Kšilt samozřejmě funguje. Už si neumím představit, že bych jezdil v integrální helmě... A když je kšilt dobře navržen, tak ani nevytváří hluk, ani netahá za hlavu... Zkoušel jsem Aventuro na dálnici a ani při 200km/h nebyl problém.
KTM 1190 Adventure R
Mam Shoeiku Horneta a musim rict ze ten stitek je fakt jen design... Ani na nej poradne nevidim kdyz ji mam na palici a to az tak kratkozraky nejsem Na druhou stranu na MX helme mi celkem prekazel, je to o zvyku to jo ale ja jsem se prad koukal co mi to leti zvrchu na hlavu
.. tak mezi mé favority patří .. X-lite551, Nishua Carbon Enduro ta Nexx X.D1 a TT Aventure ... limit mám max cca 15t .. uvidíme až odzkoušíme na výstavě..
(ch)stepan
Troufnu si tvrdit, že poslední dostatečně dlouhej kšilt je právě na Uvexce.
Ale to už jsem tu zmiňoval, že ty ostatní jsou jen „aby to vypadalo“.
Já měl C2 se clonou i kšiltový helmy a rozhodně tvrdím, že přiclonění si nízkého slunka kšiltem je účinnější než v těchto světelných podmínkách mžourat přes tmavý plexi clony.
mara přiložený následující obrázek:
chstepan: Koupil jsem ji, ale nesedla. Vypracovani je v pohode, je fakt lehounka, ten ksilt je takovy vachrlaty, ale to mela pry i uvex carbon. Vnitrek taky pekny. CElkem skoda ze mam takovou palici na kterou nesedne.
Můžu potvrdit, že ten kšilt na Uvexce není moc dobrej... Chytá vakl, je hlučnej... Ale jinak ta helma není špatná, vzhledem k ceně bych řekl že výborná.
KTM 1190 Adventure R
nevím jak je to u přilby Nishua a jak to bylo u Uvex Carbon, ale u mé obyx Uvex enduro je ten kšilt celkem tuhý, tak by homohlo stačit vyměnit, ten kšilt jsem si v roce 2013 objednával náhradní, měli ho u Louise.
Geralt napsal:
Můžu potvrdit, že ten kšilt na Uvexce není moc dobrej... Chytá vakl, je hlučnej... Ale jinak ta helma není špatná, vzhledem k ceně bych řekl že výborná.
Mam Nishua a ksilt je ok , tuhy a dobre cloni slunce ,muzes si nastavit dve polohy, jinak helmu doporucuju, pohodlna a lehka.
Upravil mtucek dne 23.02.2015 17:16
Jazdím doteraz v integrálke Marushin 999 /1320g spolu s interkomom F4/ mám ju lebo je lahká aj crosovu mám Marushin okolo 1100g .
Rozmýšlam nad šiltovou prilbou ale neveim si nejak predstaviť že ten šilt tam nehučí. Nechce sa my teda jazdiť so špuntami v ušiach.
Teda konkretne nad Nishua. 500ečok za Touratech nie som ochotný vysoliť.
brozkin napsal:
Já jsem zvážil N103 od Nolanu s interkomem.......2034 gr!!!!!!! Samotný intercom 134 gr. Minulý týden jsem si objednal Neoteca a ta váha při zkoušení byla o dost menší oproti 103.
Taky jsem zvážil eLko Nolan 103 a bylo to 1792g. NOX N735 v XL vážila 1492.
TT Aventuro ve vel. L štítek+plexi s pinlockem+TT držák na kameru+nalepovací držák DRIFT = 1500g
to same bez plexi = 1340g
Upravil omar71 dne 24.02.2015 18:08