Zdenda napsal:
Ahoj,můj názor-
-43 mm je málo, to bylo in tak před deseti lety, teď bych si vybral alespoň 47 mm
-chronograf je podle mě zbytečný
-9000,- za hodinky na baterky, je podle mě moc
S velikosti je nesmysl co jsi napsal. Moc si nedovedu predstavit potapky 47 prumer.
Zalezi na obvodu zapesti.
A pilotky jsou dle me dost jednoucelove a na kuzi s nulovou vodotesnosti tak na zimu.
Ja mam potapky a daji se nosit cely rok. Prumer 44 a dnes bych sel do 42
Je to tak, máš pravdu... sto lidí sto názorů- já jsem spíše na mechanické pilotky...
Zdenda
Mě mechanika nesedla. Měl jsem o ně dost strach. Jsem posedlý přesností, tak mám termokopenzovaný quartz v ponorkové oceli zalité olejem:-)
Pilotky se mi líbí, ale já víc jak jedny hodinky nevynosím (lepší)
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Mě mechanika nesedla. Měl jsem o ně dost strach. Jsem posedlý přesností, tak mám termokopenzovaný quartz v ponorkové oceli zalité olejem:-)
Pilotky se mi líbí, ale já víc jak jedny hodinky nevynosím (lepší)
To Zdenda: Máš pravdu. Chtělo by to aby dal Vojta parametry a využití hodinek.
To 3x: Nemám rád, když na mě někdo čeká, navíc někdo s kým se vidím málokdy:-)
né vždy se mi to ale daří:-)
To Vjetrník: Co máš vybráno od mlynářů? Mně se líbí Marinus.
To Irskej: Bohužel jsou. Zkus toto http://www.prim.c...Splněný sen moje 1100GS
Tý jo, tolik postřehů jsem nečekal. Ano je mi jasné že valná většina hodinek je třeba designem Evropa, konstrukcí taky, ale výroba samotných dílů je prováděna někde v Asii.
Jde mi hlavně o to, že moc velké hodinky nechci, jak výškou tak průměrem. 47mm mi přijde na moji ruku opravdu moc. Ty doby kdy jsem měl zápěstí jako kovář jsou pryč.
Hodinky nenosím už dobrých 13 let. Nikdy jsem je nepotřeboval, obešel jsem se bez nich a koukal jsem na sluníčko ...
Jde mi o to, aby nebyly kýčovite, to hlavně, rád bych chronografy - estetika jako taková. Dále pak hnědý či tmavě hnědý pásek nejlépe matný. Když už lesklý tak bez vzoru. Dále pak určitě nechci gumový pásek, to už raději železo.
Pokuď jde o cenu, tak opravdu nevím. Jde o to že do 5000 se nic funkčního nekoupí a nebude to ani hezky vypadat... takže jestli koupím za 500 a nebo za 5000 je dle mého názoru nastejno. Proto se koukám mezi 8000 -12000 ...
Další věc, nerad bych aby byly velké jak legendární G čka od CASIA, ty hodinky absolutně nesnáším jak designově, tak i díky tomu, že je má šéf a jeden jeho patolízal. Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
Jde mi o to, aby nebyly kýčovite, to hlavně, rád bych chronografy - estetika jako taková. Dále pak hnědý či tmavě hnědý pásek nejlépe matný. Když už lesklý tak bez vzoru. Dále pak určitě nechci gumový pásek, to už raději železo.
Pokuď jde o cenu, tak opravdu nevím. Jde o to že do 5000 se nic funkčního nekoupí a nebude to ani hezky vypadat... takže jestli koupím za 500 a nebo za 5000 je dle mého názoru nastejno. Proto se koukám mezi 8000 -12000 ...
A co tyto? Mám..prakticky nenošené..a do té ceny by ses vlezl..
TISSOT T-NAVIGATOR AUTOMATIC
T062.427.17.057.01
Ocelové pouzdro s PVD, pryžový řemínek s motýlkem, safírové sklíčko.
Pouzdro je celkem slušně velké - 44x44mm a výška 15.8mm
145g
Strojek ETA C01.211 automat
Vodotěsné do 10ATM (100m)
Černá + oranžová, tělo v barvě oceli, otočná luneta
Datumovka na pozici 3 hodin
Stopky se samostatnou indikací do 60s, do 30min a do 6h.
Luminiscenční ručičky
Nosil jsem je asi týden na dovolené. Nevidím naprosto žádnou stopu po používání nebo poškození.
Jsou včetně origo krabičky s knížkou o historii značky, polštářkem atd.
Prodám za 12500Kč. Cena v obchodě 26190Kč
Mám doma nějaké švýcarské automaty a další docela zajímavé hodinky.
Nejčastěji nosím ale plastovky zn. Traser, které mi vyhovují jednoduchostí, lehkostí, přesností v kombinaci s nerozbitností. Tritiové ampulky jsou vidět i v noci (svítí nepřetržitě 20let), baterku si pomocí šroubováčku vyměníš sám.
Vypadaj jako z Penny hodinky za 300, takže nelákaj ani zloděje.
Mechanika naprosto super.
Traserky jsem měl (resp. verzi Luminox) asi troje a zase si je pořídím. Ale ne ty maličký z epoxidu, chtěl bych trošku větší. To byla jejich jediná nevýhoda - na mojí ruku byly fakt malý. Měl jsem dokonce i verzi s normálním strojkem ale byly moc těžký. Když traser, tak quarz. Každopádně neexistuje nic, co by bylo v noci vidět líp.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Měl jsem staré kovové Trasery, tuším se jmenovaly Sport. Bohužel po zásahu hodináře při výměně baterky i po testu vodotěsnosti do nich nateklo a oprava nebyla rentabilní. Ale tritium je hrozně návykové a nové plasťáky od Traseru mě nezaujaly, tak jsem hledal něco s tritiem+safírem a i díky chronoforu jsem objevil MARATHON.http://www.armed....48-c-1130/.
Mají i quartzky, ale když jsem viděl chod vteřinovky, nemohl jsem jinak. Původně jsem chtěl i s dnem v týdnu, ale ty jsou už na mou ruku obrovské.
R1100GS
Dobré vlákno...
Průměr - nosím hodinky od 40 mm včetně korunky po 47 mm bez korunky, každé jsou pro jinou příležitost a všechny sedí skvěle.
Čína - v hodinkařině to není tak strašné, ale je třeba se zorientovat a pozor na fejky. Tradičních hodinářských výrobců bych se nebál.
Chronomag - já to fórum považuji za takovou vyšší ligu, člověk se tam hodně dozví a nákupy jetých hodinek jsou často výhodné a všeobecně s malým rizikem. Fejky se v inzerci nevyskytují.
Wenger - nebál bych se jich, "tiká" v nich strojek Ronda a ten je velmi kvalitní, mám je i v několika Traserech. Mimochodem tritiové trubičky v Traserech sice svítí 20 let, to je dáno poločasem rozpadu tritia, ale postupně svítivost ztrácejí. Po 5 letech jsou ale mé Trasery stále dobře viditelné, na motorku jiné nenosím a mohu potvrdit, že vydrží všechno (aspoň armádní model, který mám).
Koupě na e-shopu - nedoporučuji bez toho, aniž bych hodinky viděl na vlastní ruce. Hodinky jsou typický produkt, kde jinak vypadají na fotce, jinak v reálu a jinak na ruce. Jednou jsem si šel do krámu na jistotu pro jedny Fortisy, ale na ruce to prostě nebylo ono a odcházel jsem s jinými, které mne na fotce nezaujaly.
Mechanika vs. quartz - mechanika je skvělá a fascinuje mne, mechanické hodinky, zejména kvalitní a se správnou údržbou, se mohou dědit z otce na syna (mám po tátovi 70 let staré pilotky Lemania i Primky, které jsem dostal když jsem šel do 1.třídy, což je 48 let), ale je třeba si ujasnit, k čemu je budu používat. Na expedice s BMW GS bych to viděl spíš na quartz, píšu všeobecně, jsou i vyjímky, ty ale nebudou levné.
Prim - ty co tu byl odkaz neznám, ale nic bych od nich nechtěl, pro mne jsou jediné skupečné Prim z Eltonu Nové Město nad Metují, tam je ale cena někde jinde. Krásné, renovované Primky se dají koupit na Chronomagu a komu se líbí, chybu asi neudělá.
Chrono - jasně, z praktického hlediska není nejnutnější, kdy ty stopky člověk využije. Ale některé jsou tak pěkné, že se jim nedá odolat. Z mých asi 12 hodinek jsou chrono 3 kusy, zbytek bez chrona, i když některé třeba s GMT komplikací (rozumněj funkcí, nikoliv problémem).
jencekgs napsal:To Vjetrník: Co máš vybráno od mlynářů? Mně se líbí Marinus.
...jsem delší čas zamilován do Teutonia II Chronograph......nádherná hodinařina
...a když jsme u potápek, pak Oris Aquis Depth Gauge
jeden čas jsem byl na hodinky opravdu ulítlej a jsem rád že mě to přešlo, přeci jen těch peněz.... :-) , nakonec sem to ukončil na dvou a jsem rad . klasický starý dobrý SUUNTO Vector co mam už tak nevim 12 let ? a Muhle Glashutte 29er Big
Upravil omar71 dne 11.11.2014 11:27