řeky. Takovej kapřík k večeři taky dobrej ne
Přidané 18.10.2014 08:02
smazak73 napsal:
servisak napsal:
Přesně...
Tohle co jsi napsal je největší blábol, zkus si jet pár dní po sobě jenom obyčejnou šotolinu. To není vůbec terén to je jenom španá silnice a když se bude pořádně prášit tak první den večer máš zánět spojivek. Postě proto že se ti plexi zapráší a nebudeš přes něj vidět, to nevydžíš a na konec to plexi otevřeš. A těch důvodů je spousta, ale od toho je ten článek.
Přidané 18.10.2014 09:24
Mira1150 napsal:
smazak73 napsal:
servisak napsal:
Přesně...
Tohle co jsi napsal je největší blábol, zkus si jet pár dní po sobě jenom obyčejnou šotolinu. To není vůbec terén to je jenom španá silnice a když se bude pořádně prášit tak první den večer máš zánět spojivek. Postě proto že se ti plexi zapráší a nebudeš přes něj vidět, to nevydžíš a na konec to plexi otevřeš. A těch důvodů je spousta, ale od toho je ten článek.
Tak asi jsi to nepochopil.
Kde v ČR budeš několik dní po sobě jezdit prašnou šotolinu ??Ani
po celodením výletě v lehkým offu jsem žádný zánět spojivek nedostal, ten dostávám s tebe.
Možná jsou vhodný na cesty do Maroka a pod ,ale procento lidí který tam jezděj si je už určitě pořídili.
Ten článek jsou prostě jen jen marketing kecy.
Přidané 18.10.2014 09:51
smazak73 napsal:
Mira1150 napsal:
smazak73 napsal:
servisak napsal:
Přesně...
Tak asi jsi to nepochopil.
Kde v ČR budeš několik dní po sobě jezdit prašnou šotolinu ??Ani
po celodením výletě v lehkým offu jsem žádný zánět spojivek nedostal, ten dostávám s tebe.
Možná jsou vhodný na cesty do Maroka a pod ,ale procento lidí který tam jezděj si je už určitě pořídili.
Ten článek jsou prostě jen jen marketing kecy.
Ale jo je pravda že na ježdění po asfaltu mx brýle nepotřebuješ mimo asfalt jo. A nikdo tě nenutí si je kupovat, ale všem normálním lidem je na ježdění mimo asfalt doporučuji protože je to prostě lepší. A jelikož brýle stojej od 500 nahoru tak si je může vyskoušet úplně každý a nějakej velkej marketing v tom teda nevidím.
Přidané 18.10.2014 13:52
No a já třeba jezdím v mx helmě a mx brýlých pořád, ať jedu kamkoliv... Prostě jsem na to zvyklý, lépe se mi dýchá, lépe vidím atd. A není problém s tím jezdit ani po silnici, dálnici atp. Já zase nevidím jediný důvod (kromě deště) proč bych měl jezdit v integrálce... ;-)
KTM 1190 Adventure R
Přidané 18.10.2014 22:03
Ten článek byl napsaný prave aby lidi jako "smazak" pochopili proc nejezdit na 14 denní adventure dovolenou s vyklapeckou. A evidentne to někteří nepochopili nebo pochopit nechtějí.
každopádně je to každého vec s čím jede. Pochopitelne ze se dá cokoliv projet treba i v integralce nebo v kokosaku. Proc ne. Ale ideální to neni.
Jasne jsem psal, ze na par kilometru nekde po polní ceste je to fuk ale kdyz jedete 8h za někým po bezny pistě na které se prasi, tak uvidíte sami jak je vyklápěčka nanic. Nevim jaky "marketing" je doporučit používat levnější enduro přilby a brýle co stoji min nez náhradní plexi do bežne vyklápěčky ale budiž.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 18.10.2014 22:34
Já teda naproti smazakovi musím říct, že mi článek"otevřel oči", protože už dlouho přemýšlim, že začnu jezdit taky v MX brýlích tak tohle mě tak trochu utvrdilo a vůbec to není o tom, že se brýle hned v pondělí vydám koupit k Tomovi do TT - článek je napsanej věcně a popisuje situace, z nichž alespoň některou každý (resp. ten kdo jezdí offík více než ve dvou motorkách) jistě zažil a není to jen o zánětu spojivek (to bych řekl, že je až to poslední), ale i o ochraně očí před odletujícíma kamínkama apod.
Já zatím jezdím v dnes už staré a mě stále vyhovující Uvex enduro s plegem, samozřejmě i když je na takovou jízdu přilba "dělaná" v offíku ji otvírám, protože mám málo kyslíku v tu chvíli se vždycky bojím o to jestli mi přiletí od mota přede mnou šutr do ****u a nebo jestli když to někam zapíchnu budu z očí vymejvat bláto bublinkovou vodou co vozím na pití a to mám dioptrické brýle, takže např nemusím tolik řešit proud vzduchu díky kterému tolik ve větších rychlostech lidi bez diop. brýlý slzí a jsem ještě o ždibíček víc chráněn na očích... Tenhle článek mi nakopnul k tomu, že si někde od kamarádů brýle půjčím a svezu se v nich a uvídím co dál, rozhodně mi něpřišel jako reklamní nebo propagační, ano je pravda, že na konci je shrnuto, že v TT mají k zakoupení ty a ty, ale to je snad v pořádku ne, vždyť článek je od TT, tak přeci tam nebudou psát, že si ty brejle máš koupit v Lídlu nebo vydražit na aukru... Tome díky těpic...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Přidané 18.10.2014 23:57
Jeste jedna vec tu nepadla, nebo jsem ji nepostrehl. Hromada lidi nosi cocky, to uz si vubec nedokazu predstavit, ten prach v ocich (ja to poznam i na asfaltce, kdyz pojedu s otevrenym plexi) a taky napor vetru oci desne vysusuje, coz je pro cockare taky hrob. Takze za me mx brejle vzdy a vsude!
A smazak necht si to klidne uziva bez brejli. Dobre mu tak Takova kysela muska je taky vyzivna a ze jich treba ve stinu u keru vzdycky je (opet jedno po cem jedes).
Maiali nel Fango!
Přidané 19.10.2014 13:30
Mira1150 napsal:
smazak73 napsal:
servisak napsal:
Přesně...
Brýle jsem zavrhnul co jsem viděl klackem propíchnuté ucho.Ale zaujalo mě že když se tedy zapráší plexi a musím si ho otevřít,brýle se nezapráší?
Přidané 19.10.2014 14:51
qwert: jistě že se brýle zapráší taky ale jenom z venku a pořád je přes ně vidět líp než přes zaprášeny plexi protože jsou blíž očím. Nakonec proč já to musim všechno opakovat když je to všechno napsany v článku to je jak u blbejch...
Přidané 19.10.2014 17:19
Vubec vy me nenapadlo ze takovy tema vyvolá takové vášně. Tak co příště? Noŕmalni boty vs. okovana špička? Rukavice s chranicem kloubu nebo tenké motokrosovy? Nebo se pohádáte jestli zapalovat oheň sirkou nebo zapalovacem
Každopádně zaryteho fanouška ježdění ve vyklápěcce nic nepřesvědčí a dokud si to nezažije tak je asi zbytečný o tom psat. Az na to pak přijde nekde v tramtarii ze vyklápěčka nebyla dobra volba, tak je ale pozdě. Navíc ti lidi maji pak tendenci přesvědčovat ostatní aby se jelo po silnici (i kdyz by offroad v pohode zvládli ale v te ****ni helmě to je vopruz). Ale jsem rad ze alespon někomu to pomohlo a začal o tom přemýšlet. A jestli někomu jinému to jen potvrdilo ze integrálka nebo vyklápěčka je nej, tak taky dobre.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 19.10.2014 18:01
Ja si zvykl na motocrosovou prilbu tak ze sem v ni vyrazil i na ty 2 mesice do asie. Bylo to nejlepsi rozhodnuti. Navic v tom horku neprekonatelna. Vzpomel sem si minulej rok na turesko a recko kdyz bylo 40 stupnu a paril sem se v schubertce. Kdyz sem ji pri bouracce znicil nechal sem si poslat schubertku abych dojel. Jak byl clovek zvyklej uz to nebylo ono. Horko a navic byla o pul kila tezsi a sakra to bylo poznat. Pro me otevrena prilba jednoznacce prijemnejsi navic ani v desti nebyl problem. Stacila dobra kukla.
Přidané 19.10.2014 18:33
Když tady čtu proc používat brýle a cross helmu, tak to zni rozumně. Mám otázku:
JAK ŘEŠÍTE V TÉTO HELMĚ TEPLOTY KOLEM 0 STUPŇŮ. Jsem citlivý na nachlazení a myslím si, že tepelný komfort nedokážu vyřešit pro celodenní jízdu a pak mi poteče svíčka z nosu. Díky za tipy.
BMW 1200 GS a ///M3
Přidané 19.10.2014 18:37
aldaGS1 napsal:
Když tady čtu proc používat brýle a cross helmu, tak to zni rozumně. Mám otázku:
JAK ŘEŠÍTE V TÉTO HELMĚ TEPLOTY KOLEM 0 STUPŇŮ. Jsem citlivý na nachlazení a myslím si, že tepelný komfort nedokážu vyřešit pro celodenní jízdu a pak mi poteče svíčka z nosu. Díky za tipy.
dobra kukla