Jsem z toho jelen... volali jsme si s ženskou z jedné letecké přepravy, která komunikovala s člověkem, který se na místě stará o importní věci apod a podle něj v JA neakceptují Karnet.. že prostě je zbytečný. Přitom na CK autoturist apod všude uvádí, že Karnet je nutný
Co se týče dopravení motorky do JA : Letadlo není problém, ale jedna cesta cca 60 000kč + importní poplatky. Cesta lodí - cca 30 dní a nejlevnější cenu jsem sehnal za 25 000kč s polskou cestovkou - opět jedna cesta, tam i zpět cca 42 000kč.
Vlastní motorka lze bez problému používat, jen je třeba vyřídit karnet ( info z auto-moto klubu, pár lidí z přepravních firem - včetně člověka, který pro ně pracuje přímo v Chile, psali, ze karnet není treba v celé JA, já bych tohle určitě nezkoušel... ) Karnet 25 000kč.
Cesta z JA do SA jedině lodí, nebo letadlem.. cenu zatím nevím.
omar71 napsal:
To je raketa ta JA ja to ted resim taky sice trosku dopredu .... kdybych neco zjistil hodim to sem
no, dostat se tam stát něco bude.. ale tam už moc neutratíš
pravda je ze svara byl v chile a argentine asi 3 roky zpatky a motorky si pujcovali. Rikal ze platili jestlo si to dobre pamatuje kolem 2500 na den. Tak to na ten mesic vyjde i letecky levnejc :-)
pravda je ze svara byl v chile a argentine asi 3 roky zpatky a motorky si pujcovali. Rikal ze platili jestlo si to dobre pamatuje kolem 2500 na den. Tak to na ten mesic vyjde i letecky levnejc :-)
jojo, já našel cca 100 USD na den..takže to tam opravdu radši potáhnu na svoji.
bych volil E07 , jinak chces nejaky kostky na Dakara tak dozadu E09 a dopreu Mitas XT 644 Army
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
nevíte prosím někdo, jak je to s povinný v USA ? naše tam neplatí, což jsem ted zjistil... a údajně to má být hodně drahé, víte někdo něco konkrétního?
Vycházelo mi to na cca 400-500 dolarů na měsíc za velké GS. Velice záleží na tom co všechno je pojištěno, jaký motocykl a tak.
Výlet jsem musel zatím odložit, ale tohle jsou předběžné poznatky.
Upravil Pete dne 03.03.2015 12:51
Vycházelo mi to na cca 400-500 dolarů na měsíc za velké GS. Velice záleží na tom co všechno je pojištěno, jaký motocykl a tak.
Výlet jsem musel zatím odložit, ale tohle jsou předběžné poznatky.
díky moc za info. Já taky dohleda cca 900USD za dva měsíce.
Jen stále nevím, jestli to bude fungovat jako v ostatních státech a to, že na čáře ti řeknou, zda pojištění máš a pokud ne tak tě někam pošlou?
btw. pro Kanadu info nemáš? to na netu nemůžu vůbec dohledat..
Upravil naprcccs dne 03.03.2015 13:14