mara napsal:
Ivane, můžeš sem prosím dát souřadnice na místo v 11:48 času toho videa?
Dík
Říkáme tomu kemp U Fajtla. Souřadnice nevím, ale když pojedeš ze Sebes přes Alba Iulia na sever směr Cluj Napoca, tak v městečku Aiud odbočíš doleva a je to po pár km ve vesnici Poiana Aiudului. Pak doporučuju pokračovat dál na Rimetea a stále po okreskách a lesňačkách na západ a dá se propracovat až na Padiš. Výborná offroadová oblast, od nenáročných po středně obtížné cesty. Krásná krajina, holé kopce, skály, lesy, kláštery...
Jak píše Mára - obě cesty (Oravita-Rovensko, Oravita-Gerník) jsou pěkné, do Rovenska je to lehká lesňačka až v závěru, jinak asfalt, projede i chopper nebo RT.
Do Gerníku je to pěkné, mám tu cestu moc rád. Cca do Carbunari je asfalt a dál šotolina, nic hrozného, jen po deštích mohou překvapit koleje a louže s kameny, GS to dá hravě.
Ještě tip na cestu z Oravity do Rovenska - stejně jako do Gerníku až do Carbunari a tam neodbočit doprava ale pokračovat rovně, dovede to do místa, kde v předchozí trase začíná ta lehká lesňačka (stoupání do Rovenska).
A ještě k cestě z Gerníku k Dunaji - buď dolů, cesta tu už byla popsána, samé šutry a vloni v září při deštích jsme to nedali ani expedičním Land Roverem a nebo kousek zpět cestou, kterou jsme přijeli a v lese pokračovat na Padinu Matei, ta nás dovede na příjezdovou silnici od Oravity a např. do Svaté Heleny je to už jen skok.
Panove, stred a jih Rumunska jsme jeli 2 roky zpet a rikal jsem si ze bych dal letos sever Rumuska. Ma smysl jen jet do Satu Mare / Baia Mare pres ten cip Ukrajiny prilehly k vychodnimu Slovensku? Pres Madarsko je to o nicem.
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor napsal:
Ma smysl jen jet do Satu Mare / Baia Mare pres ten cip Ukrajiny prilehly k vychodnimu Slovensku?
Myslíš Zakarpatskou Ukrajinu?
To je jediný z celý Ukrajiny,co smysl má...a to velkej...ale jen tak na přejezd?...to těžko říct
...vlákno je zde http://www.bmwgs....d_id=26371Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
milanosor napsal:
Ma smysl jen jet do Satu Mare / Baia Mare pres ten cip Ukrajiny prilehly k vychodnimu Slovensku?
Myslíš Zakarpatskou Ukrajinu?
To je jediný z celý Ukrajiny,co smysl má...a to velkej...ale jen tak na přejezd?...to těžko říct
...vlákno je zde http://www.bmwgs....d_id=26371
Presne tak Mrknu na to. Diky
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor napsal:
Panove, stred a jih Rumunska jsme jeli 2 roky zpet a rikal jsem si ze bych dal letos sever Rumuska. Ma smysl jen jet do Satu Mare / Baia Mare pres ten cip Ukrajiny prilehly k vychodnimu Slovensku? Pres Madarsko je to o nicem.
nemá,vraceli jsme se touto cestou na slovensko a domů,děsnej vopruz od celníků při vjezdu a výjezdu z UK,silnice mizerný a západ UK je podobný Madarsku takže kromě ceny benzínu o ničem.Drobný přestupek v Mukačevě nás stál zabavený pasy a nakonec 100E takže ten krátký průjezd nás stál hodně.
Pokud pojedeš i tak na Baia Mare tak nejbližší přechod jsme našli Halmeu-Nevetlenfolu určitě nevynechej úsek mezi Baia Mare - Sighetu Marmatiei DN18 když jsem tam jel poprvé nechápal jsem jestli to vůbec je možný když sem uviděl na začátku značku dvojté zatáčky v úseku 16km,moje první cesta a po 700km tahem tohle, docela jsem toho měl dost. Ale už jsem si ji projel 4x ted už pro radost.
2.7. tama jedeme zase protože v Ocna Sugatag máme u známýho první nocleh
Co to vyprávíš?Ty seš další Lelek?
Myslím,že jsme se s Milanosorem shodli na tom,že myslí Zakarpatskou Ukrajinu(kde jsi evidentně nebyl) a ne posledních 10km od Maďarsko-Slovenských hranic.Než budeš zase něco vyprávět o západní Ukrajině,tak si aspoň rozklikni mapu Ukrajiny,aby sis udělal alespoň teoretickou představu o tom,jak je Ukrajina velká a co to v tom měřítku znamená západ
...a o těch informacích o celnících se ani nemá cenu zmiňovat To je historka minimálně 5 let stará,že? Až budeš mít teda někdy příště chuť zaplatit za "drobný" přestupek,který by ti jinde s chutí odpustili,tak si tam zajeď znova a podívaj se dál,než na dohled od hranic
Servis motocyklů BMW Praha- východ
Mr GS napsal:
Co to vyprávíš?Ty seš další Lelek?
Myslím,že jsme se s Milanosorem shodli na tom,že myslí Zakarpatskou Ukrajinu(kde jsi evidentně nebyl) a ne posledních 10km od Maďarsko-Slovenských hranic.Než budeš zase něco vyprávět o západní Ukrajině,tak si aspoň rozklikni mapu Ukrajiny,aby sis udělal alespoň teoretickou představu o tom,jak je Ukrajina velká a co to v tom měřítku znamená západ
...a o těch informacích o celnících se ani nemá cenu zmiňovat To je historka minimálně 5 let stará,že? Až budeš mít teda někdy příště chuť zaplatit za "drobný" přestupek,který by ti jinde s chutí odpustili,tak si tam zajeď znova a podívaj se dál,než na dohled od hranic
hele neurážej,nemám toho najetýho nejspíš co ty ale jeho dotaz byl na přesun ze slovenska do rumunska přes cíp ukrajiny a o tom jsem psal o ničem jiným
Super camping kdyby nekdo potreboval.Aurel Vlaciv N 23:16.76708 E 45:54.88197 cena 15 lej osoba motorka wifi da se spat i jen pod pristreskem.
www.kapa-toner.cz
Taky tě to zavedlo do Saudské Arábie?
Možná je to jen špatně zvolený vlákno
Servis motocyklů BMW Praha- východ
mara napsal:
Prosímtě, nešlo by něco udělat s těma souřadnicema?
Mě se je nedaří použít ani když je všelijak kombinuju
Omlouvam se opsal jsem z navigatoru opravim, jinac po letosni zkusenosti jsem zjistil ze kempu je v rumunsku dost.
Zkusim z garmina N 45*54.883' E 023*16.769'
Upravil tomi dne 25.06.2015 06:05
www.kapa-toner.cz