Jen okrajově.. Sedlo opravdu není problém, buď se přešije nebo koupí Sergant.No a ta výška a váha..můj názor je že strojů pro prcky je dost..tak aspoň pár endur by mělo bejt pro pořádný chlapy...
per aspera ad astra
Jaaa dybych si musel koupit novu motorku tak si kupim 1150 adv bez abs jednosvicku.a dybych na ni nemel tak opjet 1100, nasadit novy tlumice, vyztuhy, kritki a tradaaa...ale to je uz cena skoro te 1150adv...
Kupredu spatki ni krok...
Za mně - vyměníl jsem právě afriku za GS adventuru a zatím jezdím první sezónu. No pusu od ucha k uchu mám pořád po každé projížďce, dá se jet střelba i kochačka, neměnil bych. Za mně teda GS1150 Adventuru
Ivan napsal:
...Obě mají přednosti i nedostatky, ve prospěch 1150 hovoří šestka, modernější design, hydraulická spojka, stáří, pro 1100 GS jednodušší konstrukce a co bych chtěl zdůraznit, poctivěji a kvalitněji udělaná motorka......
Jen bych se rád zeptal - jaká je výhoda hydraulického ovládání spojky? Podle mně je to právě mínus (lanko se přetrhne, vymění a jede se dál, když začne téci vypínací váleček, tak je to na cestu do servisu) a šestikvalt mi také nevyhovuje. Jak napsal jeden kolega - 1150 je bezvýznamný mezityp.... Ale to je o vkusu každého soudruha, že...
Sorry za zasírání...
Mám 1150adv,takže bych měl kopat za hydrauliku,ale opak je pravdou,lanko je mě mnohem více po chuti. Na dvouventilu je lanko a je ta spojka mnohem přesnější,lepší odezva atd než na 1150... Spolehlivost a nákladnost opravy je taky na straně lanka.
Pohrával sem si s myšlenkou pořídit místo adv nějakou napucovanou 11ku,protože by mě asi vyhovovala víc. Jen sedlo a podvozek je u adv daleko pohodlnější,alespoň pro řidiče.Pro dva adv opravdu není,pokud se bavíme teda o normálně rostlejch řidičích nad sto kilo:-)
pepanek1150 napsal:
Proc neni ADV pro dva ? Mam predelane sedlo v DDT. Ja 110kg, pani cca 80 kufry nalozene a trada kavkoliv :-)
Pepčo jak píše Vikec pokud má baťoh více kg tak baba prostě na tom sedle sjíždí dolů na řidiče a je to nepříjemné pro oba už jsem řešil výměnu z 1150 GSA na 1150GS popř.1100GS kde je sedlo dělené a holky mě potvrdily,že pro jízdu je to dělené prostě pohodlnější.
pepanek1150 napsal:
to mas Bobe pravdu, origo sedlo nic moc, ale po presiti a rozsireni pro batoha je to nebe a dudy.
Ale to že je sedadlo krátký nenaženeš ani přešitím,ani rozšířením. Netvrdím,že se na adv nedá jezdit vedvou,ale tvrdím,že na to existuje asi tak milion lepších motorek. Ale je to daň za to,že pro sólojezdce je to sedadlo super,můžeš se posunovat dle libosti atd.
VojtechPolicky napsal:
to je fakt 1150ADV neni primarne pro dva cestujici...
Co to placas??
Kubrte... promiň ale jdi někam s tím CO plácáš... Jestli ti jde o nějakou urážku napiš mi PM a je to - toto mě nebaví...
Vyjádřil jsem jen souhlas nad tím že ADV ve dvou není moc pohodlné ale hned plácám.. TVL kde to jsme Zemanstán??? fakt toto není Foŕum ale místo kde na sebe lidi jen musí furt být naštvaní... nechápu a nepochopím...
Nejde mi o zadnou urazku. Nemam potrebu Te urazet. Proste jsem napsal : "co to placas?"
Co je na tom k nepochopeni. Jestli mas nejakej psychickej problem a tezce neses, kdyz s Tebou nekdo nesouhlasi tak za to ja nemuzu...
To Ivan a Vojtech : u me si na adv vzadu zatim nikdo nestezoval a to jsem cestoval s holkama ktere maji i sve vlastni moto. Nestezuje si ani Lucie s kterou jezdime opravdu hodne. Nemam teda orig.adv kufry.
Proste neni to o pohodlnosti, je to spis o vkusu a zadnici kazdeho soudruha/zky...
Upravil Kubrt dne 08.08.2015 12:50
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
VojtechPolicky napsal:
to je fakt 1150ADV neni primarne pro dva cestujici...
Co to placas??
Kubrte... promiň ale jdi někam s tím CO plácáš... Jestli ti jde o nějakou urážku napiš mi PM a je to - toto mě nebaví...
Vyjádřil jsem jen souhlas nad tím že ADV ve dvou není moc pohodlné ale hned plácám.. TVL kde to jsme Zemanstán??? fakt toto není Foŕum ale místo kde na sebe lidi jen musí furt být naštvaní... nechápu a nepochopím...
Nejde mi o zadnou urazku. Nemam potrebu Te urazet. Proste jsem napsal : "co to placas?"
Co je na tom k nepochopeni. Jestli mas nejakej psychickej problem a tezce neses, kdyz s Tebou nekdo nesouhlasi tak za to ja nemuzu...
To Ivan a Vojtech : u me si na adv vzadu zatim nikdo nestezoval a to jsem cestoval s holkama ktere maji i sve vlastni moto. Nestezuje si ani Lucie s kterou jezdime opravdu hodne. Nemam teda orig.adv kufry.
Proste neni to o pohodlnosti, je to spis o vkusu a zadnici kazdeho soudruha/zky...
Já teda musím souhlasit s kubrtem, nikdy si nikdo na sedlo nestěžoval, jelo se mnou už dost lidí... Přítelkyně si nestěžovala ani na dvou týdenní dovolený, teda o nic víc než spolujezdkyně který seděly na R1100 GS, R1150 RT a Goldwingu! Když sedíš celej den na zadku tak to sezení je potom nepříjemný ať sedíš na čemkoli. Všechna kritika na cestování ve dvou na 1150 GSA mi příde jako nesmyslná pověra...
ježišmarija,tak se na tom nech svézt. Napřed na GSA a pak přelez za někoho na obyč GS a garantuju ti,že rozdíl poznáš při prvním dosednutí. To že někdo objede 14dní dovču na GSA přece neznamená,že je to pohodlný. Lidi to jezdijou na sportech a taky to jde,nebo na pionýrech třeba a taky to neznamená,že je to stejně pohodlný jako na nějakým grandturismo. Navíc věčina ženskejch snese fšechno:-)
to sem ne tušil že takovou kapotaž dělalo touratech
Desierto 1. Za me nejhezci Desierto vsech dob.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Teď plácáš pro změnu ty...nejhezčí je přece Desierto lll pro 1150 GS.
Upravil schrot dne 08.08.2015 21:11
BMW R 1150 GS ... 218 000 km
BMW R 1200 R ... 80 000 km http://schrot.raj...
Teď plácáš pro změnu ty...nejhezčí je přece Desierto lll pro 1150 GS.
jasne... a ted tu o Karkulce... Šrote
Upravil Kubrt dne 09.08.2015 02:34