to Falcons: s touto variantou jsem počítal já...ale ten trajekt je lépe rezervovat o něco více dopředu, než jen tři týdny.....za dva dny v pohodě na trajekt a potom tradá
Nas bys mohl vzit nekam na vychod.Jsi rikal,ze mas cast rodiny nekde v Libanonu? To by se nam libilo a ty mas tyhle zeme taky rad,ne? Jo a v jakych dalsich zajimavych zemich mas pribuzenstvo? At te trochu vyuzijem.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vjetrnik napsal:
to Falcons: s touto variantou jsem počítal já...ale ten trajekt je lépe rezervovat o něco více dopředu, než jen tři týdny.....za dva dny v pohodě na trajekt a potom tradá
ja bych navrhoval vyrazit v patek odpoledne abysme v sobotu vecer uz byli na trajektu.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to Hicks: řekl bych, že já se ženou nejsem ten správný parťák na cesty ve Tvém pojetí...jezdíme zásadně mimo dálnice, raději více zatáček, nějaké ty zajímavosti po trase a tak...prostě cesta je cíl...né se hnát z bodu A do bodu B...takže s námi spíš si dát sraz na trajektu, my bychom klidně vyrazili ve čtvtek, abychom viděli i něco cestou...a potom třeba něco po Skotsku, přeci jen jej trochu již znám...
ale na konkrétní plánování je ještě hodně času, uvidí se na jaře, třeba pořídíme další motorku a na dovolenou zjara nebude a pojdedeme někam až kocem léta....
Vjetrnik napsal:
to Hicks: řekl bych, že já se ženou nejsem ten správný parťák na cesty ve Tvém pojetí...jezdíme zásadně mimo dálnice, raději více zatáček, nějaké ty zajímavosti po trase a tak...prostě cesta je cíl...né se hnát z bodu A do bodu B...takže s námi spíš si dát sraz na trajektu, my bychom klidně vyrazili ve čtvtek, abychom viděli i něco cestou...a potom třeba něco po Skotsku, přeci jen jej trochu již znám...
ale na konkrétní plánování je ještě hodně času, uvidí se na jaře, třeba pořídíme další motorku a na dovolenou zjara nebude a pojdedeme někam až kocem léta....
Vetrniku to neni o preferencich, ale o case samozrejme bych jel na 16 dni pokud by to slo... nic jineho v tom neni.
Takze musime nekde redukovat, rozhodl jsem se sestrit na tranzitu a uzit si alespon Skotsko...
17 cm
Vjetrnik napsal:
No jasně, tady v Anglii tak nějak všeobecně platí čim dřív to objednáš, tim míň platíš. Schválně jsem kouknul na trajekt kolik by stál od teďka zatři týdny (9.11.) a cena mi vyšla 166 eur, tzn. 4000 kč za jednu osobu s motorkou.
pro dvě osoby a jednu motorku je to 189 eur tzn. 4600kč,
hodim sem odkaz: http://www.poferr...index.html
kdybyste si to někdo chtěl projít
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
no a schválně jsem tam zadal kolik by stálo kdybych ten lístek objednal teď na květen 2009 a bylo to za 164 eur
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
falcons napsal:
no a schválně jsem tam zadal kolik by stálo kdybych ten lístek objednal teď na květen 2009 a bylo to za 164 eur
mne to dali za 170,- EUR pro 2 s kabinou.
Lepsi kabina asi s vyhledem na more 189 EUR
17 cm
Vjetrnik napsal:
ten výhled je při plavbě přes noc základ...kajutu bez něj bych nebral v žádném případě......jak bych nemohl koukat na hvězdy, neusnul bych....
no takovy svitani na mori na lodi musi byt pekny...
Ale samozrejme mazutovy armatury maji taky svoji romantiku
17 cm
Ve skostku jsem byl behem poslednich nekolika let parkrat, z toho jednou i s predchozi motorkou. Jako nejlepsi varianta cesty nam prisla (krome letadla) cesta po vlastni ose do Amsterodamu - prohlidka Red LIght District, navsteva coffeshopu, pak na trajekt z Ijmuidenu do Newcastle, z Newcastle je na hranice skotska asi 100 mil (170km). Takze uspora km byla tak 800 oproti variante dover-calais, ba co vic - trajekt pluje pres noc (odjezd v sest odpoledne, prijezd do UK kolem desate rano druhy den), takze rano vyrazis do skotska svezi a odpocaty. Tenhle trajekt provozuje spolecnost dfds seaways, ceny budou dost podobne tomu co se tady psalo. www.dfdsseaways.co.uk
Kdyz se z prahy vyjede brzy rano, da se stihnout trajekt ten samy den, a druhy den v poledne jsi ve skotsku, takze to tak nerealne neni. Praha - Ijmuiden jsme namerili asi 800 km...
Jinak - doporucuji kajutu na horni palube (dulezite), pripadne s oknem (mene dulezite).
Mozna tou dobou pojedu taky, ale radeji nepredbiham aby se na me nemusel nikdo vazat.
David - Brno, 1150 GS.
David_BO napsal:
Ve skostku jsem byl behem poslednich nekolika let parkrat, z toho jednou i s predchozi motorkou. Jako nejlepsi varianta cesty nam prisla (krome letadla) cesta po vlastni ose do Amsterodamu - prohlidka Red LIght District, navsteva coffeshopu, pak na trajekt z Ijmuidenu do Newcastle, z Newcastle je na hranice skotska asi 100 mil (170km). Takze uspora km byla tak 800 oproti variante dover-calais, ba co vic - trajekt pluje pres noc (odjezd v sest odpoledne, prijezd do UK kolem desate rano druhy den), takze rano vyrazis do skotska svezi a odpocaty. Tenhle trajekt provozuje spolecnost dfds seaways, ceny budou dost podobne tomu co se tady psalo. www.dfdsseaways.co.uk
Kdyz se z prahy vyjede brzy rano, da se stihnout trajekt ten samy den, a druhy den v poledne jsi ve skotsku, takze to tak nerealne neni. Praha - Ijmuiden jsme namerili asi 800 km...
Jinak - doporucuji kajutu na horni palube (dulezite), pripadne s oknem (mene dulezite).
Mozna tou dobou pojedu taky, ale radeji nepredbiham aby se na me nemusel nikdo vazat.
hele diky... to vypada mozna jeste luxusnejc.. nebo to nejak zkombinovat
Cenu na 16/5/2008 mi to ukazalo pro 2 osoby upper deck vyhled na more 128 liber.
17 cm
to hikcksovedu si tě představit dost živě,sedneš na motorku ve dvou,poletíš 1000 km na trajekt,kde půjdeš po těch km do kina a na nějakou mjůziku,celou noc se budeš dívat na hvězdy,nevím jestli z okna nebo do zrcadla a ráno po nádherném východu slunce nato sedneš s baťůžkem a tradá dalších 1000 kmse dobře připojisti,páč v cíli cesty tě musí trefit šlak
bystricke napsal:
to hikcksovedu si tě představit dost živě,sedneš na motorku ve dvou,poletíš 1000 km na trajekt,kde půjdeš po těch km do kina a na nějakou mjůziku,celou noc se budeš dívat na hvězdy,nevím jestli z okna nebo do zrcadla a ráno po nádherném východu slunce nato sedneš s baťůžkem a tradá dalších 1000 kmse dobře připojisti,páč v cíli cesty tě musí trefit šlak
ale pockej.. tady kolega nam to zasadne zjednodusil...
prvni den, den a pul zatah.. ale z Newscastlu hezky pomalu...
17 cm
zjednodušil ale furt je to dost,nezapomeň že nebudeš na silnici sám,budeš muset zastavovat na čůrání,kakání,tankování a papání,po 500 km už nebudeš vědět jak si sednout,o baťužku ani nemluvím atd.třeba se pletu
bystricke napsal:
zjednodušil ale furt je to dost,nezapomeň že nebudeš na silnici sám,budeš muset zastavovat na čůrání,kakání,tankování a papání,po 500 km už nebudeš vědět jak si sednout,o baťužku ani nemluvím atd.třeba se pletu
hele my jsme udelali na ten GG za 2 dny... pokazdy cca 13 hodin s mensima prestavkama... jednou asi 650 a druhej asi 800.. a slo to.
Zadek nebolel vubec... kdyz vyrazime ve 3am, tak bychom v 5pm mohli v amsterdamu byt...
Navigace mi ukazuje 8,5h...
---
Ale samozrejme to je docela hardcore..
Upravil hicks dne 16.10.2008 22:00
17 cm
je to hardcore, ale z vlastni zkusenosti potvrzuju, ze se to da zvladnou. My jsme to teda jeli na 1 zatah zpatky - vyjeli jsme asi v 11 z amsterodamu, a kolem pulnoci jsme byli v praze. Jeli jsme na Inazume 750 ve dvou, spolu s Afrikou a TDM, jeli jsme blbe protoze jsme nemeli navigaci, tak jsme najeli o 200 km vic nez bylo nutne. Navic jsme pres holandsko jeli s partou transalpaku, kteri odmitali jet vic nez 80, takze dalsi mozna hodina zdrzeni.
Ale po takoveto drsne ceste bych to na moc kina atd. na trajektu nevidel :-) osobne bych si spis predstavoval tri pivka, jit spat, v pripade moznosti se vzbudit na pulnocni tanecni vystoupeni, kouknout na vrtenky, a zase spat :-)
David - Brno, 1150 GS.
alternativa je vyuzit volnych dnu 1 a 8. kvetna.. ale pry je o neco vyssi riziko destiveho pocasi.
+
jsou v zasade 2 ALTERNATIVY cesty:
1) venovat se vice skotsku a vratit se trajektem z Newscastlu ci Hull
2) skotsko TROCHU zredukovat projet ze skotska pres londyn do Doveru
Jsem pro plan 2)...
toz.. cekam na vyjadreni.
Upravil hicks dne 16.11.2008 20:59
17 cm
my take lehce modifikovali plany...odjezd 30.4....na tyden pres statni svatky...smer jihovychod...az k mori......tam by melo byt tepleji, mene destiveji a v mori koupatelneji nez v kvetnu ve Skotsku...
Emilio napsal:
Hicksi,to budeš ale měsíc pryč,já myslel,že to s Morabem sfoukneš za pracovní týden.....
jee no jo.. diky za tip
Vjetrnik: no jo... na mne tam ceka pribuzenstvo takze my jedeme. Predbezne pry pojedou i Petr s Nadou...
17 cm