Ivanhoe napsal:
Uvidime. Byl jsem tam ve stejnem terminu v roce 2013 a zadna snehova nadilka tam nebyla. Pocasi bez mracku, provoz zadny. Jenom me zradilo zdravi Duvod se tam vratit
-> Myslím, že jsi si to špatně vyložil, ty hromady sněhu, kvůli kterým se nedala projet Maira-Stura, Sommeiller, Monte Malamot už od hráze Lac du Mont Cenis, nebo Col du Parpaillon nenapadly v červenci 2013. Byly neprojeté ještě od zimy . A to je holý fakt.)
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Ivanhoe napsal:
Uvidime. Byl jsem tam ve stejnem terminu v roce 2013 a zadna snehova nadilka tam nebyla. Pocasi bez mracku, provoz zadny. Jenom me zradilo zdravi Duvod se tam vratit
-> Myslím, že jsi si to špatně vyložil, ty hromady sněhu, kvůli kterým se nedala projet Maira-Stura, Sommeiller, Monte Malamot už od hráze Lac du Mont Cenis, nebo Col du Parpaillon nenapadly v červenci 2013. Byly neprojeté ještě od zimy . A to je holý fakt.)
To je setsakra pravda V červenci toho nešlo stále mnoho projet ...
Pertla napsal:
[To je setsakra pravda V červenci toho nešlo stále mnoho projet ...
Diky za rady. Asi bude teda lepsi to posunout pozdeji. Nemas z vasich vyletu na sotoliny nejaky zaznam trasy nebo nejake mapy apod? Co by pomohlo pri planovani? Diky
petr
R1200GS LC '13
Pertla napsal:
Diky za rady. Asi bude teda lepsi to posunout pozdeji. Nemas z vasich vyletu na sotoliny nejaky zaznam trasy nebo nejake mapy apod? Co by pomohlo pri planovani? Diky
Příští týden vydám konečně DVD
Co se tras týče ... základem bývá Fort Variselle, Fort Pramand, Mount Jefferau, Assietta, Finestre a okolí Fort Central ... tam to jde i v Červenci. Pak oblíbený Parpalion a Somellier ... a tam kdo ví jak se sněhem.
Pertla napsal:
Tohle je super práce někoho odsud z fóra..
[url]https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z3vrIKIGNL-0.kHKQsYHejJJY/url]
per aspera ad astra
Ivanhoe napsal:
Mas urcite pravdu. Ja na mista o kterych pises, ze byly pod snehem ani nedojel. To co jsem odjel bylo pod hodne silnou davkou ibalginu. Pak jsem to vzdal trpel v kempu a psychicky se chystal na cestu domu Bylo tam ale v tom terminu krasne a za cely den jsem potkal i dve motorky nebo jednoho cyklistu. .Kam se nedostanu mi nevadi. Zbyva toho jeste dost jineho. Hlavne aby tam byl ten klid na kochani a zadne zdravotni problemy.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Ahoj chlapi, já se taky přidávám, pokud nebude problém s termínem, rád bych jel.
Jestli jsem to dobře pochopil, budu čekat na anketu .
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Přidal sem ještě pár projetých tras z cestopisů co sem našel... myslím že jako nástřel pro naplánování prvních dnů to stačí. Ještě omrknu nějaký mapy.
Co se termínu týče, nechávám to zatím otevřené. Zatím to vypadá na srpen. I když by se mi víc hodil červenec (pokud by bylo teplo a nebyl tam sníh). Časem uděláme tu anketu, případně se můžeme potkat na "Radarce" nebo na TTAD na Slapech...
somm přiložený následující obrázek:
takže předběžný termín o kterém uvažujeme je odjezd cca 21.8. ráno nebo v poledne a návrat 28./30. - dle počasí a chuti. je možné, že to dozná ještě nějaké změny (plus mínus pár dnů)
Cíl je cca 4-5 dnů strávit na šotolinách někde ve fr/ita alpách. nějakou noc asi v kempu poblíž a něco přespat nahoře.
zatím jsme dva (já a Kubas). chtěl by se někdo přidat? celkově by sme jeli tak ve třech, max. čtyřech.
Upravil somm dne 06.07.2015 21:39
petr
R1200GS LC '13
Macek napsal:
Dají se prosím ty body, případně trasy z googlemaps nějak jednoduše přenést do Garmina?
Z google to lze stahnout v gpx. To umi map source. Pripadne mi napis mail. Poslu ti to co je na obrazku. Je to v mapsource s trasama z nekolika cestopisu.
Upravil somm dne 09.07.2015 20:55
petr
R1200GS LC '13
Macek napsal:
Dají se prosím ty body, případně trasy z googlemaps nějak jednoduše přenést do Garmina?
Z google to lze stahnout v gpx. To umi map source. Pripadne mi napis mail. Poslu ti to co je na obrazku. Je to v mapsource s trasama z nekolika cestopisu.
S gpxkem si už poradím, ale z googlemaps mi to nejde vycucnout...
tak omluva, google umi KML (pomoci ikony na sdileni) a to sem si prevadel pomoci http://kml2gpx.com/ na GPX ;-)
petr
R1200GS LC '13
tak omluva, google umi KML (pomoci ikony na sdileni) a to sem si prevadel pomoci http://kml2gpx.com/ na GPX ;-)
Ahojte tiez sa chystam tymto smerom zac sept. ale mam jednu otazku na tych co tie sotolinky uz presli da sa to zvladnut aj na Conti trai Attack respektive na pneu Anakee,Tourance a pod ? kolegovy sa nechce kupovat ine pneu dik
tende a parpaillon dal bracha na mitas e08 a v pohode, nebal bych se ani ostatnich cest, jsou to ujezdeny pekny cesty a urcite tam je sucho, byli jsme tam pred rokem taky v zari a super, navic jsme cestou potkali par ducati multistrad a ty jely na vylozene silnicnich gumach
Upravil jpbmw dne 06.08.2015 06:16