Waltr napsal:
Určitě nebude. Je fakt že to bude prostě jiné. A určitě svým způsobem krásné, proto píšu podle mě. Já bych si dal znova Norsko.
jeste nezapominej na pocasi.. zapadni=navjetrna strana pred oceanem... spolehnout celou dovolenou jenom na tohle se mi taky nechce.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Treba Severomorsk je "closed city - ZATO" ... to same naproti pres fjord. Jen na povoleni.
+ Kola je pomerne omezena...
...
http://barentsnov...m/node/985
Upravil hicks dne 28.12.2011 00:44
17 cm
Bubo ta horni silnice z Murmansku pres zapolyarny do Norska je VYJMUTA ZE ZATO ZONY! ale pozor, jen ta silnice...
Co mne tezce laka je Teriberka vychodne od Murmansku.. neavno vyjmuta ze Zato. maji tam stavet rafinerii na Zemni plyn.. cca 2013.
Upravil hicks dne 28.12.2011 08:43
17 cm
V Karélii jsem byl v r. 1995, kdybych mohl, určitě bych tam jel znova. Jeli jsme tam z Finska, projeli jsme za 2ks Camelek a 2 prupisky přísně střeženou vojenskou oblast ohraničenou plotem pod el. napětím. Tehdy navigace nebyly a dost jsme bloudili. Do Murmanska jsme nedojeli, byli jsme tam na ryby a náš průvodce nás odradil kvůli malých štiplavých mušek. I tak jsme měli problémy s komáry, na které naše přípravky nepůsobily. Dala se koupit jejich mast, ta působila cca 4hodiny. Přišla obvzvláště vhod při vykonávaní potřeby, bez toho nešlo sundat kalhoty. Je to skutečně mimo civilizaci, měli jsme problém koupit cokoliv, včetně nafty-prostě došla. Proletět Karélií je hřích, je tam skutečně nádherná příroda, tisíce jezer, cesty (mimo spojnici Petrohrad-Murmansk) postavené za pomocí klád a šotoliny na močálech. Mosty ve stavu, že jsme losovali, kdo projede autem. Pochybuju, že se tam něco změnilo. V Petrohradu jsem byl loni, byl by to škoda ho minout. Jezdí tam trajekt a máte to za jedno vízum. Jsou to skutečně ruské Benátky.
YouTube Video 17 cm
Hicks:
Příští týden budu mít cestu do Prahy, takže bychom mohli dát někde to plánovací kafe....
V pondělí budu vědět, kdy přesně pojedu, dám vědět, pokud se budete chtít sejít.
Upravil buboGS dne 08.01.2012 19:49
BMW GS = stroj na radost
bubo napsal:
Hicks:
Příští týden budu mít cestu do Prahy, takže bychom mohli dát někde to plánovací kafe....
V pondělí budu vědět, kdy přesně pojedu, dám vědět, pokud se budete chtít sejít.
cau... idealne streda od 6pm?
mohli bychom vzit i PEDRa, kdyz mel ty padesatiny...
17 cm
Jeli jsme to 2006 , jenom obráceně : Nordkapp-Kirkenes-Nikel-Murmansk
Pokud se nic nezměnilo, tak nebyl problém s průjezdem
Byly tam na trase vojenské kontroly, ale nedělali problém
Nikde, ani na hranicích jsme nedávali žádný úplatek
bubo napsal:
Hicks:
Uvidím zítra, kdy to bude - nezáleží to na mě - musím se přizpůsobit (ale rád)... Jen tu středu vidím trochu špatně - něco mám na odpoledne Liberci, spíš to vidím na úterý nebo čtvrtek.
PEDRa vemte určitě, rád ho uvidím. Předběžně máte nápad kde? Jednání mám u Sedlčan a pak budu mít něco po Praze + TT, tak ať tam nelítám jak nudle v bandě...
BMW GS = stroj na radost
bubo napsal:
Hicks:
Uvidím zítra, kdy to bude - nezáleží to na mě - musím se přizpůsobit (ale rád)... Jen tu středu vidím trochu špatně - něco mám na odpoledne Liberci, spíš to vidím na úterý nebo čtvrtek.
PEDRa vemte určitě, rád ho uvidím. Předběžně máte nápad kde? Jednání mám u Sedlčan a pak budu mít něco po Praze + TT, tak ať tam nelítám jak nudle v bandě...
kurna dopr VZDYT JA JEZDIM DENNE ZE SEDLCAN DO PRAGLU.
Dnesek nestiham, to samy ctvrtek... tim myslim vecer. Ale obed v Sedl JO... pls posles mi do PM mobil, at se domluvime?
+ Pedr sidli nekde u Mnisku...
Upravil hicks dne 10.01.2012 09:53
17 cm
Pánové jen tak pro informaci o vikendu jsem projel z Murmansk do Kirkenec(Norsko).Přechod je otevřen denně od 7do21hod.Celní formality cca 20min takže pohoda.
starosta napsal:
Pánové jen tak pro informaci o vikendu jsem projel z Murmansk do Kirkenec(Norsko).Přechod je otevřen denně od 7do21hod.Celní formality cca 20min takže pohoda.
ultimatne Ti zavidim.. dojed dobre :)
---
A FOTO FOTO FOTO!
Upravil hicks dne 20.06.2012 17:28
17 cm
starosta napsal:
Foto bude jak se vrátíme zatím jsme ve Finsku u Falkona.
to je napul prd, posli nejakou CERSTVOU fotku!
17 cm
starosta napsal:
Pokusím se o to jak přijde falkon z prace já pisu prez mobil a to nejde nebo spis to neumím.
okay.. TESIM SE!
... a asi nejen ja...
17 cm
Do Murmansku z Rovaniemmi je nejblíž přechod v RAJA-JOSEPPI, kde i jezdí ty autobsy s výletníky. Nechá se tam přejet i s motorkou.
Jel jsem to loni a je tam i kus po šotolině,která je uválcovaná místními žigulíky, ale možná už bude asfalt.
KUKY se vrací