Jo a hlavne slusne, lidi zacinaji byt napr. v Banatu uz na motorkare dost alergicti viz facebook.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
V jakém termínu jsi tam byl? Já byl v půlce června a Transfagaraš nám brutálně propršela. Pěkný video,aspoň jsem viděl,co jsem kvůli mlze a dešti neviděl. Důvod navíc proč se tam jednou vrátit :-)
I těch stánkařů všude víc a vůbec větší frmol lidí,za nás to bylo jak po vymření. Jedu? Tedy žiju!
[url]http://www.banat....hovani.htm[/url]
Člověk by se měl chovat slušně, ať jede kamkoliv....
Upravil hobr dne 04.02.2015 22:53
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
My jsme tam byli třetí týden v srpnu, a měli sjme úplně luxusní počasí po celý týden, jen odjezd ČR a příjezd do Čr nám trochu pršelo. Na Fagaraši byla azurová obloha
Upravil Brian1986 dne 05.02.2015 22:13
Pre takéto chvíle tam chodíme, aj keď síce nevyšlo počasie, ale bolo to jedno s najlepších Rumunsk aké som zažil. Toto ja zostrih z celého videa, pre pobavenie. Túlanie a hľadanie nových neprejdených ciest je to najkrajšie. Nikdy nevieš či to dáš, pretože síce cesta na mape je ale to v Rum. nieje nikdy záruka že tam aj tá cesta naozaj je.
Pred par lety se tu objevilo videjko, jak na podobne ceste kluci miji medvedici s dvema mladaty. Tusim to byl nekdo ze Slovenska. Nedari se mi to dohledat..
nemáte někdo poi body v rumunsku ? nějaké mám takové ty nejprofláklejší. Chci mít z čeho vybírat. A nějaké bližší info o Lomu Padure ? díki
Vyjel jsem a nevim kdy se vrátím.
Ahoj Všem,
jsem nový účastník Vašeho fóra :-) a tak bych Všechny rád pozdravil.:-)
Po několika letech co jsem se svým kamarádem strávil dovolenou po Rakousku, Itálii a Slovinsku padla letošní volba na Rumunsko.
Chtěl jsem Vás tímto požádat o nějakou radu, popř.kde bych sehnal nějaký mapový podklad, nebo do jaké oblasti vyrazit.
Rádi by jsme měli základnu v nějakém kempu a vyráželi někam do hor. Je to i z důvodu, že padlo rozhodnutí letos nechat BMW doma jet na YUKInach :-)
Mám z toha trochu obavy, ale respektuji rozhodnutí mého kolegy.
Ještě jednou děkuji za Vaše příspěvky
Jirka
GPS mapy – GARMIN – City Navigátor pokrývá celou zemi docela detailně.
GPS mapy - zadarmo – OSM, vybereš si region a oni Ti pošlou instalačku do MS http://garmin.ope...eetmap.nl/
Co se týče oblasti, je tam toho hodně pěknýho, já osobně mám srdeční záležitost Transalpínu, je to dnes už asfaltka s označením DN67C, mezi městem Sebes a vesnicí Novaci.
Samozřejmě kouzlo mají české vesnice v oblasti Banátu.
To je ale jen zlomek „krásnýho Rumunska“
Víc toho najdeš hledáním tady na fóru!
...moc ti Máro děkuji....
....asi nejsem moc zběhlý v hledání.....našel jsem jen ty dvě stránky na kterých mi odpovídáš....zkusím projet odkazy na mapy...
....kolega se chtěl podívat na ty ponorné řeky na severu.....četl nějakou starou knihu a tak se nechal inspirovat.....
...ještě jsem se chtěl zeptat jak je to s dorozumíváním?....zvládnu to se základním slovníkem rumunštiny?....
....nějaký osvědčený kemp?....
Domluvíš se, trochu anglicky, a trochu rukama-nohama.
Kempů je míň než nepatrně, spát se dá ale „na divoko“ ubytování pod střechou je hodně, hledej cedule s nápisem CAZARE, je to všude a třeba pokoj se řekne CAMERA, jako kamera
Opravdu si dej práci a hledej v sekci FÓRUM/CESTOVÁNÍ/CIZINA a najdeš spoustu inspirace.