Hlavní problém bych viděl v tom že po pádu komunismu u nás v podstatě neexistuje způsob jak duševně nemocné lidi kontrolovat, hlídat atd pokud sami nechtějí.
To blusbery: i kdyby to tak bylo pokud nejsi člověk který se účastnil boj. nasazení a pravidelně na to netrénuješ tak jen nevěřícně koukáš
Cesta je cíl
Hasicskej napsal:
No a kdyz tady na foru bylo zalozeno vlákno Jakou zbran ke GS, tak se nekteří pacifisti divili, naco sebou tahat kvér.Jestli nejsme divný, když někteří chodíme ozbrojený. Tak právě pro tohle, labilních jedinců s pistolí je ve společnosti dost, a já chci mít možnost se bránit.
Opravdu jsi přesvědčen, že ve chvíli, kdy v klidu obědváš v restauraci společně s dalšími 20 lidmi a vtrhne do ní magor s brokovnicí a začne pálit, budeš schopen tasit a střílet na něj... ?
To je dobrá otázka.Odpovím, že nevím, jelikož v takovéto chvíli jsem se ještě neocitl, ale když nastane, budu rád, když budu ozbrojen a nebudu jen čekat, až na mě dojde řada. A když tam budeš sedět taky, budeš rád za někoho, kdo to se zbraní zkusí zastavit.
Mnohem radši budu, když mě ten "obranář" netrefí, ale jinak odpověď, kterou beru.
...songs from the wood make you feel much better...
Hasicskej napsal:
No a kdyz tady na foru bylo zalozeno vlákno Jakou zbran ke GS, tak se nekteří pacifisti divili, naco sebou tahat kvér.Jestli nejsme divný, když někteří chodíme ozbrojený. Tak právě pro tohle, labilních jedinců s pistolí je ve společnosti dost, a já chci mít možnost se bránit.
Opravdu jsi přesvědčen, že ve chvíli, kdy v klidu obědváš v restauraci společně s dalšími 20 lidmi a vtrhne do ní magor s brokovnicí a začne pálit, budeš schopen tasit a střílet na něj... ?
To je dobrá otázka.Odpovím, že nevím, jelikož v takovéto chvíli jsem se ještě neocitl, ale když nastane, budu rád, když budu ozbrojen a nebudu jen čekat, až na mě dojde řada. A když tam budeš sedět taky, budeš rád za někoho, kdo to se zbraní zkusí zastavit.
Nevím,pokud bych tam seděl a obedval,jestli bych vůbec věřil tomu co deje..a jestli bych použil svou osobní zbraň...tady není divoký západ..to by nečekal ani clint eastwood..proti tomuto jsme fakt bezbranní
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
lacco napsal:
Hlavní problém bych viděl v tom že po pádu komunismu u nás v podstatě neexistuje způsob jak duševně nemocné lidi kontrolovat, hlídat atd pokud sami nechtějí.
To blusbery: i kdyby to tak bylo pokud nejsi člověk který se účastnil boj. nasazení a pravidelně na to netrénuješ tak jen nevěřícně koukáš
Asi mas recht, netrenovany clovek v boji by asi nebyl schopen bleskove reagovat.
Leda by byl v poradi az na 7- 8 miste. ..
Upravil bluesbery dne 24.02.2015 21:05
Taky moc nevěřím tomu, že útočník byl trénovaný v disciplínách IPSC. Nedovedu si taky dost dobře představit vystřelit na člověka, ale vím co zbraň dovede, určitě bych se nenechal odstřelit jak na porážce.
Jen jsem přesvědčen o tom, že každý kdo má zbraň na osobní ochranu, tak by měl při nejmenším být členem nějaké střelecké organizace a mít výkonnostní třídu, jak tomu bylo kdysi a měl výcvik, který je spojen s rychlým a pokud možno bezpečným použitím zbraně na střelnici. Střílet rychle není problém, ale něco trefit, zvlášť ve stresu, to je umění, to vidím na střeleckých závodech. Možná není důležité být organizován v klubu, ale mít za sebou nějaké výsledky.
Ivoš.
Hoši, víme ho.vno proč k tomu došlo a koho sejmul... Zas bych to nějak extra nedramatizoval... A už vubec bych nevěřil TV Hovna, Prima, Novinky.cz...
Každopádně to nijak nezlehčuju a docela čumim, co se u nás děje
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Hoši, víme ho.vno proč k tomu došlo a koho sejmul... Zas bych to nějak extra nedramatizoval... A už vubec bych nevěřil TV Hovna, Prima, Novinky.cz...
Asi máš pravdu, necháme se překvapit. Sportovní střelba je taky můj velký koníček, nerad bych, aby nám to začali sbírat.
Ivoš.
bluesbery napsal:
Ten clovek , podle mistnich informaci,prisel do rest.,postavil na stul kabelu, vytahnul kvery a zacal palit.. Myslim ze na obranu par okamziku na obranu zbyvalo, pokud by bylo jak. Krome toho, vsichni to dostali do hlavy, cili poprava..
tvl. to je fakt síla. Asi se to těžko hodnotí, ale podle mě v tu chvíli uděláš hovno. Je to stejný jako když řídíš auto a najednou to do tebe z protisměru napálí kamion. To prostě nemůžeš čekat, leda bys byl pořád ve střehu. Jestli tam chodíte, tak jste měli fakt z pr.dele kliku. Pořádně to zapíte.
Kubrt napsal:
Asi máš pravdu, necháme se překvapit. Sportovní střelba je taky můj velký koníček, nerad bych, aby nám to začali sbírat.
A už se zas bije na poplach a vedou populistické řeči:"V České republice je drženo poměrně velké množství zbraní. Je otázkou, jestli chceme, aby v české společnosti bylo tolik držitelů zbrojních průkazů," řekl Milan Chovanec televizi Prima. Podle posledních statistik vypracovaných vnitrem za rok 2013 je mezi držiteli zbrojních průkazů a licencí v Česku zhruba 761 000 ručních zbraní.
Kubrt napsal:
A už se zas bije na poplach a vedou populistické řeči:"V České republice je drženo poměrně velké množství zbraní. Je otázkou, jestli chceme, aby v české společnosti bylo tolik držitelů zbrojních průkazů," řekl Milan Chovanec televizi Prima. Podle posledních statistik vypracovaných vnitrem za rok 2013 je mezi držiteli zbrojních průkazů a licencí v Česku zhruba 761 000 ručních zbraní.
tak to je hodně hrubá statistika... Měl jsem možnost pobýt 10dní s pyrotechnikama a kriminalistickýma technikama a skutečnost o počtu držených zbraní bude jiná
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Já tam kluci chodil na obědy a štěstí je,že jsem přestal.Hlavní frmol lidí od 11 do cca 12,někdy i 50 lidí na obědě.Co si tak myslím asi většinou kolem té jedné hodiny tam jsou stálí štamgasti.A co se týče ozbrojování!!!!!!!Myslím,že bych se v té chvíli nestihl ani posrat natož něco vytáhnout!!!!!!!
Kubrt napsal:
tak to je hodně hrubá statistika... Měl jsem možnost pobýt 10dní s pyrotechnikama a kriminalistickýma technikama a skutečnost o počtu držených zbraní bude jiná
Kubrt napsal:
No hlavně těch nelegálních.
Nejen nelegálních...
Nelegálně držené zbraně je věc druhá... A Ludo, kdybys viděl, co pitomci lidi vracej policajtům... Hlavně starý babky... To bys brečel Viděl jsem na vlastní oči skvosty...
Tuším na Primě mluvil nějaký jejich "expert" (ex-policajt) na problematiku a řekl celkem logickou věc, že když ten člověk chce zabíjet, je úplně jedno, jestli má zbraň legální nebo nelegální a vždycky si opatří co potřebuje - výbušninu, jed, pistole...
U nás se zbraně vyrábí, nejsme země, kde je extrémně těžké zbraň sehnat (jsou země, kde to je fakt těžké a zbraně nemají běžně ani policajti) a když chce zabíjet, tak si to sežene. Legální cesta je často ta nejsložitější a trvá dlouho.
Bohužel to je názor, který moc slyšet nebývá.
Ale souhlasím s tím, že spousta lidí má zbrojní průkaz a zbraň a jsou nebezpeční sobě i svému okolí - soudím podle chování na střelnicích. Na veřejné střelnice jsem před časem přestal chodit, protože co tam lidi prováděli, to zůstává rozum stát. Nechápu, jak někdy mohli udělat zkoušky. Něco jako takový ten postup - vybít, kontrola, ukázat šachtu a komoru, jistota, pouzdro... to prostě neznají. Dostřílí a pohybují se tam se zbraní v ruce, míří na všechny co tam jsou - ano, třeba mají prázdno ale když tohle někdy udělal někdo ze "začátečníků" na tréninku s Černým, tak po něm skočil, vytáhnul svojí pistoli a normálně ho složil na zem, zkroutil, odzbrojil a jeho pistoli měl dotyčný zarytou v zátylku. Pamatovali si asi dlouho, že když namíří i omylem na někoho, kdo to považuje za útok, tak může následovat reakce. Tím se pochopitelně neřeší psychopati ale chtěl jsem říct, že z těch majitelů ZP může být docela velká skupina, kteří by fakt ZP mít neměli.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bmwivo napsal:
Taky moc nevěřím tomu, že útočník byl trénovaný v disciplínách IPSC. Nedovedu si taky dost dobře představit vystřelit na člověka, ale vím co zbraň dovede, určitě bych se nenechal odstřelit jak na porážce.
Jen jsem přesvědčen o tom, že každý kdo má zbraň na osobní ochranu, tak by měl při nejmenším být členem nějaké střelecké organizace a mít výkonnostní třídu, jak tomu bylo kdysi a měl výcvik, který je spojen s rychlým a pokud možno bezpečným použitím zbraně na střelnici. Střílet rychle není problém, ale něco trefit, zvlášť ve stresu, to je umění, to vidím na střeleckých závodech. Možná není důležité být organizován v klubu, ale mít za sebou nějaké výsledky.
Pročetl jsem vlákno a i na bmwgs je samozřejmě standardní průřez populací, ale tohle jsi nemohl myslet vážně. Tvůj příspěvek mě pěkně nadzvihnul.
Můžeme na něj udělat paralelu. Řidičák a auto by měl mít jenom ten.....bla bla bla organizovaný, bla, psychotesty každý měsíc.......
A bude to úplně stejně k ničemu, jako brát zbraně a podmiňovat jejich vlastnnictví nějakými nesmysly.
Nikdy nelze vyloučit, že se to někomu neposune v hlavě. A je jedno jaký prostředek při případném zkratu použije. Momentálně je TV seznací jeden vyšinutec, kterej zastřelil legálně drženou zbraní lidi v hospodě. Vyšinutec, kterej zrakví 8 lidí na silnici už je tak trochu standard, tzakže je to jen věta a obrázek ve zprávách.
Já jsem třeba nikdy nebyl v žádné sportovní střelecké organizaci a Svazarm mě jenom líznul i co se týká motorů a přeci bych byl nerad, kdybych byl odzbrojen a nebo nemohl řídit.
A troufám si tvrdit, že s obojím umím na lepší uživatelské úrovni.
Prostě nejde dělat plošná opatření a závěry na základě činu pomatence. Žádnej zákon, výcvik ani vyhláška nikdy nedokáže zabránit činu pomatence. Nebude mít pistoli, vezme kýbl s kyselinou, nebude mít kyselinu, ukradně autobus........možností je prostě spousta a nelze tomu zabránit.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Bohužel se dalo čekat že,, tohle´´ k nám taky dorazí. Je toho plný svět. Myslím, že je otázkou času kdy to nějaký trouba ,, vylepší ´´ tím, že se tam s plnou parádou odpálí.
Divná doba a bude hůř.