Ruda napsal:
No ono je to jednoduché - do února 2018 uváděli v Reprom BMW Synthetik OSP Po této době se začal v manuálech uvádět Hypoid Axle Oil G3 (BMW 83222460128). Prostě fabrika změnila dodavatele. Ještě před BMW Synthetik OSP byl uveden BMW SAF-XO. Tak si vyber....
Děkuji konečně v tom mám trosku jasno.
R1200GS LC 2015
Ahoj, potřeboval bych radu ohledně oleje.Víte někdo o dvojím značení převodového oleje.Například 80W/85 by měl být 10w/30(ten mám předepsaný do 125 2T).Doma Mám Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 je to také GL-4 jako ta 10W/30.Jde mi o to jestli to mohu dát do 2T převodovky aby mi nelepily lamely.Díky za rady.
Možná je to tím že se ptáš na olej do dvouraktniho smradocha ve vlakne olej do kardanu na bmw foru.... to je jako kdybych se tu ptal na čem mam usmazit kapra.
Kupredu spatki ni krok...
DAGR napsal:
Na vypustném šroubu je O-kroužek, ten zkontrolovat a při poškození vyměnit, rozměr 11,2x1,8, ten koupíš v BMW 20kč, pod nalívacím šroubem je měděná podložka a 2-3 výměny vydrží, já měnim vždy, je to 3 korunová (v BMW 37kč) položka, rozměr je 12x16 tloušťka 1mm.
Trošku OT ale jaká patří podložka pod výpustný šroub motorového oleje (materiál, rozměry)? Měníte někdy i těsnění pod nalévacím víčkem motorového oleje (pokud ano, jaké jsou rozměry tohoto kroužku)? Děkuji.
BMW R 1200 GS LC r.v.2015
Pánove mohu do kardanu a převodovky použít tento olej ? ..je to syntetika hypoid GL-5 75W-140 .. Jediny ci nevím co znamená to LS ' Limited slip .. jestli je to dobre nebo špatně ??? Díky Berry
Berry přiložený následující obrázek:
Kdo nalije olej do kardanu,hrušky nebo talířovýho kola je nástupce Davida Copperfielda.
Jo,ještě jsem zapomněl zadní diferenciál,ten taky všichni máte,že?
geront
geront napsal:
Kdo nalije olej do kardanu,hrušky nebo talířovýho kola je nástupce Davida Copperfielda.
geront
Ale my už za ty roky všichni víme o co de. ikdyz to ma tolik názvu....
Horší domluva by byla s dvouventilem,tam je olej do kardanu a do hrušky... A ted si s toho úplně Matěj
Berry neviem akú máš motorku, no príspevok si napísal do LC boxerov a tie majú spoločnú olejovú náplň v motore aj prevodovke, takže do LC prevodovky ten olej určite dať nemôžeš.
geront napsal:
geront
Neporozumel som dosť dobre tomu diferáku, lebo on tam nie je a tiež nerozumiem, aký može byť problém vypustiť starý olej z koncového uhlového prevodu a naliať tam nový ....
Ahoj. Menil jsem olej v koncovem prevodu a vypustil jsem viz prilozeny obrazek. Jelikoz menim vzdy s motorovym olejem, tak je to po 10 tis. km. Na vatovych tycinkach je "pasta", kterou jsem vytrel z magnetu vypousteciho sroubu. Je to takto normal nebo se mam zacit pomalu pripravovat na nejaky problem? Bohuzel si nepamatuju, jak to vypadalo minulou vymenu. Motorka (GSA 2016) ma necelych 40k najeto.
lebi přiložený následující obrázek:
Po prečítaní diskusie moja otázka znie:
Možem do koncáku na R 1250 GS, 2019 bez obáv naliať 180 ml Castrol Syntrax 75W-90 (alebo 140), GL-5, namiesto predpísaného BmwMotorrad hypoid axle G3, ktorý je 70W-80 ..???
Filo napsal:
Po prečítaní diskusie moja otázka znie:
Možem do koncáku na R 1250 GS, 2019 bez obáv naliať 180 ml Castrol Syntrax 75W-90 (alebo 140), GL-5, namiesto predpísaného BmwMotorrad hypoid axle G3, ktorý je 70W-80 ..???
Píšeš že jsi pročítal diskuzi...tak si ještě jednou přečti první stránku,příspěvek 4 a 5 a nevymyslej hovadiny....