vorel napsal:
budeš muset utratit trochu víc za origo nebo optimate
NEMUSÍ Udělej si na druhý straně druhou zásuvku přímo na baterku a tam to zapoj. Na fotce vlevo u nádržky na brzdovku. CAN ví prd a ty nabíjíš. A cenově to vyjde nejlíp. Navíc tu novou zásuvku využiješ na nabíjení třeba mobilu když motorka stojí a CAN ti jí nevypne jako originál.
Taky to tak mám a funguje to. I když já mám ještě originál konektor od nabíječky přímo na baterce vyvedenej na pravý straně a schovávám ho za trubku zadní brzdy vedle baterky a nabíjím přes něj. Na fotce je taky vidět zrovna při nabíjení.
BIGR přiložený následující obrázek:
[102.05Kb]
Upravil BIGR dne 24.01.2015 18:03
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tak tak.
Řešení má několik výhod:
- použitý konektor pasuje i na spoustu nabíječek, takže nepotřebuji další mezikus, připojím přímo a nechám nabíjet/udržovat baterii.
- nejsi omezen 5A jako u zásuvky CAN bus, takže bez problémů připojím třeba kompresor, co bere 15A
- ke konektoru mám dvě varianty, tedy klasickou zapalovačovou i DIN zásuvku
- CAN ti po minutě nevypne spotřebič
Poslední výhoda se samozřejmě může stát v rukou nedbalého či neznalého uživatele nevýhodou - můžeš si vybít baterii.
Konkrétní komponenty a další komentáře najdeš tady
Já používám Lidlovku s nabastleným konektorem a zásuvku na moto (ovládaná CAN). Pokud před připojením nabíječky zapnete na chvíli zapalování a pak připojíte nabíječku a začnete nabijet, pak mi CAN zásuvku nevypne a nabijí tak dlouho než odpojim nabíječku. V případě připojeni spotřebiče se zásuvka automaticky vypíná. Asi ten CAN umí rozpoznat jakým směrem teče proud.
BMW F800GS '09