Brnak Jim napsal:
Pánové,znak BMW nemá nic společného s vrtulí .Modrá a bílá jsou barvy Bavorska.
Budeš se divit,ale s vrtulí to má společného sakra hodně.Znak BMW je vlastně točící se vrtule.Důvod je jednoduchý.V začátcích firma vyráběla letecké motory a motorky přišly až potom co jim v roce 1919 zakázali (Versailleská smlouva) další motory do letadel vyrábět.Tolik historie.
Brnak Jim napsal:
Pánové,znak BMW nemá nic společného s vrtulí .Modrá a bílá jsou barvy Bavorska.
Budeš se divit,ale s vrtulí to má společného sakra hodně.Znak BMW je vlastně točící se vrtule.Důvod je jednoduchý.V začátcích firma vyráběla letecké motory a motorky přišly až potom co jim v roce 1919 zakázali (Versailleská smlouva) další motory do letadel vyrábět.Tolik historie.
JO JO Přesně tak.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Brnak Jim> no ja ti nevim, zdroju je na internetu dost, ze kterych cerpat. i prohlaseni primo z bmw. ja to po chvilkovym hledani vidim takto: puvodne logo vzniklo jako barvy bavorska, potom se jim hodila do kramu vrtule, tak zacali prohlasovat tohle. a letecky motory (jestli pod svym nazvem nebo jako dcerinka) do roku 1929 opravdu vyrabeli.
BMW je společnost,jejíž kořeny vyrůstají z výroby leteckých motorů.Neexistovala ještě ani dva roky,když ustanovení Versailleské smlouvy z června 1919 zamezily Německu vyrábět letecké motory.V důsledku toho firma BMW v roce 1920 přesměrovala svoji produkci z velkoobjemových leteckých motorů na motory o objemu 500ccm.Boxery BMW poháněly motocykly Victoria na Nürburgringu při vynikajícím závodě roku 1921.Victoria pak pracovala na vývoji vlastních vozidel včetně motorů.Převzetím společnosti Bayerische Flugzeug Werke se BMW vlastně stalo výrobcem motocyklů.......Tolik tvrdí encyklopedie.
Letecký motor BMW zkonstruoval konstruktér Max Fritz v roce 1917 a s názvem TYPE III a jednalo se o nejprogresivnější pohonnou jednotku své doby....
Tolik opět encyklopedie.
Pro Brňák Jim:hele než sem začneš psát,vem si neurol.Jinak by ti při psaní mohla prdnout cévka.Kdákale.
Upravil pavelgs dne 08.11.2008 12:15
desperado napsal:
abych rekl pravdu, tak je mi to docela jedno, zda se to bude vyrabet, nebo nebude.
nebo kdo si to koupi, socka, prachac, coolinmaserman ( dobry slovo )
ale opravdu jsem rad, ze nekdy nekdo vyrobil GS a ja jsem si ho mohl koupit.
a to je prej GS skaredy jak pytel zmiji *pissed* hulvati, hovada, hamba
GS je jedna z nejškaredějších motorek na první pohled. Když jsem uvažoval co si po letech pořídit, GS jsem zavrhnul hned pro vzhled, cenu aj..... No a pak jsem studoval technické parametry a sbíral informace a hle - hroch v garáži. Napoprvé je to fakt hnus, ale dneska bych už Bobše za Hondu nevyměnil a tak nějak jsem se smířil s podivnými zvuky, s tím, že jsem mokrej jako na naháčí, do kopce necouvá, když mé oslabené koleno povolí, tak to bude konec celé nohy aj. Na GS si člověk prostě musí zvyknout a potom buď zůstane nebo prchne.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
GS je jedna z nejškaredějších motorek na první pohled. Když jsem uvažoval co si po letech pořídit, GS jsem zavrhnul hned pro vzhled, cenu aj..... No a pak jsem studoval technické parametry a sbíral informace a hle - hroch v garáži. Napoprvé je to fakt hnus, ale dneska bych už Bobše za Hondu nevyměnil a tak nějak jsem se smířil s podivnými zvuky, s tím, že jsem mokrej jako na naháčí, do kopce necouvá, když mé oslabené koleno povolí, tak to bude konec celé nohy aj. Na GS si člověk prostě musí zvyknout a potom buď zůstane nebo prchne.
no vidis... a ja si svoje GS koupil v podstatny mire protoze mi prislo fakt nadherny
A zatim se libilo v zasade kazdymu kdo ho videl.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tady jsem si na 90% jistej,ze Brnak Jim ma pravdu.Puvodne to s vrtulej nemelo nic spolecnyho!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!