Na Marushin jsem narazil nahodne a stejne jak pise Cizak zaujal me vzhled. Na fotce je "dokonalej". Proto jsem se tu ptal na info = bouzel je to shit. Ja ted jezdim s vyklapeckou protoze nosim bryle. Ale uvazuju o nejake "enduro" helme s plexi, protoze cocky mit nemuzu, na operaci laserem nemam a mit bryle a pres to jeste dalsi je nepohodlne.
O UVEXU jsem za jeho cenu slysel chvalu, ale zatim jsem nemel osobne tu cest
3/6 Marines SEMPER FI
Mosquito: já jsem si pořídil na tyhle účely helmu BMW. Je od člověka co skončil s motorkama, takže super cena a přijde mi že je hodně pevná. Hlučná bude, o tom nepochybuju - hlučný jsou všechny už z principu. Pokud tam je štítek nahoře, bude to vždycky hlučný a pokud to není integrálka s vymakaným aerodynamickým tvarem a lícováním všech detailů, tak to nejde srovnávat. Stačí porovnat obyčejnou vyklápěčku, špičkovou vyklápěčku a integrálku. Ale na enduro motorce to snad tak nevadí.
Jinak ta enduro helma vlastně nahrazuje vyklápěčku - je z toho stejně debilní výhled a akorát je (možná) trošku bezpečnější. Pořádný MX brejle se do toho stejně nevlezou a když se otevře při nějaké složitější pasáži offroad, tak se stejně hrozně rychle "vydejchá". V tom je opravdu otevřená enduro helma nepřekonatelná - výhled a ten prostor před obličejem. Pokud s tím jezdíš převážně po silnicích a offroad jen lehce a občas, možná fakt je vyklápěčka lepší volba. Pokud ale obráceně - chceš jezdit převážně offroad, uvažoval bych spíš o brejlích přes brejle (dělají se speciálně zvětšené MX s prolisy aby se pod to normální brejle vešly) a nebo si pořídit dioptrické v "leteckém" stylu kde jsou těsnicí molitany než jezdit s helmou, která se bude mlžit když budeš makat někde ve výjezdu nebo tě bude omezovat ve výhledu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...