Potok napsal:
Rozhodně je to trend vývoje bezpečnosti. Ale jak říkám, když vidím na GP všecky pády, tak nikde jsem zatím neviděl sbírat se ze země někoho s nafouknutou kombinézou..
Říkám ti, že v tom jezdí všichni a pořád Se podívej na to video, ony se jim nenafouknou "pytle" kolem hlavy, ale jakoby další chrániče uvnitř.
Dívej jak byl nafouknutej Lorenzo:
Vlastním přes rok airbagová bunda Helite Touring a spokojenost (cca 7 000 km najeto). Zatím se nepovedlo při vystupování patronu odpálit, musí to jít opravdu silou. Provázek nijak nevadí a je to jen o tom ho zapnout a pak odepnout. Můj postup sednout na moto připnout a nandat rukavice a tradá. Stejně i když někam přijedu, odepnout, sundat rukavice a jdu z motorky.
Bunda je v pohodě, jen jednu výtku bych měl a to, že není u krku suchý zip, ale cvok
[img][/img]
BMW F650 GS twin,09
Ahoj,
jezdím už 2 roky s vestou Helite. Stejnou jsem koupil i manzelce kdyz jezdi se mnou. Šňůru mám pridelanou na riditkach kam ji privazu pokud jedu někde kratší ježdění bez vesty. To že by jsi opustil na benzince motorku a bombicka bouchla nehrozí. Člověk si uvědomí hned a je potřeba výrazná síla aby se to stalo. Na vestu jsem si zvykl, mám reflexní variantu a jsem za to rád, je to perfektně vidět na velkou vzdálenost. V podstatě jediná nevýhoda je, že když člověk jede na nějakou delší cestu a jde se podívat třeba po památkách tak je ta vesta dost velká a neskladna. Řeším to řetězem a pripoutanim s helmou na motorku abych ji nemusel tahat s sebou. Každopádně mám ve cestě výrazně lepší pocit než bez ní, ale je toho zvyku a o pudu sebezáchovy. Jak se říká ideálně ji nikdy skutečně nepouzit...
Kdyby jsi se chtěl na cokoli dalšího zeptat tak klidně piš SZ
Zdeny