Na tom, jak se tomu říká, asi moc nezáleží ale když třeba i ONeill označuje tu bez plexi jako "enduro" a tu s plexi jako "adventure", tak to tak nějak bude. Někdo těm bez plexi říká motokrosový, někteří výrobci je označují jako "offroad"...
Já myslím, že adventure přilba je přesně to označení, co odpovídá - občas po silnici, někdy offroad ale není to závodní "enduro" ani "motokros" ale taky to není silniční vyklápěčka nebo dokonce integrálka.
mtucek : jo jo, máš recht... Jsem kojot, však na ní jsem u něj koukal a s borcem jsem už komunikoval. Od něj mám právě v merku i toho Icona a mám to k němu co by kamenem dohodil.
Mařa : a já myslel, že ta Móni je v cajku
Na ostatní škopky mrknu večer
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Mě se zdá, že právě ta Nishua dává za těch 8000 docela dost.
Je lehká (velmi) má Pinlock, je velice příjemná na nošení, je to ještě jedna z mála s dlouhým funkčním kšiltem (u mnoha současných endurohelem mi spíš ten kšiltík připadá jako módní doplněk, kterej nic moc nezacloní)
Je prý z Uvex "výrobní linky" akorát ne z Německa.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Já na doporučení koupil Suomy MX Tourer. Ale zkušenosti zatim nemám, pořídil jsem jí cca před měsícem.
V Bikers Crown na ní maji akci. A myslim, že jí tady někdo i prodává.
Mrkni do inzerce.
cvrnda napsal:
Já na doporučení koupil Suomy MX Tourer. Ale zkušenosti zatim nemám, pořídil jsem jí cca před měsícem.
Mrkni do inzerce.
tu jsem si tam zkoušel 2x sem se rychle vydechnul a byla zamlžená ale každýmu sedne něco jiného
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo
No, ja se byl na tu suomku podívat, páč bych taky něco do do 10tís, váha super,vzhled taky, ALE, to je tak všechno, guma na plexi neseděla podbradek taky neseděl a vnitřek polstrování taky nic moc,špatny na to že ta helma stávala 10tis, tak podle mě propadák.
cvrnda napsal:
Mrkni do inzerce.
rohlik727 napsal:
No, ja se byl na tu suomku podívat, páč bych taky něco do do 10tís, váha super,vzhled taky, ALE, to je tak všechno, guma na plexi neseděla podbradek taky neseděl a vnitřek polstrování taky nic moc,špatny na to že ta helma stávala 10tis, tak podle mě propadák.
Ta tvzená pěna tam opravdu nesedí asi tak jak by měla, ale jinak co se týče polstrování tak mě bylo hrozně přijemné a když jsem si jí nasadil na hlavu tak mi sedla suprově. O hodně pohodlnější než můj starý Shark.
No, uvidim, sezona ukáže.
sayide napsal:
Sorry ze se vtiram, ale co si myslite o Nolan X-Lite Adventure?
diky
Nolanku jsem zkoušel,všechno perfektni, všechno sedí-funguje ,za mě super,sice jsem v ní nejel ale zdá se jako dobrá helma a dá se pořídit za 8500kc. Ale bohužel mě vubec neseděla na hlavě, jinak bych do ní šel.
rohlik727 napsal:
Ta tvzená pěna tam opravdu nesedí asi tak jak by měla, ale jinak co se týče polstrování tak mě bylo hrozně přijemné a když jsem si jí nasadil na hlavu tak mi sedla suprově. O hodně pohodlnější než můj starý Shark.
No, uvidim, sezona ukáže.
Rikam kazdymu sedi neco jineho. Me stacilo se do ni nasoukat a pak si vydechnout ani jsem nemusel chodit
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo
Po skorem dvoumesicni anabazi jsem poridil suomku MX tourer a ta jedina sedla bez potizi...predtim jsem mel na palici asi vsechny dostupne znacky na trhu. Dival bych se na vahu helmy jeji rozlozeni a jak sedi.... Znacku bych osobne moc neresil....dal uz je to o osobnich preferencich...pinlock,slunecni clona -zpusob jejiho otvirani apod. Preju stastnou ruku pri vyberu.....a hlavne ne cernou mat barvu!
Upravil DanielS dne 14.02.2015 13:04
Noel napsal:
Po skorem dvoumesicni ananazi ksem poridil suomku MX tourer a ta jedina sedla bez potizi...predtim jsem mel na palici asi vsechny dostupne znacky na trhu. Dival bych se na vahu helmy jeji rozlozeni a jak sedi.... Znacku nych osobne moc neresil....dal uz je to o osobnich preferencich...pinlock,slunecni clona -zpusob jejiho otvirani apod. Preju stastnou ruku pri vyberu.....a hlavne ne cernou mat barvu!
Noel napsal:
Po skorem dvoumesicni ananazi ksem poridil suomku MX tourer a ta jedina sedla bez potizi...predtim jsem mel na palici asi vsechny dostupne znacky na trhu. Dival bych se na vahu helmy jeji rozlozeni a jak sedi.... Znacku nych osobne moc neresil....dal uz je to o osobnich preferencich...pinlock,slunecni clona -zpusob jejiho otvirani apod. Preju stastnou ruku pri vyberu.....a hlavne ne cernou mat barvu!
Proč NE matnou černou??
Je na ní extrémně vidět každá rozpláclá moucha ale fakt hrozně a navíc se v černej pečeš...jezdil jsem tři roky černou a už nikdy víc....černou matnou měla přítelkyně a fakt tragédie...
Mladá taky jezdila v černý helmě. Musel jsem jí nechat přestříkat na jinou barvu aby se jí v tom nepekla šiška. Letos budeme kupovat bílou...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
No chlapi, jak tak koukám, tak zatím mám pouze dvě favoritky... Icon a Nishua.
Nishua sice černá, což jsem se kdysi zapřísáhnul, že černou ne... Uvidim na kolik se vyškrábe oprava motorky