Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 2 z 11:   1    2    3    4    5  ...  11  

Dominika s trabantama do australie
3X
Přidané 26.11.2014 07:34

Registrace: 07.03.09
myslím si, že to není dobrý nápad "trabanti a ona na číze", ale čas ukáže

chstepan
Přidané 26.11.2014 08:07

Registrace: 25.03.12
Marek Slobodnik (k.o.k.o.t dreveny) pojede v Trabantu nebo taky na nějakém jednostopém vozidle ?
(ch)stepan

Pertla
Přidané 26.11.2014 08:29

Registrace: 20.12.10
Kdybych já mohl mluvit ... taky jsem to viděl, Danovi přeji upřímnou soustrast a přestávám sledovat trbantí odyseu.
Bude to určitě sluníčkové a rád sito přečtu v růžovém blogísku, muck.

Roman Jakub
Přidané 26.11.2014 08:36

Registrace: 17.07.11
Nikoho z nich neznám osobně. Dominice jsem celkem fandil. Zase je fajn, že si ta holka vzala sousto na který si troufala. A dala ho. Ono nemá cenu se přepínat. Jestli jedou spolu Austrálii, tak cestovatele s tím neohromí, široké publikum jistě ano. A o tom to je.
Může to skončit i celkem průserem. Přeci jen Dan bude na výpravách autoritativní vůdce, ona jezdila vždycky sólo. Těžko říct, jestli se bude chtít podřizovat nebo jestli je salámista a je jí to jedno. Cokoliv je možné. A možná proto to bude zajímavé. Já bych to předem neodpískal. Počkejme si jak to zvládnou, jak to pak podají a pak hrrrr na ně Grin

Medik
Přidané 26.11.2014 09:02

Registrace: 04.05.08
Pertla napsal:
Kdybych já mohl mluvit ... taky jsem to viděl, Danovi přeji upřímnou soustrast a přestávám sledovat trbantí odyseu.

Co ti v hovoření brání? Přišel jsi o hlasivky?Grin
Já vím prd, koukal jsem sem tam na nějaké obrázky, holka je to mladá a pěkná (nám dědkům se líbí už skoro všechno pod 30Grin) a dala lecos. Myslím na motorce. O osobní stránce jejího života netuším ani zbla, jen mě tak blesklo hlavou, že musí mít bohaté rodiče, bo já bych Blbky asi do světa na motorce v 20 nevypustil. Né že bych jim to zakázal, ale neměli by na čem a za co.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Novej
Přidané 26.11.2014 09:31

Registrace: 15.03.08
https://www.facebook.com/TransTrabant
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015

http://custombynovej.webnode.cz/fotogalerie/
tomtom
Přidané 26.11.2014 09:33

Registrace: 13.07.11
Zde její stránky na facebooku https://www.faceb...te?fref=ts

mara
Přidané 26.11.2014 09:42

Registrace: 05.03.08
Ježku, dej panu Googlovi za úkol hledat “dominika na cestě“

…stejně, není nad vyprávění pořadatelů o jejím chování filmové hvězdy.

Brrr, ještě jí tu dělám reklamu.

Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

Vjetrnik
Přidané 26.11.2014 10:11

Registrace: 09.10.07
Dani-L napsal:..... taky to objasňuje ty "bohatý rodiče". Na cestu si sehnala peníze sama.

...znám se s jejím tátou a v tomhle tvrzení bych byl přinejmenším lehce opatrný...nebo alespoň on má na to jiný pohled Grin
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

tomaspelant
Přidané 26.11.2014 10:27

Registrace: 19.05.08
Pertla napsal:

clapclap
tom3

tomaspelant
Přidané 26.11.2014 10:29

Registrace: 19.05.08
mara napsal:
Ježku, dej panu Googlovi za úkol hledat “dominika na cestě“

…stejně, není nad vyprávění pořadatelů o jejím chování filmové hvězdy.

Brrr, ještě jí tu dělám reklamu.

Nezlob Máro clapclapclap...taky brrrrr
tom3

Ivan
Přidané 26.11.2014 10:37

Registrace: 10.02.07
To jsou kecy, vyprávění pořadatelů, jedna paní povídala, kdybych mohl vyprávět... Na půlku lidí co znám bych mohl něco nakydat a druhá půlka na mně, každý jsme jiný a všichni nedokonalí. Navíc všechno z druhé ruky je subjektivní názor někoho, kdo vnímá věci jinak a tak ty věci druhým uchem vypouštím.
Dominiku jsem potkal na srazu v Doksech, měla prima přednášku, takovou zdánlivě roztomile amatérskou, chvíli jsme kecali u cigára a napsali si mail. Jinak ji neznám, holka je sympatická, dokázala toho víc než spousta chlapů, není snadné pro zranitelnou, mladou a pěknou holku bez peněz, špetky technických znalostí, znalosti map a navigace, co sama nikdy netábořila, vydat se na malém motocyklu pochybné spolehlivosti do Španělska nebo Asie. Musela být zpočátku naivní, ale odhodlaná, mít před očima cíl, musela - a musí - za ním jít opravdu zarputile, občas být tvrdá a využívat všech možností. A jestli nekrade a nepodvádí, je mi jedno jak peníze shání a můžu být naštvaný na sebe, že mě to nenapadlo. Nevím proč, ale trochu mi připomíná americkou pilotku Amelii Earhartovou, i když její šedou eminencí byl spíš její manžel. .
Smekám i před výkony Dana Pribáně, i když myslím, že vydržet s ním na cestě není jednoduché, je mi chováním občas nesympatický, ale jiný být asi neumí, tenhle styl je účelný a to je pro dosažení cíle důležité, v jeho případě hraje asi roli i odpovědnost za výpravu a ostatní účastníky. Ale mohu se plést, znám ho jen z televize, navíc spousta lidí, co něco dokázali a které obdivujeme, šli za svým cílem přes mrtvoly a v osobním životě byli nesnesitelní, třeba to jsou právě ty důležité vlastnosti pro úspěšné splnění takových cílů:-).

Pertla
Přidané 26.11.2014 10:58

Registrace: 20.12.10
Ivane, zkušenosti mám osobní, ale zase není to nic s čím bych se musel chlubit. I kluci od Motoroute s ní mají víc než bohaté zkušenosti. To vše jsou informace z první ruky.
Nebudu nikdy rozepisovat nic víc než jsem uvedl výše, nejsem ****, ani člověk co by jí nepřál. Poukazuju na to její "cestování" které mě osobně je víc než úsměvné.
Taky na zástupy lidí jež jí bezmezně obdivují … sledoval jsem její FB stránku, ale ty slinty plný sluníčkový energie se prostě nedaly číst… Že jede do Španělska, potom na Nordkapp a pak za 300 litrů do Kyrgystánu? Normálně jsem si z toho sedl na prdel.
NA druhou stranu ano, jela.. ale ono je jet a jet že ano. Mějte mě za závistivého vola, co se snaží pohnojit koho může. Ale můj názor na věc.

TomR1
Přidané 26.11.2014 11:05

Registrace: 08.09.09
Já jí ''obdivoval'' hlavně z hlediska, že sama holka jezdí a stanuje někde po Rusku atd.. jen tak...chvíli jsme si řikal, že je dobrá, ale nemůže být zcela normální...

No jsem zvědavej co se tady zase vytáhne za ESA z rukávu..

Tom
Tom

milan enduroskola
Přidané 26.11.2014 11:15

Registrace: 11.02.09
koukám začíná zima

vymyslete cestu, sedněte si ke startovači a třeba taky něco vyberete a budou z vás hvězdy a budou vás zvát na přednášky.....

a jestli chodí s danem? no a? znám ho osobně, je fajn.
a že s ním jede do autrálie? no a? vy byste svojí holku nechali sedět doma?

tak co vám na tom vadí?
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS

www.enduroskola.cz
TomasTT
Přidané 26.11.2014 11:20

Registrace: 15.03.07
Přesně jak píše Ivan - prakticky všichni "cestovatelé" - i ty nejznámější a nejprofláknutější televizní hvězdy (myslím opravdu hvězdy které zná téměř celý svět) jsou "problémoví" co se týká třeba spolupráce během cesty a asi i v osobním životě ale umí si ty své cesty zařídit a ve splnění těch cílů dělají všechno. Měl jsem možnost jich pár poznat osobně a jednání s nimi není z pohledu organizátorů akcí žádný problém - moc dobře vědí, že bez publika by nebyli nic, takže se chovají profesionálně. Někteří z nich jsou fakt magoři - kdyby nebyli, nedělali by to, co dělají. Například Nick Sanders je čistý blázen, chová se jako blázen, je to prostě cvok. Je fajn na pokec ale domlouvat s ním nějakou akci - třeba že má někde povídat na nějaké akci aby tam byl na konkrétní čas apod - to je náročné ale udělá to, co se po něm chce. Nemusí být v super kondici ale přijede a udělá to co udělat má. Ani Charlie Boorman není normální. V jeho případě je výhoda, že každý jeho krok zařizuje agentura, která se ultra profesionální. Super jsou cestovatelé-fotografové, kteří jsou zvyklí dělat si celou "produkci" sami. Michael Martin, Simon Thomas, Andreas Hulsman, Helge Pedersen. Příklady lidí, kteří opravdu projeli celý svět a přitom se chovají "normálně". Asi proto, že se od nich nechce dělat crazy věci ale spíš je živí prodej fotek, přednášky atd. No a poslední skupina jsou takoví "profesionální cestovatelé", kteří jsou celkem OK, pokud se jim platí a chovají se podle toho. Těch "placených", kteří se cestováním prostě živí, je spousta - já třeba poznal Joe Pichlera, který je taková ikona KTM. Ale patří tam třeba i ex-rallye jezdci (David Fretigne, Andrea Mayer, Jimmy Lewis...). Nevím jak Jimmy Lewis, toho jsem nepoznal osobně ale Fretigne i Andrea jsou spolehliví, živí je to a tak se prostě podle toho chovají. Všechno to jsou lidi, kteří jsou známí více než v jedné malé zemi a NIKDO z nich se nechová jako nějaká pitomá celebrita. Ať to jsou magoři (Sanders, Boorman), totální profíci (Joe, Fretigne) nebo zkušení cestovatelé z dávných dob, kteří provozují nějaké adventure cestovky (Helge) - NIKDO z nich neprudí organizátory nějakého srazu, promítání apod. Dělají to, co je domluvené a hotovo. Jednání a chování některých "českých" cestovatelů je někdy problémové - těsně před akcí oznámí, že se jim nechce přijet nebo že jim do toho "něco" vlezlo, mění podmínky apod. Pokud některý organizátor nějaké české akce měl takovou zkušenost právě s tou Dominikou, tak se mu nedivím, že pak šíří ty zprávy dál. Stačí jedna taková událost a jsme moc malá země na to, aby se to nerozneslo.
Pochopitelně další rozdíl je třeba v tom, že někteří lidi doslova závidí těm, kterým se něco podařilo a úmyslně o nich šíří různé nepravdy. A vůbec kapitola sama pro sebe jsou někdy napjaté vztahy mezi "cestovateli" navzájem. Vidím trošičku do toho zákulisí a skutečně jednotlivé "produkce" se vzájemně špiní, aby získali nějaké výhody. To samé se děje mezi jednotlivými týmy na Dakaru. Nechci zacházet do detailů ale příklad - přibližně ve stejné době se dokončují dva televizní projekty, které se nabízí určité konkrétní televizní stanici pro určitý konkrétní kanál. Je vám asi jasný, že každému z nich půjde o to, aby měl lepší vysílací čas a asi i lepší termín (aby to nešlo v době, kdy na jiné televizi jde pořad, proti kterému nemají šanci) protože na to jsou navázaní další sponzoři, kteří platí to, že se to do vysílání dostane (sponzoři pořadu) atd. Je asi rozdíl, když se něco vysílá těsně před zprávami v 19:30 a něco o půlnoci. Pak se týmy, produkce nebo jednotlivci vzájemně špiní, drobné zaváhání se hned a všude rozmazává atd. Dělám v téhle oblasti něco docela dlouhou dobu a dřív to i s menším počtem TV stanic a menším mediálním prostorem obecně bylo myslím lepší, než teď.

Každopádně - negativní zprávy se šíří děsně rychle a je potřeba to brát někdy s rezervou, protože obecně skoro každý z těch cestovatelů je "děvka prodejná" a část z nich se ale nechová moc profesionálně. A na druhou stranu - někteří se chovají tak, jako kdyby se jejich filmy promítaly ve 20 zemích světa a hrají si na celebrity a zbytečně prudí pořadatele. A něco vychází z klasické české závisti - i z té se můžou šířit fámy a vyložené pomluvy.

Takže
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
mara
Přidané 26.11.2014 11:36

Registrace: 05.03.08
Ivane, když se potkáš a popovídáš s kamarádem a on se Ti svěří se svým zážitkem, který měl s někým, tak si myslím také určitý názor na toho „někoho“ z toho rozhovoru odneseš. Já tedy rozhodně takové informace nezařazuju do „jedna paní povídala“.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

vojta
Přidané 26.11.2014 11:45

Registrace: 10.04.11
hle jak se to tu pekne rozjelo...
jel jsem kolem koule
www.jedemkolem.cz

www.nomadist.cz
vojta
Přidané 26.11.2014 11:49

Registrace: 10.04.11
Zdendo, tu cestu jsem taky moc nepochopil, fakt honeni kilometru a vynechani krasnych mist v Uzbeku a Tajiku. Ja to beru, ze se tam asi bala, ale stejne tak bych se o sebe bal v Kazachu, neni to zas o tolik jine.
Zima je od toho aby se kecalo kdyz se nemuze jezdit, no a? Od toho je i forum...zatim tu nikoho nehanime, at si kazdy jezdi kam a s kym chce a na startovac muzem taky vsichni.
jel jsem kolem koule
www.jedemkolem.cz

www.nomadist.cz
kanecek
Přidané 26.11.2014 11:52

Registrace: 01.04.12
No jejda, to jsou mi zase řeči, každý je svého štěstí strůjce, dělá co ji baví. Dokonce na to dělá přednášky, můžete žít také svůj sen. Místo toho tady má většina plnou pusu keců, jak zná toho a toho a že je takový a makový.
Upravil kanecek dne 26.11.2014 11:54
| BMW F650GS | 2000 |

www.luciekanovska.cz
Strana 2 z 11:   1    2    3    4    5  ...  11  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 90
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.41 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI