z cudzim človekom je to asi napoprve dosť nemožne ale cez nejakeho znameho by to snad mohlo isť nie?
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Chlapi a nejde ten polo převod"dohlásit" i s propadlou TK? Myslím pouze na základě evidenčky, která by šla provést i na nefunkčním vozidle...jen spekuluju, moc o tom nevím, jen mi to takhle prijde dost na hlavu...
namork1 napsal:
No tak to je v prd... To asi taky nestihnu. Chtěl jsem zachránit Tatrana co X let kvete ve sklepě.
Pro záchranu vozidla v depozitu, je potřeba na příslušném magistrátu oznámit místo a účel využití vozidla.
"Podle novely č 239/2013 Sb. zákona č. 56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích všechna vozidla, která jsou v depozitu a nebude na registrační místo do 31.12.2015 oznámeno umístění tohoto vozidla a účel využití tohoto vozidla tyto zaniknou - budou trvale odhlášena!"
Nedávno jsem převáděl motku a pokud vím, tak nepotřebuješ technickou, ale evidenčku /pokud necháš vozidlo v depozitu/. I na evidenčku musí být vozidlo kompletní, ale nemusí splňovat co STK. Anebo je to v každém okrese jinak?
Proč přesně potřebuješ toho Tatrana dostat z depozitu? V režimu depozitu totiž vozidlo normálně vždycky (nebo tedy alespoň podle minulé právní úpravy) šlo přepsat i bez STK, stačí evidenčka a tu ti udělají i v rozebraném stavu. Je zapotřebí rám kvůli číslu, motor kvůli typu, kola kvůli rozměrům a tacho kvůli počtu najetých km. Pokud ti jde o tu překročenou dobu depozitu, tak tu vyřešíš oznámením místa a účelu využití, tj. jim nahlásíš adresu, kde se to válí a účel třeba "renovace veteránu". Samozřejmě nahlašovat to, případně přepisovat musí ten kdo je zapsaný v TP, případně dědic s potvrzením o dědictví.
Co se týče polopřevodu, tak tam pozor. Pokud to není v depozitu a je to v polopřevodu, je to problém. Jedná se o započaté řízení, které se řídí právní úpravou v době jeho započetí, tj. tam k dokončení převodu potřebuješ STK, nebo tedy musí vozidlo být v depozitu, aby to STK nevyžadovalo. Do depozitu to však musí dát ten, kdo je zapsaný v TP, tj. předchozí vlastník, ale občas se to nechá ukecat, že ti to udělají i na základě žádosti od tebe. Sám jsem takto asi před měsícem vyřešil simsona. Evidenčku každopádně potřebuješ vždy.
Prochy presne tak. U me je nahouno to ze byvaly vlastnik uz je ve franciji nekolik let
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Muzete mi objasnit o jakou zmenu ve vyhlasce jde? O nicem jsem nevedel.
Mam v depozitu 4kolku, proste jsem jen nechtel platit STK a povinny, kdyz ji mam jen na uklid snehu v praci.
Mam neco nejak resit?
Přepisovat to nechci, alespoň zatím. Šlo jen o ten mnohaletý depozit. Takže jestli to dobře chápu tak se stačí jen zajít přihlásit k dané motorce, nechat ji dále v depozitu a v klídku ji začít dávat do kupy? Tak to je v pohodě, zbytečnej poplach. Díky
Doporučuji zavolat si na příslušný odbor dopravy. Nedávno jsem koupil ČZ 175 - víceméně abych ty papíry v depozitu zachránil. Myslel jsem si, že pán spadá pod Liberec, takže telefonát co je potřeba - evidenčka, pojistka. Nicméně pán spadal jinam a tam už chtěli i STK, tak jsem na motce trochu máknul a už jí mám na sebe. Co se týká toho Tatrana, tak jsem teď jednoho taky dostal - no je to torzo a nevyplatí se to ani opravovat, nicméně zřejmě jsou k němu papíry na prvního majitele(známého), takže snad se mi to taky podaří dostat na noty. Myslim, že není takový problém rozpohybovat téměř cokoliv - většinou to zabere jedno odpoledne maximálně den. A hlavně při dnešních cenách pojistek na tyhle starý verky se to ani nevyplatí mít v depozitu. Za 250 kejvačku - 150,-Kč pojistka je sranda.
V tomhle státě, aby se prase vyznalo... V lednu jsem byl u nás na úřade (Hradec Králové) s tim že mám vozidla (5 vozidel) v polopřevodu a nejsou schopny absolvovat STK. Obě paní u okýnka se shodli, že postačí udělat evidenční kontroly a na základě jich mi to dají do depozitu a tim i dostanou z polopřevodu. Tak jsem si tam byl tudle středu pro malý TP, který se vytratil a najednou bylo všechno jinak. Prostě mi řekli, že pokud nebudu mit platnou STK psanou na sebe tak těch pět TP můžu rovnou hodit do popelnice... Nechal jsem si zavolat šéfa, jelikož už těm bábám nevěřím a ten mi to potvrdil a ještě dodal: ,,Pokud si myslíte, že to protlačíte v průběhu května přes STK a pak jsem půjdete v červnu přihlašovat 5 vozidel tak ani nechodtě jelikož se to nebude stíhat!"
F 650 GS (00)
MarekHK napsal:
V tomhle státě, aby se prase vyznalo... V lednu jsem byl u nás na úřade (Hradec Králové) s tim že mám vozidla (5 vozidel) v polopřevodu a nejsou schopny absolvovat STK. Obě paní u okýnka se shodli, že postačí udělat evidenční kontroly a na základě jich mi to dají do depozitu a tim i dostanou z polopřevodu. Tak jsem si tam byl tudle středu pro malý TP, který se vytratil a najednou bylo všechno jinak. Prostě mi řekli, že pokud nebudu mit platnou STK psanou na sebe tak těch pět TP můžu rovnou hodit do popelnice... Nechal jsem si zavolat šéfa, jelikož už těm bábám nevěřím a ten mi to potvrdil a ještě dodal: ,,Pokud si myslíte, že to protlačíte v průběhu května přes STK a pak jsem půjdete v červnu přihlašovat 5 vozidel tak ani nechodtě jelikož se to nebude stíhat!"
Vyplň si žádosti podle návodů na MD i tu na přepis i tu na depozit, přilož všechny přílohy, dojdi s tím na podatelnu příslušného MěÚ či MM a podej to tam. Nech si dát razítko podatelny na kopii. Pak se ti budou muset dle správního řádu vyjádřit písemně a tam už tak "chytří" nebudou. Takto jsem přepsal svoje BMW, na hubu u okýnka to nešlo (nesedělo tam pár údajů a nikdo to nehodlal řešit). Naštěstí měla manželka čerstvě zkoušky ze správního řádu, tak mi vymyslela řešení. Písemně totiž musí všechno úředník odůvodnit a jakmile to má číslo jednací z podatelny, jen tak to "neztopí". Sice jsem nakonec musel zpět k okýnku, ale s papírem, kde bylo, že musím k okýnku a udělat tam to a to a proti tomu byla paní za okýnkem krátká, jelikož ten papír měl na sobě podpis a razítko šéfa jejího odboru.
Zdar všichni v depozitu..
po přečtení tohoto vlákna jsem taky zpozorněl, neboť mám asi 15 let v depozitu SPZ od 250 panelky, tak jsem vznesl dotaz:
"Dobrý den!
Zaregistroval jsem z médií, že je nutné všechny uložené RZ v depozitu vyzvednout. Mám tam už řádku let uloženou RZ na Jawu 250 a nerad bych nějak prohrál s časem. Co pro to mám prosím udělat, abych si OTP zachoval…Jaké doklady s sebou vzít, abych nemusel chodit víckrát.
A odpověď:
"Dobrý den,
pokud máte motocykl dočasně vyřazený více než rok a půl k 1.1.2015, je třeba do konce letošního roku nahlásit adresu umístění vyřazeného vozidla a účel jeho využití, jinak k 1.1.2016 dojde ze zákona k zániku vozidla. Pokud je vyřazeno kratší dobu, ale už uplynula zákonná doba dočasného vyřazení 12 měsíců, je třeba nahlásit také adresu umístění a účel vyřazení vozidla, při nesplnění však nedochází k zániku vozidla.
K úkonu je třeba předložit velký TP (v depozitu je se značkou uložený pouze malý TP), platný doklad totožnosti a vyplněnou žádost http://www.mestok...enty=20208.
Zápis adresy a umístění vozidla je pak zpoplatněn částkou 50,- Kč.
Takže o STKáčku ani slovo...
Má někdo jinou zkušenost?
Ano, ale my se bavíme o tom, že to z depozitu vyndáš a tam je pak platná STK podmínkou. Jinak já jsem byl dnes u nás na odboru dopravy přihlašovat dovezenou ČZ 485 a přestože jsem měl všechny potřebné dokumenty včetně výpisu všech údajů od výrobce, tak nastal zase problém a paní chce vidět fotky štítku a VIN pořízené při dovozové STK. Paní je totiž hrozně ,,příjemná" a zase vymejšlí kraviny. Mimo jiné se jedná o tu samou pani u který jsem před 6 lety přihlašoval dovezenou 1150. Když jsem se pak po 14 dnech dostavil jestli je to již hotový, tak mi řekla že jak to má asi vědět, když byla 14 dní na dovolený To jen abyste věděli jak to chodí u nás. Já už to beru s klidem, protože vim, že nakonec stejně dosáhnu svýho.
Upravil MALI dne 27.04.2015 10:44
Tak hlasim ze jsem Mustanga zachranil zejtra si jdu pro doklady prepsany na me sice mi odebraly SPZ jelikoz nema STK ale super do roka ho dma dokupy a vyzvednu znacky z depozitu
Upravil schrek dne 30.06.2015 21:09
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
GSSG napsal:
Zdar všichni v depozitu..
po přečtení tohoto vlákna jsem taky zpozorněl, neboť mám asi 15 let v depozitu SPZ od 250 panelky, tak jsem vznesl dotaz:
"Dobrý den!
Zaregistroval jsem z médií, že je nutné všechny uložené RZ v depozitu vyzvednout. Mám tam už řádku let uloženou RZ na Jawu 250 a nerad bych nějak prohrál s časem. Co pro to mám prosím udělat, abych si OTP zachoval…Jaké doklady s sebou vzít, abych nemusel chodit víckrát.
A odpověď:
"Dobrý den,
pokud máte motocykl dočasně vyřazený více než rok a půl k 1.1.2015, je třeba do konce letošního roku nahlásit adresu umístění vyřazeného vozidla a účel jeho využití, jinak k 1.1.2016 dojde ze zákona k zániku vozidla. Pokud je vyřazeno kratší dobu, ale už uplynula zákonná doba dočasného vyřazení 12 měsíců, je třeba nahlásit také adresu umístění a účel vyřazení vozidla, při nesplnění však nedochází k zániku vozidla.
K úkonu je třeba předložit velký TP (v depozitu je se značkou uložený pouze malý TP), platný doklad totožnosti a vyplněnou žádost http://www.mestok...enty=20208.
Zápis adresy a umístění vozidla je pak zpoplatněn částkou 50,- Kč.
Takže o STKáčku ani slovo...
Má někdo jinou zkušenost?
u nas mi rekli ze chcou dolozit fotky o existenci vozidla a hlane vyfoceny vin pak vyplnit prohlaseni o vyuziti vozidla
Upravil zmijon dne 30.06.2015 21:33
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
schrek napsal:
Tak hlasim ze jsem Mustanga zachranil zejtra si jdu pro doklady prepsany na me sice mi odebraly SPZ jelikoz nema STK ale super do roka ho dma dokupy a vyzvednu znacky z depozitu
Taky jsme nedavno prepisovali mustanga bez TK a znacku nam nechali delaji si to jak chteji...