… a tady je sada zajímavých míst i se souřadnicemi
N42° 19.142? E19° 10.793? Kemp v ČERNÉ HOŘE – výborné na začátek a konec expedice v českém kempu. tel. na domluvené přespání nebo je zde možné nechat tažná auta. +382 69 218 704
N42° 22.984? E19° 16.734? Niagara na řece Cijevna , Černá Hora ….. po cestě na vzdálenější hraniční přechod do Albánie nezapomenout na zajímavé místo.
N41° 42.358? E19° 54.212? liduprázdné nádherné jezero s travnatými plážemi na kempování.
N41° 31.146? E19° 48.069? Krásná hora u městečka Kruje, nahoru vede spousta zatáček po novém asfaltu. Výhled je nádherný.
N40° 29.586? E20° 13.942? Hotel u nádherného kaňonu s výstižným názvem Kanione, cena ubytování okolo 30 EURO za pokoj v nejvyšší třída v Albánii. Je zde možné domluvit průjezd kaňonu na raftu, opravdu zážitek.
N42° 00.783? E20° 04.670? Nádherná cesta okolo starých i fungujících hlubinných dolů. Jeden z nejzajímavějších je opuštěný lom na měď, v kterém pracovali nejtěžší vězni za komunistické vlády Envera. Nad lomem je sokolí hnízdo s neustále tekoucí vodou, ze kterého dohlíželi na odsouzené dozorci.
N42° 10.681? E19° 43.193? Jeskyně, která vypadá jako malá díra, ale pokud budete mít objevovatelského ducha, tak jí dobře prozkoumejte, protože má okolo pěti kilometrů.
N40° 19.601? E19° 25.119? Vrakoviště ponorek, je to sice vojenský prostor, ale pokud obejdete hlavní bránu,jak nám ostatně poradili strážní, tak vás nikdo honit, ani prudit nebude. Odměnou je kotviště staré zrezavělé ponorky.
N40° 03.729? E19° 47.458? Pobřežní pevnost – pěkná stavba, po příjezdu jsme dostali od místních klíč jak od hradu a začala prohlídka, pevnost v perfektním stavu, je sice úplně prázdná a pouze ruské nápisy na zdech vysvětlují proč.
N41° 34.949? E19° 27.671? Nádherné místo pro složení unaveného těla na pláži bez civilizace.
[quote]PavelDR napsal:
Pavle tam ani nemusíš jezdit a ušetříš i za foťák,bo všechno si můžeš najít na Googlu.Tak jako když jsme tam byli spolu loni a nikam jsi nás nevzal.[/quote
Parukar napsal:
[quote]PavelDR napsal:
Pavle tam ani nemusíš jezdit a ušetříš i za foťák,bo všechno si můžeš najít na Googlu.Tak jako když jsme tam byli spolu loni a nikam jsi nás nevzal.[/quote
Jsem cekal, kdo to otevře
No já myslím ze to neklapne ani letos , plány byly i loni ...
Vrátil se někdo z Albánie a dalších zemí v regionu teď někdy? Včera jsem mluvil s kamarádem, který mluvil s pár lidmi, kteří tam byli, že sice k ohrožení nedošlo, ale např. benzínové pumpy obležené migranty byly frustrující a situace v nich budila obavy. Nevím, jestli mluvil o motorkářích, nevím jestli to není jen na hlavních tazích atd., přivítal bych aktuální info.
Ahoj :-)
Vrátili jsme se z Albánie na konci července. Za celou dobu ať to byly hory, města jsem neměl pocit ohrožení nebo nějakého nebezpečí - ať to byla samotná Albanie, nebo tranzitní Srbsko, Makedonie, Bosna....
Pár migrantů bylo vidět na hranicích Makedonie / Srbsko poté několik málo Albanie/ Řecko ... Ale nikdy se nejednalo o nějaké obrovské davy a zároveň nutno podotknout že jejich starosti byly úplně jiné než se starat o nás - motorkáře.
V samotné Albanii nebyl jediný problém ohledně bezpečnosti, spíše naopak -
Pohostinnost a vztah k Čechům je až neuvěřitelný ;-)
Upravil DavidTR dne 04.08.2015 11:29
BMW R1150 GS Adventure 2002
Taktéž bez problémů. Asi stopadesátihlavá kolona šla po srbský dálnici. Jinak sem tam někde, tak do deseti hlav. V Alb. jsme byli čtyři dny, po celým obvodě i uvnitř, a pocit nebezpečí jsme neměli nikde. Albánci jsou příjemní usměvavý lidé, ochotně i bez ptaní radí cestu, nabídnou cigaretu, mávají na pozdrav. Prostě za nás v pohodě.
Náš návrat v pátek 31.7. Běženci jen na hranicích do Černé hory, jinak nic. Naprostá pohoda
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Já bych rád jel někdy od 25.9. do 11.10. Spaní podle situace, penziony ale když bude příležitost i někde venku, stan a spacák bych určitě vzal. Určitě bych nechtěl jen po asfaltě, ale i nějaký offroad. Trasu bych nějak hrubě naplánoval, ale nebránil bych se jakékoliv změně dle situace.
Má někdo aktuální informace jak to funguje na jezeře Komani s dopravou? Jezdí i trajekt pro auta nebo jen menší lodě? Na oficiálních stránkách jsem nic nenašel.
Kamarádi (Joe, Jirka....) byli v červenci a jezdil už normálně velký trajekt.
Upravil Tonda dne 02.09.2015 13:32
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Potvrzuji Tondovi slova :-)
Byli jsme tam také v červenci a trajekty jezdily bez problémů ( jeden co vozil auta s kamenim, velký pro auta a autobusy a pak menší ...)
Přijeli jsme tam pred 15 hod a zrovna byl na odjezdu Rozafa Ferry tak za 13€ za moto jsme vyrazili a nemuseli čekat do druhého dne :-)
Upravil DavidTR dne 02.09.2015 13:58
BMW R1150 GS Adventure 2002