ADV ONE napsal:
K uhrazeni takove skody by stacilo majiteli psa pojisteni domacnosti ktere ma dnes vetsina lidi. Pokud nema ani to tak bud domluva nebo obcansko pravni žaloba u soudu
jj...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
tomasgs napsal:
Právě že ani tu domácnost nemá pojištěnou. Myslel jsem že když policie uzná vinným jeho že bude muset škodu automaticky uhradit aniž bych ho musel žalovat, ale tak to asi není.
a to je dnes problém jak sviň, každý normální má pojištěno vše, barák auto, motorku, pes je v pojistce domácnosti ( když to tam pojišťovák zakřížkuje ), ale pokud dojde ke středu ,, s deb**em ,, co nemá pojištěno nic, tak je každý v pr.deli, protože si na něm nic nevezmeš. Když nemá na pojistku, nemá ani na splátky např. vzniklé škody. Co vypoví u Policie je fakt úplně jedno, pes nebyl zajištěn. Jasné porušení § 4 zák. 361/2000 o bezpečnosti a plynulosti provozu tj. vyhodnocení střetu na silnici. K tomu by se měla postavit kancelář pojistitelů čelem, ale ta má moc práce s posíláním vymáhání 5 dní nezaplacené složenky. A pojišťovny ? nabídnou havarijní připojištění, protože potřebují zvýšit zisk....to je dnešní svět... Co kdo srazil ve Vietnamu se nikdo neptal, já taky neřeším co jsem kde srazil.
Upravil pepanek1150 dne 29.04.2015 11:32
všude dobře.....doma GSA
jofree: to neni tak lehke s tou liskou, to by musle mit pojisteno HAVarijne z niceho jinyho to zaplatit nejde, jedina moznost je jeste moznost hodit nahradu skody na myslivecke sdruzeni, ktere obhospodaruje danou honitbu, ale to je slozitejsi dokazovani
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jestli ma HAV, klidne at si to opravi ze sveho HAV a pojistovna si to vybere na skutecnem skudci
Čeština můj koníček
pepanek1150 napsal:
a to je dnes problém jak sviň, každý normální má pojištěno vše, barák auto, motorku, pes je v pojistce domácnosti ( když to tam pojišťovák zakřížkuje ), ale pokud dojde ke středu ,, s deb**em ,, co nemá pojištěno nic, tak je každý v pr.deli, protože si na něm nic nevezmeš....
Dle tvého názoru jsem de.il a socka Na pojistky všeobecně mám velmi specifický názor blížící se ekvivalentu peněz vhozených do kotle. Mám akorát povinné a rodinnou "úrazovku" a dožil jsem se skoro 50tky aniž bych měl problém. Co kdyby kdyby by neřeším, bo to prostě nikdy nemusí nastat, ale to je věc názoru a osobního rozhodnutí.
Jinak Tome, přeji zdárný průběh a hlavně motorku v cajku.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
pepanek1150 napsal:
a to je dnes problém jak sviň, každý normální má pojištěno vše, barák auto, motorku, pes je v pojistce domácnosti ( když to tam pojišťovák zakřížkuje ), ale pokud dojde ke středu ,, s deb**em ,, co nemá pojištěno nic, tak je každý v pr.deli, protože si na něm nic nevezmeš....
Dle tvého názoru jsem de.il a socka Na pojistky všeobecně mám velmi specifický názor blížící se ekvivalentu peněz vhozených do kotle. Mám akorát povinné a rodinnou "úrazovku" a dožil jsem se skoro 50tky aniž bych měl problém. Co kdyby kdyby by neřeším, bo to prostě nikdy nemusí nastat, ale to je věc názoru a osobního rozhodnutí.
Jsem na tom (s pojišťováním) podobně (jako Medik), jen s malým rozdílem - letos se dožiji (možná) šedesátky.... a proto nejsem normální?
Nehodlám cpát pojišťovnám peníze, které se (v případě pojistné události) z pojišťovny těžce vymáhají...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Medik naprosto te chapu stejne tak i Hobra. Kdyz nepotrebujes na co ti bude. Jinak, kdyz se bavim o pojisteni odpovednosti, tak kdyz to spocitam na 70let ta pojistka stoji 27.300,- a jelikoz ja uz z toho mam vyplaceno neco malo pres 45tis. tak jsem jen v plusu, u me to bylo 1x pes zpusobil skodu, 1x ja rozbil kologovy brejle a 2x dite jednou televize jednou tablet, takze za me super.
tomasgs: preji at to dobre dopadne , kdyby si potreboval pravnika napis
Čeština můj koníček
pavelik_cz: myslim si ze tohle je na zaloze vlastniho vlakna at to tu nezasirame, jde o to ze proste nekdo resi nejdo neresi a kdyz nema tak hold nema, to mas jak s celnim sklem na aute mam pojisteno 10 let nebyla zadna skoda a loni 3x, na pojistnym sem zaplatil za jedenact let 7.700,- a za lonsky rok mi pojistovna vyplatila 67.500,- beru, ze clovek nemuze mit vsechno pojisteny jsou to dost palky nekdy, ale pokud mam nejaky zavazky, chci mit pokryto, kdyby se neco stalo a tim neomezit rodinu
Upravil schrek dne 30.04.2015 10:36
Čeština můj koníček
schrek: určitě jiné vlákno, ale jak říká kámoš a podle mě svatá pravda: Kdo chce mít doma opici, musí mít i na banány. V banánech osobně vidím jak servis tak pojištění, protože všichni víme, co se pohybuje na silnicích s námi. Jde o ochranu, i když někdy slabou, investic o závazcích asi nemluvě.
Dnes jsem byl na policii a tam mi v podstatě potvrdili to, co psal Mesik. Mám si nechat odhadnout škodu a čekat jestli policie postoupí případ na městský úřad do přestupkového řízení. Pokud ano jsou údajně povinní mě oslovit, jestli do něj chci vstoupit (konzultováno s naším městským úřadem). Tam vyžádat uhrazení škody v odhadnuté výši a doufat že mu to tamní městský úřad dá k úhradě. Taky mi řekli že odhad škody na motorce by mi měla zajistit pojišťovna u které mám sjednané povinné ručení a nebo servis. Tak jsem vyrazil na Českou a tam mě řekli že nikoho na odhad škody na motorce nemají. Že prý ještě tak auto kdybych chtěl odhadnout, ale motorku prej né. Nechápu, fakt instituce k pohledání. Takže to nechám sčítnout u Mildy ve Stratosu a budu čekat.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Chlape na odhad skody jdi do servisu, pojistovny maj vetsinou jen tabulky na osobaky a stejne vse resi se servisem, kdyz KOOP chtela vedet skodu na me masi e tak jsem jim musel dodat cisla dilu a ceny z katalogu sam. Oni maj opravdu jen tabulky na auta do 3500kg
Čeština můj koníček
pepanek1150 napsal:
Sousede, moc jsi mě nepochopil, já mám to samé, povinné, úraz a tedy ještě něco kolem domu...nejsi d...l a socka. Já jsem na co kdyby taky nevěřil, ale vyběhl mi pes,kousnul menšího..což nasralo majitele a šel do mého psa a ten kousnul i jeho. Vše trvalo cca 1-2 min, následné tahanice ( protože za vše můžu já..každý pes solo venku bez košíku ) vyřešilo oznámení o pojištění.
Jinak osobně...bojuji také proti pojišťovnám a jejich speciálním balíčkům. Jen mě a mé okolí stálo celkem dost peněz právě srážka s nepojištěným, nezaměstnaným a pod.
A pojišťovny...NEJ pojistku uzavřel můj extchán na byt v bytovce s připojištěním proti pádu letadla
Upravil pepanek1150 dne 30.04.2015 19:19
všude dobře.....doma GSA
schrek napsal:
Chlape na odhad skody jdi do servisu, pojistovny maj vetsinou jen tabulky na osobaky a stejne vse resi se servisem, kdyz KOOP chtela vedet skodu na me masi e tak jsem jim musel dodat cisla dilu a ceny z katalogu sam. Oni maj opravdu jen tabulky na auta do 3500kg
Aha, tak to jsem nevěděl. Bral jsem jako standart že každá pojišťovna dokáže odhadnout škodu na motocyklu. Vím jen že ČPP to umí.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
BMW ti vystavi doklad o nefunkcnosti a neopravitelnosti hader uz sem to delal. CPP ma tabuky asi proto ze maji i HAV pojisteni pro motocykly tak ty tabulky maji asi vytvorene.
Čeština můj koníček