Selver napsal:
Já mám tu sadu o wunderlichu. Jsou to klasický Hella Comet FF100 - viz odkaz od Kubíčka. W je dodává v sadě s relé a vypínačen takže stačí jen namontovat. Vzal jsem je z důvodu že padací rám mám od nich a je na něm přímo držák.
Prosímtě a jakej je podle Tebe problém je přidělat na jiný padáky? Vím že W doporučuje tyhle Helly ke svým padákům, ale já mám orignál GSA padáky. Zřejmě to bude chtít vyrobit si nějakou objímku? Nevím moc jak tam mají být uchycený.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Tomino napsal:
Covece to vypada velice dobre.Jeste by bylo dobry kdyby nekdo napsal jestli s tim ma nejake zkusenosti a popriade jake??http://www.hamlet...xenony.php
Za ty peníze, proč to neotestovat.
Jen si myslím, že xenonová výbojka v klasickým plastovým světlometu po nějakým čase výrazně změní jeho tvar. Teplota xenonové výbojky více jak 2x větší než u halogenové žárovky.
Tohle už se tu někde řešilo, Shimansky tu o tom psal celkem dlouhé pojednání. Bylo to v tom smyslu, že dat xenonovou výbojku do normálního světlometu nepřináší stejný výsledek, jako když se instaluje originální xenonové světlo jako celek. Psal něco o tvaru paraboly, teplotním zatížení atd. Asi by se muselo chvíli hledat...
tohle je cista emerika ale urcite to sviti Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
paulik78 napsal:
Tohle už se tu někde řešilo, Shimansky tu o tom psal celkem dlouhé pojednání. Bylo to v tom smyslu, že dat xenonovou výbojku do normálního světlometu nepřináší stejný výsledek, jako když se instaluje originální xenonové světlo jako celek. Psal něco o tvaru paraboly, teplotním zatížení atd. Asi by se muselo chvíli hledat...
http://www.bmwgs....post_14367Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Selver napsal:
Já mám tu sadu o wunderlichu. Jsou to klasický Hella Comet FF100 - viz odkaz od Kubíčka. W je dodává v sadě s relé a vypínačen takže stačí jen namontovat. Vzal jsem je z důvodu že padací rám mám od nich a je na něm přímo držák.
Prosímtě a jakej je podle Tebe problém je přidělat na jiný padáky? Vím že W doporučuje tyhle Helly ke svým padákům, ale já mám orignál GSA padáky. Zřejmě to bude chtít vyrobit si nějakou objímku? Nevím moc jak tam mají být uchycený.
Myslím že jedinej problém je udělat tu objímku jinak nic. Na W ji dělat nemusíš.
Toť vše, rozhodně bych kvůli tomu padáky neměnil...
včera jsem si zase při návratu vychutnal svícení sadou TT...pomalu se už začínám těšit, kdy se při návratu setmí...sice stály dosti dost, ale taky bych do nich šel znovu...
Tomino napsal:
Covece to vypada velice dobre.Jeste by bylo dobry kdyby nekdo napsal jestli s tim ma nejake zkusenosti a popriade jake??http://www.hamlet...xenony.php
Za ty peníze, proč to neotestovat.
Jen si myslím, že xenonová výbojka v klasickým plastovým světlometu po nějakým čase výrazně změní jeho tvar. Teplota xenonové výbojky více jak 2x větší než u halogenové žárovky.
Přesně. A taky se u těhle motosad dost hřeje elektronikla (ta krabička s chladičem je hrozně malá a někde se to musí projevit). Já si myslím,že je to kravina a je lepší koupit žárovku s větší svítivostí ale se stejným příkonem. Aby zase "neodkáply" konektory a spínače.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Tak jsem koupil Osram Night Breaker H1 + 90 do dálkového i tlumeného světla a udělal jsem test. Je to sice obyčejným digitálem, ale je na tom vidět, že NB jsou o něco lepší. Výsledný dojem je takový, že sice vidím lépe, než předtím, ale stále se nemohu zbavit dojmu, že nic moc nevidím.
stepan přiložený následující obrázek:
... pokud jsem dbre studoval katalog TT, tak dodavaji standardne levou halogenku .... zkousel jste nekdo vymyslet jak k tem dvema standardnim BMW mlhovkam pridelat levy a pravy halogen?
to Slavek: TT dělá mlhové světlo (halogenová žárovka H3) a dálkové XENONové. Tou halogenkou jsi myslel asi tu mlhovku. Alo to bys tam měl už 4 mlhovky !!!
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
jo, sem mamlas ... myslel jsem zamozrejme xenon ,,, cili dodat zni jak k origo mlhovkam co jsou na padakach pridelat levy a pravy xenon ...
Upravil Slavek dne 12.11.2008 15:58
no to jste mi rekli presne to co jsem nechtel ze davat jiny typ zarovky do nejaky paraboly dela neplechu jsem si uz taky driv vyzkousel
kdyz tak koukam na TT nejak se nemuzu ubranit udivu, nevite proc je stejne drahy pridavny Xenon jako cely hlavni xenonovy svetlo?
Upravil MotoPaja dne 16.11.2008 23:27
http://www.hella....-hella.pdf
Docela hezký
Jinak koukám že většina lidí má od Helly ty Comety FF100, přitom bych řek, že na Adv (alespoň černou) se víc hodí FF50, navíc líp svítí (podle toho pdf) a jsou i levnější (podle ceníku )
Co je taky zajímavý je, že ten jejich Micro DE Xenon svítí stejně jako obyčejný dálkový (Comet nebo FF50) , protože je za docela pěknou cenu a i pěkně vypadá.
Diskuzi o Xenonech jsem četl, mě tak napadly 2 kacířský myšlenky k těm Xenonům...
a) dát přestavbovou sadu Xenonu jen do dálkovýho světla na motorce, tím nikoho oslňovat nebudu (pokud ho budu přepínat ), i když to neřeší problém s nevhodností paraboly pro Xenon.
koupit např. ty FF50 dálkový, kde píšou, že jsou magnéziový a narvat přestavbovou sadu do nich
Co myslíte? Drťte mě
PS: ještě věc, proč Xenon vytváří víc tepla než halogen, když má daleko menší příkon? 25W co píšou u těch sad nemůže vytopit parabolu, která běžně snáší 60