Pokud tam máš relé na spínání trakčních motorů lokomotivy tak pak se nediv že to CAN bere jako přetížení Co tam máš za relátko? Není předimenzovaný a nemá moc velkej odběr spínacího okruhu? Kdyžtak to dej na tlumený tam by se ten rozdíl nemusel tolik projevit.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Rele mi dal kámoš s Triumpha i se světlama.Rele je 5ti pinové,ale koukám,že origo minirele BMW je pouze 4pinové.Asi bych potřeboval plánek zapojení,je někde k nakouknutí?
na rele na kontakty 85 a 86 pripoj kostru ze svetla a plus potkavacich svetel a ZFE to pobere-nebude ti svitit porucha.rele pouzivam bezne ty klasicke na 20A.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
servisak napsal:
na voltmetr se vyser a zasuvku leda na konektor co je na GPS je dobře připojitelnej a vypne po klíčku
Ahoj, hodí se tahle zásuvka i na připojení denního svícení? (LED 2x30W, GSA 2008, tak, aby to nehlásilo chybu). Jestli ne, tak odkud nejlépe? (asi to tady někde je, ale nemůžu to na 1200 najít... díky). D.
Upravil Dawid dne 04.03.2015 11:48
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
servisak napsal:
na voltmetr se vyser a zasuvku leda na konektor co je na GPS je dobře připojitelnej a vypne po klíčku
Ahoj, hodí se tahle zásuvka i na připojení denního svícení? (LED 2x30W, GSA 2008, tak, aby to nehlásilo chybu). Jestli ne, tak odkud nejlépe? (asi to tady někde je, ale nemůžu to na 1200 najít... díky). D.
pres rele by to asi nevadilo je problem ze se vypne az po delsi dobe po vypnuti klicku
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
pres rele by to asi nevadilo je problem ze se vypne az po delsi dobe po vypnuti klicku
OK, děkuji, a potom jiná alternativa? (pokud bych nechtěl mit tohle "comming home" osvětlení). D.
BMW 1200 GS Adventure!
Jak píše servisák nejlepší varianta
Takto to mám zapojené já použito obyčejné relé z favorita
připojeno na potkávací světla takže při vypnutí klíčku zhasnou
a nemůže dojít k vybití baterie pokud by člověk na ně zapomněl
samozřejmě se dají i vypnout při zapnutém potkávacím světle
nikde nic nehlásí chybu
cert68 přiložený následující obrázek:
cert68 napsal:
nikde nic nehlásí chybu
A diagnostika na displeji OK? Co když např. odejde potkávačka, pozná to diagnostika, když je stále odběr přídavných světel (cca 60W)? Sice to půjde vidět (hlavně večer, že ano ) ale jen tak by mně to zajímalo.... A díky za nákres. D.
BMW 1200 GS Adventure!
Diagnostika ok
s tou potkávačkou jsem to nezkoušel ale kontakt 85 je pouze spínaci tak by to nemělo mít vliv hlavní proud teče na kontakt 30 a ke světlům přes 87
85 pouze sepne relé aby umožnila téct proud přes ty dva kontakty takže odběr proudu je minimální
cert68 napsal:
nikde nic nehlásí chybu
Kluci namalujte zapojení denního svícení v CANu aby se automaticky při zapojení odpojily potkávačky a zůstala svítit koncovka. Mám to v plánu na GS 1200 R 2011. Nějak se mi to nepodařilo ve foru najít ./tahle varianta/ Díky. Jarda
Podle me se ti to bez pridavne elektroniky nepovede.. a druha vec je ze aby to bylo legal denni sviceni nesmi ti vpredu nic jineho svitit jen denni
... servis a diagnostika BMW Motorrad