Slavek-xxx napsal:
GROG> no diky. Trochu me prekvapuje, ze na bramborach moc alarmy nikdo nema (nebo se s tim spis z logickejch duvodu nechlubi...)
Alarm mám a vždycky na všem,co jezdilo jsem měl. Bez alarmu je to jako "tady máš a vem si to". GT v Praze zastupuje a montuje AMODO. Znám se s majitelem a myslím si,že se s ním dá rozumně dohodnout.
Já si alarmy vždycky montoval sám,protože nikomu nevěřim a nějakej čas jsem se tím živil,tak s tím nemám problém. Na mojí poslední R12000GS je originál alarm,tak jsem to měl tentokát bez práce...
Alda> a proc ty svetla nemas pripojeny pres relatko k parkovackam?
JInak ja uz tam mam taky GT alarm, nechal jsem si ho namontovat nekde na Zlicine. Trochu lituju, ze jsem nekoupil ten s elektronickym cidlem, ale uz si nepamatuju, co mi na nem vadilo.
Slavek: byl to ucel, proste to tak chci, mit moznost je kdykoliv vypnout a kdykoliv zapnout. Uvidime jak to bude stastny nebo nestastny reseni, kdyz budu zapominat, prepojim to, ale to chce cas na vyzkouseni v praxi.
taky si někdy dost blbě připadám v křižovatce,ale někdy se stane a blikáš a blikáš
přídavná světla používám jen když je fakt blbě vidět,nemám je přes relátko,páč elektrikář mi říkal,že ta watáž co berou nestojí za řeč a zatím jsem problém neměl
bystricke napsal:
taky si někdy dost blbě připadám v křižovatce,ale někdy se stane a blikáš a blikáš
přídavná světla používám jen když je fakt blbě vidět,nemám je přes relátko,páč elektrikář mi říkal,že ta watáž co berou nestojí za řeč a zatím jsem problém neměl
A co tam máš za žárovky? H1? Ta má každá 50W. To tam musíš mít pořádmej vypínač,že to přežije...
Alda napsal:
Slavek: byl to ucel, proste to tak chci, mit moznost je kdykoliv vypnout a kdykoliv zapnout. Uvidime jak to bude stastny nebo nestastny reseni, kdyz budu zapominat, prepojim to, ale to chce cas na vyzkouseni v praxi.
Tak to šlo zapojit přes "52" to je proud po zapnutí klíčku. Zapnutej klíček=svítí,vypneš klíček všechno zhasne. A děti můžou zapínat a vypínat co chtěj.
Alda napsal:
BIGR: necham to jak to je a uvidime casem
No když už jsi to všechno zadělal a nastrojil,tak asi jo.
Já o měl na Africe právě zakhle a bylo to "anisklerotický".
Kdykoliv jsem odcházel od motorky,tak jsem měl jistotu,že nic nesvítí a zase nastartuju.
Tak ať ti to dobře funguje .
bystricke napsal:
A co tam máš za žárovky? H1? Ta má každá 50W. To tam musíš mít pořádmej vypínač,že to přežije...
žárovky jaký tam sou už nevím,ale byl u toho i vypínač,kolébkový,červený s ledkou,byl ovšem moc velký,tak jsem v elektru koupil užšší,s takovou gumou přes tlačítko,kvůli vodě,no a to jsem v operoval do přístrojovky,na vypínači bylo vyraženo 250V-20A,to musí bez problémů vydržet a zatím tomu tak je
Zdar, mate nekdo zkusenost s nejakym radiovym pagerem k motoalarmu, kterej rozumne funguje. Telefonoval jsem k Neuzilovi (www.neuzil.cz) do Brna a rekl mi, ze to co znaji je o nicem. O udavanym dosahu 2 km si kazdej muze nechat tak zdat a vetsinou to nefunguje snad ani na 100m.
Da se neco pouzitelnyho sehnat? Dik.
Kdysi jsem to mel u autoalarmu v aute, byl to Jablotron a fungovalo to vyborne. Blby je, ze vetsina motoalarmu je sama o sobe hodne spatna a nefunkcni. Opravdu se vyplati priplatit a stejne to bude platit i u pageru.
Motoalarm v plny vybave (naklon, otresa atd a s dalkovym startem za 2500,- je hroznej smejd.
Kazdopadne nechcu kupovat zadnej sunt a slusnej alarm se da sehnat, ale problem bude s tim pagerem.
O Jablotronu mluvil taky, ale ten se uz pry nedela.
Jablotron nedela motoalarmy, ale pokud si dobre vzpominam, GT ma s Jablotronem hodne spolecnyho.
Nevim jestli i vyrobne, kazdopadne Jablotron obchoduje i s GT. Takze pripadna spoluprace alarmu GS a pageru Jablotron by stala za dotaz.
Jsem u Neužila dlouholetý zákazník a jsem s touto firmou spokojen.Gdysi dávno mě na Afriku montovali ten Jablotron,ale byl to strašnej šmejd .Po měsíci přestal fungovat,tak ho vyměnili za jiný,ale ten se jím pokazil ještě při montáži,takže jsem si za něj nechal radši vrátit peníze.Alarmy mají super a v každé moji motorce i autě fungují bez závad.
BMW R 1100GS vzor kačer
c0 napsal:
Zdar, mate nekdo zkusenost s nejakym radiovym pagerem k motoalarmu, kterej rozumne funguje. Telefonoval jsem k Neuzilovi (www.neuzil.cz) do Brna a rekl mi, ze to co znaji je o nicem. O udavanym dosahu 2 km si kazdej muze nechat tak zdat a vetsinou to nefunguje snad ani na 100m.
Da se neco pouzitelnyho sehnat? Dik.
Záleží na jaký frekvenci peager pracuje. Většina v pásmu 27Mhz což je CB pásmo občanských radiostanic. Je to hodně "zasviněný" pásmo a dosah je dost nejistej. Stačí pak trafostanice v okolí a je po dosahu. A pak jsou GSM peagery. Ty jsou spolehlivý,ale zase nejsou moc vodotěsný,vlastně většina peagerů není uzpůsobena na motorku. A pak je satelitní systém,ale to je zase dost drahý.
Tak nevím,co si vybrat. Ale Jablotron bych nedoporučoval. Jsou lepší firmy třeba Meta.
BIGR: GSM jsem uz zavrhl a to kvuli zminene vodotesnosti, odberu proudu a taky cene. Sice je fajn, ze ti zavola vpodste kamkoliv, ale kdyz se k masine nedostanes behem par minut, tak je to asi jedno .
Takze zustal radio-pager, ale otazka je aby fungoval a dorval se aspon 2km na volnym prostranstvi a tim padem nejakych par set metru, pokud tam jsou nejaky prekazky. Neresim licencni pasma - hlavne aby to fungovalo a bylo to spolehlivy.
Mas nejaky zkusenosti s tou Metou? D~.
Tak já mám dle kladných referencí vybrán americký alarm Scorpio SRi-500 SE, jen musím počkat do května, to snad pojedu do států.
Má všechno, co potřebuji, hlavně pager s dosahem až 800m, což je super...
c0 napsal:
BIGR: GSM jsem uz zavrhl a to kvuli zminene vodotesnosti, odberu proudu a taky cene. Sice je fajn, ze ti zavola vpodste kamkoliv, ale kdyz se k masine nedostanes behem par minut, tak je to asi jedno .
Takze zustal radio-pager, ale otazka je aby fungoval a dorval se aspon 2km na volnym prostranstvi a tim padem nejakych par set metru, pokud tam jsou nejaky prekazky. Neresim licencni pasma - hlavne aby to fungovalo a bylo to spolehlivy.
Mas nejaky zkusenosti s tou Metou? D~.
Metu jsem taky párkrát montoval. Měla v té době nejlepší náklonová čidla. Jak je to teď,to nevim. Ale předpokládám,že pokračujou v kvalitě i nadále.
Nejde moc ani o viditelné překážky,jako o překážky ve formě elektronickho rušení (trafostanice,neony,vysílače atd). Jinak i peager v pásmu 27Mhz (C má ve volném prostranství a bez rušení dosah (podle použité antény-další problém na motorce) dosah přes kilometr. Jo když jsme u toho za kolik uběhneš ten kilák?
Draco napsal:
Nemám alarm, ale kdyby bylo něco levného a přitom relativně spolehlivé, tak bych o tom taky uvažoval.
Ale "většinou" nenechávám motorku moc bez dohledu, tak nevím, jestli se alarm vyplatí.
Draco, mrkni se na Internatrix. Stalo mne to tretinu oproti Scorpionu, umi to same a za tu cenu je bezkonkurencni. Bezi to na 433Mhz coz si nejsem jistej jestli je legalni v CR provozovat, potazmo jestli bude dosah takovy, kdyz na te same frekvenci bude vysilat, treba Uon svuj net. Ten je blizko 450MHz. 800m bych neveril u zadneho alarmu. Mne to davalo nejvys 150. Dobra je plna sestava s perimetrickym senzorem. Ten funguje perfektne. V plnym zapojeni vyradi veskerou elektroniku a spusti kraval se svetlama. Moto se da na dalku taky vypnout motor a to i kdyz v ni jsou orig klicky. Instalace je za hodku zmaknuta. S elektro schematem od BMW je to vsechno napajeny na konektory pd nadrzi.
Dal jsem s tim 8tis Km, mam ho od Listopadu minulyho roku. Doporucuju koupit dva ovladace. Stalo se mne ze po nainstalovani to nechodilo a tak mi poslali novou antenu a vse OK. Ted mi odesel jeden z tech ovladacu, ale koukal jsem, ze se do nej dostala voda. Jezdim taky v desti a mam to na klicich tak neni divu...
Za ty penize si to uz odslouzil :-)
mtnlion81 přiložený následující obrázek: