Toli jsem ti to na veletrhu říkal - jsi můj velký vzor a učitel ve skoku vysokém :-)
Upravil Novej dne 26.03.2015 06:38
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
tak můj novej poznatek - při nastartování vše funguje, abs se samo vypne po ujetí cca 5km. včera jsem si toho nevšimnul a málem nedobrzdil za tranzitem. nenapadá Vás někoho něco?
Jak se samo vypne? Svítí ti na displeji? Jestli se nemýlím, ABS jde zastavit jen když stojíš, takže pokud ti to udělá za jízdy musí ti vyhodit chybu.
Ale upřímně nějak nerozumím tomu včera jsem si toho nevšimnul a málem nedobrzdil za tranzitem to jezdíš tak že ti aktivuje u každého brždění protiblokovací systém? Bavíme se o tom samém?
Novej napsal:
tak můj novej poznatek - při nastartování vše funguje, abs se samo vypne po ujetí cca 5km. včera jsem si toho nevšimnul a málem nedobrzdil za tranzitem. nenapadá Vás někoho něco?
Prd tomu rozumím, ale přijde mi, že by to mohla být chyba v ABS čidlech.. Jedno z čidel nefunguje správně/je daleko od ABS kroužku a řídící jednotka špatně vyhodnocuje otáčky předního a zadního kola. Pokud jsou otáčky kol rozdílné, ABS se po čase odpojí a diagnostika hodí chybu..
Nevím sice jakou, je to jen má domněnka, ale mohlo by to pomoci.
waltr: tak se to pokusím vysvětlit, kontrolka po nastartování bliká a po rozjetí zhasne (tak je to v pořádku), ale mne se po cca 5km rozsvítí a tudíž přestane fungovat ABS a s tím spojený rozložení brzdný síly mezi zadním a předním kolem. Já si toho že se rozsvítila nevšiml a za brzdícím tranzitem jsem zmačknul přední brzdu (zadní normálně vůbec nepoužívám), Brzdná síla byla tedy jen na předním kole a motorka tedy zastavovala o dost pomaleji než s fungujícím ABS(duálem). Takže jsem zastavil za ním jen taktak.
ediot: GSA rok 2006 model 2007.
Upravil Novej dne 27.03.2015 09:03
opravte mě, jestli se pletu, ale ABS nemá nic společného s duální brzdou.
Takže pokud brzdíš přední, brzdí částečně i zadní, pokud pouze nožní brzdou, brzdí jen zadní kolo a je jedno, jestli je aktivní ABS nebo ne
chstepan napsal:
... mám GS 2007 ... a když vypnu ABS tak duál funguje furt ...
Me taky,ale uz se mi jednou stalo pri offu kdyz moto lehla bokem,ze se trosku brzdovky vylilo a dual pak nejel a brzdilo to nahovno. Po vymene brzdovky pak vse ok.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Novej napsal:
Prd tomu rozumím, ale přijde mi, že by to mohla být chyba v ABS čidlech.. Jedno z čidel nefunguje správně/je daleko od ABS kroužku a řídící jednotka špatně vyhodnocuje otáčky předního a zadního kola. Pokud jsou otáčky kol rozdílné, ABS se po čase odpojí a diagnostika hodí chybu..
Mel jsempodobny problem na mtorce. Nekdy abs nenabehlo pri startovacim testu a nejdy vyplo behem jizdy. Chyba byla v cidle. Oprava provedena v 2B moto Trutnov
Peky den Martin
Novej napsal:
Mel jsempodobny problem na mtorce. Nekdy abs nenabehlo pri startovacim testu a nejdy vyplo behem jizdy. Chyba byla v cidle. Oprava provedena v 2B moto Trutnov
Peky den Martin
Já bych to právě na tohle tipoval. Na té stránce co jsem mu dal tip píší, když neprojde test dojde ke snížení učinosti brzd. Tipuji že to mají vymyšlené aby jsi v slepé víře že tě ABS ,,zachrání" a ty na to šáhneš zostra, nedošlo k zablokování. Tak tam nějak omezí učinek. Myslím, že mu normálně načte ABS a někde dojde za jízdy k přerušení signálu a udělá to tohle.
Ale hlavně si myslím, že je to vše kolem uplně zbytečné, na diagnoze mu to někdo patrně řekne po minutě přesně.
Ja mam podobny problem , kontrolka abs se rosviti bud behem jizdy
nebo sviti hned po nastartovani. Podle diagnostiky udajne visi uhliky
v modulatoru. Ma nekdo poneti jak slozita je to oprava jak casove tak financne ? Predpokladam ze asi sam to nezvladnu ze ?
Diky za rady .
Ahojte, včera som menil brzdovú kvapalinu (motorex DOT4). Výmena prebehla štandardne, postupným dolievanim som zo systému dostal starú kvapalinu, až kým som v hadičke nevidel novú, čirejsiu. A po výmene mi začalo svietiť ABS. Práve toho som sa bál. Vzduchová bublina v jednotke ABS určite nemohla ostať, nato som si dával pozor. Prešiel som 250 km a stále svieti. Neviete v čom môže byt problém? Treba to na diagnostike resetovať?
Ďakujem Vám za pripadnu radu. Moto r 1200gs 2008.
Srsen napsal:
Ahojte, včera som menil brzdovú kvapalinu (motorex DOT4). Výmena prebehla štandardne, postupným dolievanim som zo systému dostal starú kvapalinu, až kým som v hadičke nevidel novú, čirejsiu. A po výmene mi začalo svietiť ABS. Práve toho som sa bál. Vzduchová bublina v jednotke ABS určite nemohla ostať, nato som si dával pozor. Prešiel som 250 km a stále svieti. Neviete v čom môže byt problém? Treba to na diagnostike resetovať?
Ďakujem Vám za pripadnu radu. Moto r 1200gs 2008.
Ahojte, tak dnes som bol na diagnostike (reku že zmažú chybu a je to), ale povedali mi že hlási nízke napätie v ABS jednotke iba 2,4 V. Môže to byt zlým kontaktom? Alebo naozaj odišla ABS jednotka? Dik za radu.
Ahoj , před časem jsem řešil naprosto stejnou situaci. Jedná se o celkem běžnou závadu ABS , respektive zatuhlé uhlíky motoru ABS. V servisu BMW ti vymění celou jednotku cca 40tis. Druhé řešení pořídit na e-bay například z bouračky a jen přemontovat elektronickou část z té jednotky a nebo je člověk který se tímto zabývá (našel jsem diskusi někde na motorkářích .cz) sundá a rozebere motorek upraví uhlíky nic složitého pokud víš kam sáhnout.
https://www.youtube.com/v/6m2H-nC0CqE