Zdenek 1150 napsal:
Chci se zeptat. Rád bych projel Srbsko po dálnici směr Albánie. Nevíte někdo zda se v Srbsku platí za použití dálnice. Pokud ano jakou formou.
Jj, platba mýtného se platí v mýtných branách. Já to minulý rok platil v jejich měně, jednou nebo dvakrát mi dokonce naúčtoval nějakou nižší cenu... Horší to bylo v Turecku, tam na mne ty jejich automatické brány řvaly při každém výjezdu, ale nikdo mi nebyl schopný poradit jak zaplatit. Byl to dobrý adrenalin..
Upravil Geralt dne 16.04.2015 18:14
KTM 1190 Adventure R
jde to hladce a není problém s eurama nebo i kartou jen bacha aby to nebyl nejakej termim kdy se turci vraci z nemecka :-)
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Platba kartou bez problému, zaplatíš přesný obnos.... někdy má obsluha mýtnice tendenci cenu v ečkach navýšit o dýško.... a hádej se srbsky v srbsku....
edit: němečtí turci pendlují celé léto , záleží na štěstí...
Upravil tobig dne 16.04.2015 18:47
tobig
Jen tak ze zvědavosti - dala by se projet autem (malá dodávka-přední náhon) trasa viz odkaz mapa? V těchto místech jsem byl v r. 2010 na TDM - šlo to, ale autem bych to tenkrát nejel a letos bych chtěl vzít lidi, co na motorce kvůli zdraví nemůžou.... ;-)
tobig napsal:
Jen tak ze zvědavosti - dala by se projet autem (malá dodávka-přední náhon) trasa viz odkaz mapa? V těchto místech jsem byl v r. 2010 na TDM - šlo to, ale autem bych to tenkrát nejel a letos bych chtěl vzít lidi, co na motorce kvůli zdraví nemůžou.... ;-)
projedeš to vše Tome. Už o rok později tam pokládali asfalt a přibylo spoustu nových cest. Bohužel
I cesta z Gusinje do Kopliku je rozšířená a nyní už zřejmě i celá asfaltová. Hned od závory "3 veteráni"
No, koukal jsem na Earth, není ale úplně jasné, kde je asfalt a kde ne, asi to nebude až tak aktuální.... pokud by cesty byly podobné stavu při našem výletu, neprojedu... pokud asfalt, pro mně líp... bohužel....
tobig
Od hranicneho prechodu "3 veterani " bola asfaltka si tak 200 m...potom uz len kamenna cesta. Podla mna s dodavkou to neprejdes...aj ked miestny to tam jazdia..ale oni su "kamikadze" .Na moto v pohode, ale autom by som nesiel.
Béďo
Co máte jako přechod ,,tří veteránů"? myslím že jsou zde dvě místa kterým se připisuje tenhle název. Já měl pocit, že mi ho někdo popisoval jako přechod někde vic na východě, k bajram curri
tobig napsal:
No, koukal jsem na Earth, není ale úplně jasné, kde je asfalt a kde ne, asi to nebude až tak aktuální.... pokud by cesty byly podobné stavu při našem výletu, neprojedu... pokud asfalt, pro mně líp... bohužel....
No ja se domnivam že se to autem projet da,sice pomalu ale da,asfalt byl až 5 km před serpentynama.Stav v září 2014.
Waltr napsal:
Co máte jako přechod ,,tří veteránů"? myslím že jsou zde dvě místa kterým se připisuje tenhle název. Já měl pocit, že mi ho někdo popisoval jako přechod někde vic na východě, k bajram curri