TomR1 napsal:
...proč se navážíte do někoho kdo vyymslel funkční a dobré řešení za lepší peníze.... Neříkám, že je dobré vše nahrazovat, ale upřímně u brzdového spínače, který maká a pantu na kufr který může být ještě bytelnější než origo nechápu co je na tom špatného....??? Samozřejmě pokud by šel koupit čínský ložiska do motoru a jásal jak ušetřil tak tomu rozumím, že ho tady drbete, ale za tohle fakt nevím....Tom
Odlišný názor je navážení a drbání? Jsem pro šetření, koneckonců jsem psal o baterce či startéru za 3500,- (úspora asi 6000,-), to by také někomu pomoci mohlo. Ale jinak jsem popsal svůj pohled na věc a to není navážení, naopak si takových lidí vážím i když pro sebe si beru jen to, co je pro mne zajímavé. Ivoše znám, jeho názory pro mne byly mnohokrát přínosem, s panty souhlasím (u mne představují jen imaginární pocit) a na spínač mám jiný názor (sám Ivo píše, že není prachotěsný a proto má další náhradní). Tečka.
Mimochodem jsem vloni koupil "úplně stejnou" benzínovou rychlospojku jako má 1150 ADV za poloviční peníze, snad do KTM. Tekla a při bližším zkoumání jsem našel původně neviditelné rozdíly, které způsobily netěsnost, naštěstí se to stalo hned po montáži a ne na cestě, takže jsem jen ztratil čas vracením. Ale v první chvíli jsem se vyděsil, cákalo to hodně a mohla by shořet i motorka...
Jinak jsem za tohle vlákno rád, určitě tu najdu i užitečné věci.
Čus chlapi, když už se rozpoutala tak vášnivá diskuse, pokusím se taky přispět názorem "obyčejného uživatele".
S tím nahrazováním "drahých origo dílů" to chce hlavně s rozumem. Říkám to proto, že moje 2 první motorky byly tak "dopra.sený" od předchozích majitelů (CZ)(především na elektroinstalaci), že opravovat na tom cokoli byl oříšek i pro odborníky. Nelze použít žádné schéma, nelze objednat origo díl, protože vše bylo "po domácku vyřešeno", sice to bylo funkční, ale jen do prvního problému. I z tohoto důvodu jsem dost proti a další motorky byly vždy dovoz - a musím říct, že zatím jsem na nich nic "po domácku" nenašel.
Samozřejmě rozumím snaze ušetřit (sám jsem taky dal na GS1200 neorigo benz.rychlospojku, navíc kovovou - dle mě kvalitnější), takže fakt to chce s rozumem. U zde zmíněných pantů je to asi fuk, ale ten mikrospínač už mi přijde trochu na hraně, zvlášť když kvalitu origo dílu asi nemá...
Každý si se svou motorkou samozřejmě dělejte co chcete, ale vzpomeňte to, až ji budete prodávat....
Upravil Dave81 dne 06.05.2015 13:22
Je to ubohé napadání!
Je ubohé ohánět se čímkoliv a kasírovat nehorázné částky .
Je ubohé řešit to tady přede všemi a vytahovat e-maily.
Je ubohé ohánět se údajným problémem, který byl ale na Vaší straně.
Je ubohé inzerovat nejnižší ceny, což u nezkušeného může evokovat dojem, že je skutečně nikde levněji nesežene.
Přesto buďte ujištěni, že Vás mám rád a spousta kluků si u Vás ráda objedná další zboží.
Je mi do toho celkem prdlajs ale jen drobné upozornění - u nás je 21% DPH a v Německu 19%, takže 2% z ceny dělá jen daň. V Německu neexistuje nic jako povinné vyřízení reklamace do 30 dnů nebo vrácení peněz a je tam mnohem omezenější lhůta na vrácení zboží zakoupeného online (14 platí od roku 2013 v celé EU ale v Německu platí, že zboží nesmí být použité - může se s ním manipulovat tak, jako kdyby si ho člověk prohlížel v prodejně. Pokud je třeba v obalu nebo v blistru, tak nesmí být rozbalené apod.). A poslední drobnost - nevím jak v tomhle konkrétním případě ale firmy, se kterými spolupracujeme my, využívají pro zasílání DHL, kteří koupili Deutsche Post a dealerům v německy mluvících zemích chodí zásilky bezplatně. Dělá to tam Garmin, TomTom, Rukka, dělá to i Touratech pro své prodejce v DE a AT. Nemusí to být malé peníze - když se bavíte o stovkách, tak jen 220Kč z té 700Kč úspory dělá rozdíl DPH.
Jinak když někdo v ČR napíše "nejnižší cena" tak předpokládám že je to napsané česky a tudíž to platí v ČR a ne na Slovensku nebo v Německu apod.
Upravil TomasTT dne 06.05.2015 13:30
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
myslím, že nemusíte vzájemně napadat ... řešení je totiž velice jednoduché ...
ADV ONE ... dává nabídku (mimochodem dle mého názoru je radost s nimi obchodvat - vlastní zkušenost) ... a zákazník má svobodnou volbu buď nabídku akceptuje a koupí nebo neakceptuje a koupí jinde ... nic víc nic míň ...
a co se toho emailu týká ... tak samozřejmě zákazník má právo, zeptat se zda-li je možná nějaká sleva a prodejce má právo dle vlastního posouzení slevu dát nebo nedat ... zase nic víc nic míň ..
PS.. je pravda, že email by měl být soukromá záležitost mezi odesílatelem a adresátem ... (ale když už je zveřejněn, pak imho z něho cítím tak trochu vydírání..)
(ch)stepan
Díky Štěpáne, souhlasím i s tím PS, ale bylo to myšleno jinak.
Některé firmy píší..."Když zjistíte levnější cenu, tak nám zavolejte a my Vám to za to prodáme". Já napsal a byl jsem veřejně pranýřován, že jsem si vůbec dovolil. :-) Ale to nic...já to vstřebám.
Ceny všeho v ČR mne nadzvedávají obecně. Nevím, proč lidé v ČR musí platit více jak ti z vyspělých států, kteří mají nesrovnatelně vyšší platy.
Jako prodejce dílů bych se snažil u výrobce vyjednat tu nejlepší cenu. Proč to někde jde a někde ne. Čím víc ušetřím na dílech, tím víc mi zbude na benzín. Jde přeci o to se povozit a ne spravovat.
Upravil liborGS dne 06.05.2015 13:46
liborGS: problém je v první řadě v tom, že jsme děsně malý trh. Pro většinu výrobců neznamená náš trh skoro nic - s vyjímkou piva. Když se bavíme o motorkách, tak se koukni na prodeje motorek podle značek. BMW v ČR prodává ročně to, co podprůměrný německý dealer. V pondělí jsem tu měl na návštěvě kolegu z Belgie. Oni jsou také prodejci BMW. Vloni prodali 1400 nových motorek. BMW u nás prodalo kolik? 500? kdo ví, nemám ty statistiky SDA ale nebude to určitě ani 1000.
Druhá věc je DPH, ono to vypadá jako prkotina - jen 2% rozdílu ale ve skutečnosti se to promítá všude možně - třeba i do dopravy, pojištění atd.
Ale zásadní je fakt ten trh. Když objednáš na sklad něčeho za 100 tisíc EUR, tak můžeš o ceně debatovat ale když nakupuješ skoro kusově, tak moc ne. Viz třeba helmy vloni - chceš lepší cenu - tak objednáš (a zaplatíš předem) nejméně 150ks a dostaneš fakt lepší podmínky, které můžeš přenechat zákazníkům. Ale může se stát, že budeš mít na skladu zboží za miliony, které nepůjde prodat.
Německý prodejce si může dovolit nakoupit třeba hadry z předobjednávky 6 měsíců předem (a získá lepší cenu) bez toho, aniž by ty věci vůbec fyzicky viděl. Ten trh je tak velký, že je jim fuk, jestli objednají 50 nebo 100 kalhot jedné velikosti v pořizovací ceně třeba 600EUR za kus. Vědí, že to prostě prodají. U nás - počítají se kusy. Váháš jestli vzít 4 nebo pět kusů téhle velikosti. Pak se s tebou nikdo nebaví, když nemáš objednávku za 30 tisíc EUR, tak ti to ani neslíbí dodat v konkrétním týdnu.
Takže lidi v ČR musí z principu platit třeba jen to, že náš stát potřebuje víc peněz na nesmyslné programy a v případě zboží ze zahraničí, nerozhoduje výše platů. Rohlík vyrobený u nás stojí asi určitě míň než rohlík v Německu. Bageta na benzínce u nás bude za 40-50Kč, v Německu běžně 3.50EUR. To je 2x tolik. Ale když si chceš koupit v Německu vyrobenou součástku, tak cena u nás prostě nižší nebude, i kdyby to bylo bez dopravy. Leda by prodejce kompenzoval rozdíl DPH z marže. U některých věcí to jde, když je marže 50% - a takové výrobky taky existují, tak proč ne. Ale když máš velkoobchodní slevu 7% nebo třeba u elektroniky 5%, tak z toho dávat ještě 2% aby ti zůstaly 3%, to se nedá dělat. Lidi jsou u nás zvyklí na marže v supermarketech v řádu desítek procent. Módní oblečení nakoupené za dolar se prodává za 1500 a pak můžou slavnostně dát 70% slevu - protože pořád vydělali obrovský peníze. Lidi se dívají jen na slevy - takže všechno je tam trošku nebo víc napálený, aby ty slevy mohli nabízet a zůstala jim pořád stejná marže. Ale viděl jsi někdy třeba akční slevu tento týden na iPhone 30%? Těžko. Nebo třeba nový 8TB pevný disk se slevou 25%? Ne a neuvidíš ani u nás ani nikde jinde.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
ADV ONE napsal:
myslím, že první a čtvrtý příspěvek je trochu zavádějící..
spínač nestojí 1.400 ale 1.149,- Kč
stejně tak panty nestojí dva kusy 2.150,- Kč když jeden stojí 755,- Kč..
není to samozřejmě málo, ale zas není potřeba ceny nějak zveličovat.. Upřímně: můžeš si slepit celou motorku z nějakých "podobných" dílů. Pak gratulujeme k tvé kreativitě.. Když urazím celý fufr, můžu ho nahradit jiným.. Levným..
Ty chytráku, koho chleba jíš, toho píseň zpívej, to je tvoje krédo.
Zdá se Ti snad moje motorka slepená z nějakých "pochybných dílů" ? Mrkni na ni, možná si čistější ani neviděl, většina lidí má na moto navěšeno spousty neoriginál dílů, jestli jsem to já, tak si toho opravdu moc neviděl..
P.S.: Ivanovi se omlouvám, že je tak čistá, to je pouze moje věc, zda jsem špindíra, nebo mám rád motorku čistou a nejezdím, spíše neposunuji se, ve sračkách. ( Blátě).
Myslel jsem si, že to tady zabalím, ale vychladl jsem, budu taky štiplavý jak se do lesa volá, tak se musí ozývat, jinak některým lidem takto narůstá hřebínek, že?.
bmwivo přiložený následující obrázek:
[276.47Kb]
Upravil bmwivo dne 06.05.2015 14:24
Ivoš.
BMWIvo - tuhle jsem u nás fakt slintal na tu Tvou nádheru, bohužel to nedám, protože bych asi nedělal nic jiného, posouvat se v blátě mne občas baví... . Jinak je to samozřejmě Tvoje věc.
Ivan napsal:
BMWIvo - tuhle jsem u nás fakt slintal na tu Tvou nádheru, bohužel to nedám, protože bych asi nedělal nic jiného, posouvat se v blátě mne občas baví... . Jinak je to samozřejmě Tvoje věc.
Tebe Ivane znám, vděčím Ti za moc, ty mě naštvat nemůžeš, protože si Tě vážím, ale některé názory zdejších opravdu těžko rozcházím, třeba to jen tím, že je neznám osobně.
Ivoš.
Ivan napsal:
Tebe Ivane znám, vděčím Ti za moc, ty mě naštvat nemůžeš, protože si Tě vážím, ale některé názory zdejších opravdu těžko rozcházím, třeba to jen tím, že je neznám osobně.
A ver mi Ivo,ze ja ani par mistnich vsudybylu a vseznalku a ve vsemmistru ani osobne znat nechci, neb by to nemuselo dobre dopadnout...
Vazim si kazdeho Tveho prispevku a kazde Tve rady a proto si tady z tech remcalu nedelej tezkou hlavu
Upravil Kubrt dne 06.05.2015 14:50
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Jasezvasposeru, budte radi ze ste zdravi a dite raci jezdit. Radost z jizdy je dulezitejsi nez to ze kupim hnupovinu o 3 stovky levnejc...a dyz na to nemas tak to prodej a kupsi jawu, na te jetaky prdel a 120 jede tak co...
Kupredu spatki ni krok...
P.S.: Ivanovi se omlouvám, že je tak čistá, to je pouze moje věc, zda jsem špindíra, nebo mám rád motorku čistou a nejezdím, spíše neposunuji se, ve sračkách. ( Blátě).
Ivo, prosím tě, neměl by jsi někdy chuť způsobit hygienický šok mému Bobšounovi? Já jsem přesný opak. Najezdím prd a mám tam mouchy snad ještě z minulého století Tedy takhle bych nenablejskal ani funglovku, to prostě není snad ani fyzicky možné. Kdybych to neviděl, myslel bych, že je to mýtus
Oku to lahodí.....
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz