Až se majitel v létě zeptá: "Proč mi má baterie proti jiným fungovala tak krátce?" Může si odpovědět: "Protože jsem se na ni celou zimu vysral."
Příměr s tabletem je přesný.
rak72 napsal:
Až se majitel v létě zeptá: "Proč mi má baterie proti jiným fungovala tak krátce?" Může si odpovědět: "Protože jsem se na ni celou zimu vysral."
Příměr s tabletem je přesný.
To jste tady všichni tak strašně uvědomělí, že opomíjíte taky možnost, že někdo třebas přes zimu nemá možnost to mít na udržovačce?! Je to i můj případ, taky jsem letos chtěl vyjet a bylo cvak cvak. Vytáhl jsem baterku a vzal ji domů na nabíječku a je zase v pohodě.
Nebo tablet taky dobíjíte v zimně před domem?
Upravil LukyGs dne 22.02.2015 14:04
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
To jste tady všichni tak strašně uvědomělí, že opomíjíte taky možnost, že někdo třebas přes zimu nemá možnost to mít na udržovačce?! Je to i můj případ, taky jsem letos chtěl vyjet a bylo cvak cvak. Vytáhl jsem baterku a vzal ji domů na nabíječku a je zase v pohodě.
Nebo tablet taky dobíjíte v zimně před domem?
A proč, když víš, že nebudeš moct mít motorku na udržovačce, si tu baterku nevyndáš a nevezmeš si jí domů?? A neudržuješ jí doma??
Stejně jsi to musel udělat... Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, žeáno
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Protože do poslední chvíle jsem myslel, že budu jezdit....bohužel moc práce nedovolilo ježdění. A v mrazu a sněhu už se mě před domem trapasit nechtělo.
Nevím proč ale vedete takovou polemiku. Je přece věc každého, jestli dá moto na udržovačku či ne. Srovnání s tabletama a like k tomu jsou docela mimo. Co když, má někdo moto 200km od domu v garáži u babičky, garáž je bez el. a k motu se prostě časově nedostane i když to původně měl v plánu? To má projistotně vytahovat baterku pokaždé, když dá moto po projížďce do garáže?
V podstatě je mi to jedno, jen je to tu sem tam trošku mimo. Pokud vím, dotaz zněl co to může být, že moto jen cvaká. Určitě dotyčný neměl v plánu číst, jak je vlastně blbej a jak si neváží svého německého superstroje.
Upravil LukyGs dne 22.02.2015 18:01
Tak ty si dáváš na zimu motorku 200km daleko k babičce pod peřinu s tím, že si na vánoce vyjedeš a nevyndáš si baterku. Nezlob se na mě, jsi opravdu mimoň.
Upravil Kasak dne 22.02.2015 18:09
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Tak ty si dáváš na zimu motorku k babičce pod peřinu s tím, že si na vánoce vyjedeš a nevyndáš si baterku. Nezlob se na mě, jsi opravdu mimoň.
Chlape, čti pořádně! Né každej má motorku doma v garáži! Někteří totiž tu garáž u sebe nemají a tak radši dojedou do garáže u babičky. Docela dost je tady i případů garážování v podzemních garážích....např. Brno. To pak těm lidem radíš, pokaždé cestovat domů s baterkou v baťůžku?
Takže být tebou, tak slovo mimoň, tady nepoužívám
Jinak příští rok budu moto dávat ke kamarádovi do garáže, bydlí ode mne 46km.
Upravil LukyGs dne 22.02.2015 18:53
Asi to moc žerete baterka se vybije a zase se nabije,co je na tom? Jsem míval na stromu baterku v motorce (a nejenom na stromu) ve studené garáži a nikdy jsem neměl problém.Žena má sv doma u babky v obýváku a dnes jsem poprvé po zimě šel natočit a taky chytla na šup. Mne třeba osobně bývalý majitel informoval o občasné vybití baterie pokud motorka stojí déle,tak asi je to u těchto strojů běžné?! Možná to dělá ten alarm,nebo co?!
Vybijeni baterie pod mezni hodnoty zkracuje jeji zivotnost. O tom neni pochyb. Navodu jak o ni spravne pecovat je plny net. "Duvody" neakceptuje a odmenit se muze treba v lete "nahlou smrti" - nejlepe v zahranici. Je to na kazdem. Nekdo hleda duvody, nekdo zpusoby.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Kasak napsal:
Tak ty si dáváš na zimu motorku k babičce pod peřinu s tím, že si na vánoce vyjedeš a nevyndáš si baterku. Nezlob se na mě, jsi opravdu mimoň.
Chlape, čti pořádně! Né každej má motorku doma v garáži! Někteří totiž tu garáž u sebe nemají a tak radši dojedou do garáže u babičky. Docela dost je tady i případů garážování v podzemních garážích....např. Brno. To pak těm lidem radíš, pokaždé cestovat domů s baterkou v baťůžku?
Snažíš se argumentovat úplně nesmyslně. Už tě vidím, jak v prosinci vstaneš a řekneš: "Jů to je krásně, jdu se projet." Zvedneš telefon, zavoláš kamarádovi jestli je doma, sedneš do auta a jedeš si 46km k motorce. Samozřejmě, aby si nemusel tahat baterku sebou, tak sis ji nechal v motorce. Trochu divný postup.
Na udržovačku baterku nedávám, ale čas od času zvednu prdel a jdu do garáže baterku připojit. Když jsem nabíječku ještě neměl, tak jsem tam stejně zašel a mašinu nakopl pro kontrolu kondice a oživení baterie.
Mnozí máte plnou hubu keců o miláčcích, ale jak je pod 15°C, tak mašinu kopnete do garáže a celou zimu po ni ani nevzdechnete. Hlavně, že je v létě patřičně vyparáděná s nafouklým egem majitele.
Upravil rak72 dne 23.02.2015 16:55
Teraz už je to asi zbytočne kupovať udržiavačku-nabijačku, ale na jesen o nej dosť važne uvažujem len sa neviem rozhodnuť pre ktorý konkretny model od Optimalu dvojku, trojku alebo radšej štvorku? čo použivate a myslite že úplne bohate postačuje?
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Tak jsem to letos nechal na udržovačce celou zimu od prosince. Tak uvidíme až vyjedu jak to bude fungovat. Zákon schválnosti je, že mi v létě klekne :-) Pak sem poreferuju jaký bude výsledek
Kasak napsal:
Snažíš se argumentovat úplně nesmyslně. Už tě vidím, jak v prosinci vstaneš a řekneš: "Jů to je krásně, jdu se projet." Zvedneš telefon, zavoláš kamarádovi jestli je doma, sedneš do auta a jedeš si 46km k motorce. Samozřejmě, aby si nemusel tahat baterku sebou, tak sis ji nechal v motorce. Trochu divný postup.
Na udržovačku baterku nedávám, ale čas od času zvednu prdel a jdu do garáže baterku připojit. Když jsem nabíječku ještě neměl, tak jsem tam stejně zašel a mašinu nakopl pro kontrolu kondice a oživení baterie.
Mnozí máte plnou hubu keců o miláčcích, ale jak je pod 15°C, tak mašinu kopnete do garáže a celou zimu po ni ani nevzdechnete. Hlavně, že je v létě patřičně vyparáděná s nafouklým egem majitele.
Nemyslím, že by to byl špatnej argument. Já třeba uvedl svůj příklad, proč nemůžu mít moto před domem na udržovačce.
Apropo, běžně jezdím jak v Prosinci, tak třeba i Lednu a nezřídka mi při tom i sněžilo, takže ano....klidně si ke kamarádovi dojedu těch 46km a na té moto se projedu(klíče od garáže mít budu) a pak ji tam vrátím nazpět a pojedu domů. Motorku mám jako relax a tak nějak mě počasí nezajímá pokud není extra liják. K teplotám..... běžně se ženou v prosinci jezdíme na moto do Polska ke kamarádovi. Nebýt toho, že teď mě Bohumil už nějakou dobu vyplétá novej ráfek na zadní kolo, tak bych jezdil opět i v Lednu a Únoru. Bohužel se už i k nám na vesnici, donesly městský nešvar čórky, takže, pokud bych zvednul svou línou prdel a šel dát moto na nabíječku, tak bych si tam musel posedět a hlídat abych o tu nabíječku nepřišel od okolojdoucích lidí.
Jistě víš, že pokud nemáš vyhřívanou garáž, není zrovna dvakrát rozumné zbytečně moto startovat jen aby jsi ji protočil.
Jinak je tahle diskuse neplodná, jedni to dělají takhle a druzí zase jinak a vždy je to správně dle toho kdo zrovna píše. Já jen napsal, že někteří, tu možnost nemají a třeba proč ji nemají. Vidím ale, že lépe nic nepsat, slovíčkaří se tu, převrací a to pak nemá smysl se hádat. Takže, klidně si sem tam zvedni svou prdel a jdi dát moto na nabíječku do garáže a já když garáž nemám a díky delší absenci zadního kola jsem delší dobu nejel a holt se mě baterka vybila, tak si ji vymontuju když to zjistím a dám na nabíječku. Naštěstí jsem si koupil kvalitní baterku, která je stavěná na hluboké vybití a ani nízké teploty by jí neměly vadit....alespoň tak to píše výrobce Tím pádem nestresuju, že ji tím pomáhám do hrobu.
Upravil LukyGs dne 23.02.2015 20:07
Zaleží na stavu, pokud je hodně pod limitem, je nutno odpojit. Nabíječka bude mít s připojením do instalace problém. Raději odpojit.
JRM> Nejsem si jistý, ale myslím že optimate 4 umí canbus. Ale možná že už trojka.
A jinak nechte těch proslovů, každý sklidí co zasil. Smo lepší je udržovat, ale určitě se na to neumírá.