TomasTT napsal:
BIGR: to je nejstarší tankbag na 1200GS. Nechápu, jak se mu řídítka vůbec mohly dotknout té látky. Pokud je neměl nějak posunuté nebo sklopené dozadu. Já je posunuté mám a stejně mi tam zůstává dost velká mezera. Tenhle starý typ tankbagu měl vpředu uchycení na dva fastony (kolíček skrz díru a otočit o 90°). Tu uchycení kolíčku se dalo s těžkým tankbagem utrhnout a tak to asi před pěti lety změnili na zavěšení na háčky. Tím se tankbag posunul asi o 15mm dozadu. Ten původní typ nemám k dispozici a nemám možnost ho vyzkoušet. Ten samý typ s háčky máš vyfocený na fotkách v předchozím a je vidět ta mezera. A ještě by byla možnost, že tu přední část, do které se zavěšuje nebo nastrkává tankbag (s háčky nebo fastony) neměl přidělanou tam, kde by mýt měla - zavěšená za destičku s VINem.
Už jsem viděl, že to lidi mají zachycený nesmyslně ještě někde níž a tím pádem se celý tankbag posune dopředu a řídítka do boční kapsy narazit můžou. Ale pokud to je správně, tak je vyměřené tak, aby to nenarazilo.
Jinak tankbagů na 1200GS se prodalo celosvětově přes 5000. Myslím, že kdyby tam byl nějaký konstrukční problém, tak by se to dost řešilo, byly by reklamace atd. Do dnešního dne nemám jediného zákazníka, který by si na to stěžoval. Nevím pochopitelně od koho tvůj kamarád ten tankbag měl - možná ho měl s motorkou od předchozího majitele apod. Každopádně kdyby se ozval, tak jsme to určitě vyřešili. Je to naše práce.
At je to jak chce, mám ho od TT(ten na prvním obrázku) už pár let, a je dost dobrej, nicméně troubí, a to často. Přehazuju ho každý rok na nové Gs ADV a dělá to myslím na každém. Blbě přidělat asi nedá myslím. Nemám důvod si vymejšlet, ale na troubení jsem si nezvykl
tom3
To jsem četl, ale šlo mi o to, proč se má tak stát.
Při čelním nárazu můžeš utrhnout rozkrokem tankvak i s podkovou...a podkova je na víčku nádrže...
Ale pokud toto musím vysvětlovat,tak asi nemá cenu to vysvětlovat
Já jen,že jsem to vloni viděl na fotkách hasičů,co museli jednu 12GSA,kvůli tomu hasit...ale chápu,že jsou lidi,co si musí všechno vyzkoušet sami....třeba vtipnej švéd
Tak do toho Pak pošlete selfíčko na FB
Chtěl jsem vědět, jestli si skutečně myslíš, že nohama vyrveš šest (nevím kolik přesně) šroubů z nádrže a přitom dřív nerupne ten plast v podkově nebo neodpářeš tanbag od plastu. Jsou věci mezi nebem a zemí, ale sám tomu nevěřím.
Bez jakéhokoli rýpání, skutečně si na těch fotkách viděl vyrvané víčko? Konkrétně u 1200 je asi na pikaču nový kroužek okolo víčka nutný pro montáž, protože víčko se do něj hůř zacvakává a člověk si na to musí dát pozor. Kámoš a myslím, že to bude stejný případ z fotek, si nepohlídal docvaknutí víčka, a když blbě došlápl a lehl, aniž by cokoli urval, chcal mu benzín z nádrže. Naštěstí ležel z kopce dolů, tak měl nádherně nacucaný a voňavý takbag.
TomasTT napsal:
BIGR: to je nejstarší tankbag na 1200GS. Nechápu, jak se mu řídítka vůbec mohly dotknout té látky. Pokud je neměl nějak posunuté nebo sklopené dozadu. Já je posunuté mám a stejně mi tam zůstává dost velká mezera. Tenhle starý typ tankbagu měl vpředu uchycení na dva fastony (kolíček skrz díru a otočit o 90°). Tu uchycení kolíčku se dalo s těžkým tankbagem utrhnout a tak to asi před pěti lety změnili na zavěšení na háčky. Tím se tankbag posunul asi o 15mm dozadu. Ten původní typ nemám k dispozici a nemám možnost ho vyzkoušet. Ten samý typ s háčky máš vyfocený na fotkách v předchozím a je vidět ta mezera. A ještě by byla možnost, že tu přední část, do které se zavěšuje nebo nastrkává tankbag (s háčky nebo fastony) neměl přidělanou tam, kde by mýt měla - zavěšená za destičku s VINem.
Už jsem viděl, že to lidi mají zachycený nesmyslně ještě někde níž a tím pádem se celý tankbag posune dopředu a řídítka do boční kapsy narazit můžou. Ale pokud to je správně, tak je vyměřené tak, aby to nenarazilo.
Jinak tankbagů na 1200GS se prodalo celosvětově přes 5000. Myslím, že kdyby tam byl nějaký konstrukční problém, tak by se to dost řešilo, byly by reklamace atd. Do dnešního dne nemám jediného zákazníka, který by si na to stěžoval. Nevím pochopitelně od koho tvůj kamarád ten tankbag měl - možná ho měl s motorkou od předchozího majitele apod. Každopádně kdyby se ozval, tak jsme to určitě vyřešili. Je to naše práce.
At je to jak chce, mám ho od TT(ten na prvním obrázku) už pár let, a je dost dobrej, nicméně troubí, a to často. Přehazuju ho každý rok na nové Gs ADV a dělá to myslím na každém. Blbě přidělat asi nedá myslím. Nemám důvod si vymejšlet, ale na troubení jsem si nezvykl
No, pokud ti to do řídítka naráží, tak bych použil tu kovovou destičku buď od nás nebo od wunderlichu, ti to dělají taky. Houkat to už nebude i kdyby se tankbag pohyboval do stran jak někdo psal, že mu to už moc nedrží. Ten spodek se dá umýt čističem na brzdy a kartáčkem a začne být zase adhezivní. Ale ta destička u tlačítka je 100% a není vůbec vidět, nijak to tam neruší.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
sved63 napsal:
MR GS : Co je na tom vtipnýho? Jsem citoval TVOJE slova.
Neber všechno tak smrtelně vážně, pumpu máš jen jednu.,
Citoval jsi moje slova?Tak to je na tebe takový složitý souvětí asi moc,když jsi z toho udělal větu:Když použiješ podkovu,tak zpopelníš motorku
To mám nejradši,takový chytráky,co bez argumentu jenom překrucujou slova
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Bez jakéhokoli rýpání, skutečně si na těch fotkách viděl vyrvané víčko?
Ne neviděl...máš pravdu.Byla to fotka Jana Palacha...udělal to záměrně a já jsem se spletl...fakt sorry
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
...nepoužívám "kovovou destičku" (ochrana proti troubení), mám origo tankvak a netroubím ;o))
pokud tankvak TT troubí, pak by mohli "kovou destičku" dodávat k tomu nee?
při tankování dole (u sedla) rozepnu zip, odklopím a žádný problém. Mapu ve slídě tankvaku nevozím, nevyhovuje mi její umístění v tomto místě - moc skloním hlavu, blbě vidím a než se zorientuji, jedu úplně do háje, takže mám navi a nebo zastavím. Nicméně ne jezím zádné velké cesty, ČR, Evropa a to ještě blízko
nicméně, toto je jen prostý komentář jednoduchého uživatele
www.jantruhlar.cz
Za mě tankvak od TT po mé dlouhodobé zkušenosti je ok, jen prostě troubí, ale to vyřeším jak psal Tom.Prohrabaval, a zkoumal jsem (pod drobnohledem) i jiné, ale tento je fakt fajn. Jen jsem (např) prostě nyní šel do nižšího, protože moc cajků mě tam už se...Nižší je uhlednější i na moto. Je to věc každého..jo ale folie na mapu pro mě nezbytná záležitost.
tom3
Začínám mít pocit, že skoro každý druhý vlákno ve fóru je po určité době dost zábavný...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...