Netusim jestli se to vztahuje i na znacky,ktery se tam ulozily pred tou zmenou.Znamej je tam ma taky nekolik let a urcite vic lidi.Jde o to,aby ti to v budoucnu nejak nedouctovali.U nas nikdy nevis.Urcite se to na netu necha dohledat.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Jak dlouho mohu mít značky v depozitu?
Registrační značky - Autorndřej Jánoška
Registrační značky
Autor: onj
Dobrý den, nedávno jsem se doslechl, že byly nějaké změny ohledně depozitu registračních značek. Prý je nově uložení značek časově omezeno. Já mám SPZ od své motorky v depozitu už asi dva roky a nerad bych platil nějakou pokutu. Můžete prosím upřesnit, jak je to s ukládáním značek do depozitu v současnosti? Děkuji, Jaroslav Zdráhal.
Nejdříve si vysvětleme, co to vlastně depozit je a k čemu slouží. Pokud nechcete z nějakého důvodu dočasně provozovat své auto a třeba platit povinné ručení, jednoduše odmontujete registrační značky (SPZ) a donesete je na evidenci vozidel, kde značky za poplatek 100 korun uložíte do depozita. Vozidlo je tak dočasně vyřazeno z provozu a vy nemusíte platit povinné ručení. Dříve šlo uložit značky do depozita na dobu neurčitou, nově je tato doba limitována na jeden rok. Dá se ale z určitých důvodu ještě prodlužovat o půl roku. Jestliže dobu uložení překročíte, hrozí vám pokuta. Ta je ale spíše symbolická - za každý půlrok navíc zaplatíte 50 korun. Rozhodně nehrozí to, že by vám motorku nebo auto po překročení lhůty vyřadily z provozu natrvalo. Takže změny v ukládání značek v depozitu sice byly, ale nikterak radikální. Stačí jednoduše dobu uložení prodlužovat, prodlužovat a prodlužovat.
Dej si vyhledat:Znacky v depozitu Je tam toho dost
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Blbý je ale to, že na vyndání značek z depozita musíš přinést doklad o platné technické kontrole, jinak ti je nedaj. A když už to auto nemáš...
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
ok, az sezeru tlukouci srdce primatora pred jeho dcerou na staromestskym namesti povazuj to za signal, ze to "UZ" zacalo
-
Jinak sudetaci by mohli vypravet, ze...
Tak tohle může napsat jen naprostý magor. Asi jsi se spletl, viď?
A při té nenávisti a brutalitě, kterou svým příspěvkem projevuješ Ty, je vystěhování Německých obyvatel po jimi vyvolané a jimi prohrané válce z pohraničí jen mírumilovný akt...
Upravil radosek dne 05.11.2008 07:09
Heledte zákon mám tady před sebou a píše se tam, že se poplatky budou platit za vybraná vozidla. Nikdo tady nepíše, že to je jen za Osobní vozidla nebo nákladní nebo traktory. Vozidlo je i motorka. Zatim nikdo nespecifikoval co je to vybrané vozidlo. Chtěli nejdřív aby to bylo jen za dovozy, ale EU řekla, že bud za všechny nebo za žádný. Je to poplatek k likvidaci a dostanete ho při první registraci (dovoz) nebo přeregistraci (auta co už u nás jezděj) Další lidi co to auto koupí to neplatí. Doklad o zaplacení je vystaven na VIN vozidla. Týká se to aut tak do roku 2000 a to si myslím, že zas nejsou takový jebky na odpis jak tady někdo zminoval. BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Radosek napsal:
Tak tohle může napsat jen naprostý magor. Asi jsi se spletl, viď?
A při té nenávisti a brutalitě, kterou svým příspěvkem projevuješ Ty, je vystěhování Německých obyvatel po jimi vyvolané a jimi prohrané válce z pohraničí jen mírumilovný akt...
je to jeste mnohem, mnohem horsi
Prijd dneska ke Karlovi IV a nezapomen kardiostimulator...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Prijd dneska ke Karlovi IV a nezapomen kardiostimulator...
Díky. Dnes to nestihnu, ale plánuji návštěvu tohoto vyhlášeného podniku.... Už jenom proto, abys mi povyprávěl své zážitky z odsunu
Upravil radosek dne 05.11.2008 11:08