já si to snad taky koupím už jen proto, aby jsem vyzkoušel proč 500g nestačí k obědu už tak pro dva, když normálně na obědy chodíme a mají cca 200g porce a je to akorát. Pak pytlík za 150 pro dva je nádherné
všude dobře.....doma GSA
pepanek: já myslím, že téměř určitě nechodíš na obědy kde je 200g porce včetně přílohy. Běžná porce brambor je tak 300g, bramborový knedlíky 200g, rýže určitě 200-250g. V jídelnách se dává relativně málo masa - třeba plátek 60g, snad vyjímkou je sekaná kolem 150g ale téměř určitě nechodíš na 200g kompletní obědy.
Osobně si nemyslím, že se z 500g pytlíku (kteréhokoliv) můžou spokojeně najíst dva lidi, kdy chlap má postavu XL a větší. Jak jsem psal - zeleninové rizoto (500g) plus to čisté krůtí maso, tak tahle kombinace je opravdu už solidní porce pro dva. Ale třeba zahradnické kuře napůl, to je fakt málo. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
...jsem toho měl na dovču 3 různý kousky. Najedli jsem se oba. Já velikost "plné M", syn velikost "hubené M" a stačilo to. Akorát to bylo poměrně nedobrý, ale obecně jako volba, kde není jiná varianta, bezva.
www.jantruhlar.cz
dobrý/nedobrý - to je strašně subjektivní věc. Já některý z těch jídel fakt nemusím, nechutná mi ani to čistý vepřový na kmíně, které třeba kolegyně a kolega mechanik mají rádi a dají si ho i studené. Naopak jsem jediný ve firmě, komu chutná rýžový nákyp nebo to rizoto.
Hlavní problém většiny jídel adventure menu je to, že chutnají fakt blbě, když jsou málo ohřátý. Pokud to pořádně neprohřeješ, tak je to snad lepší jíst studený. Je to obrovský rozdíl.
V každém případě - kolínka s nějakou omáčkou snesu jednou za týden a ty sušený jídla jsou pro mě všechny stejný - nepoznám rozdíl od mountain, travellunche nebo maggi. A všechny jsou na mě strašně slaný. Adventure se nedá jíst pořád ale je to alespoň změna a člověk kouše normální maso, ne mrňavou drť.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
[quote]TomasTT napsal:
pepanek: já myslím, že téměř určitě nechodíš na obědy kde je 200g porce včetně přílohy. Běžná porce brambor je tak 300g, bramborový knedlíky 200g, rýže určitě 200-250g. V jídelnách se dává relativně málo masa - třeba plátek 60g, snad vyjímkou je sekaná kolem 150g ale téměř určitě nechodíš na 200g kompletní oběd
TTomasi...je neco co nevis ?? kam chodim jake jidla ? u nas prave asi jidelny maji poctivejsi porce za min penez nez restaurace , nebo jsem to na psal spatne ? pul kila pro dva je malo a pro jednoho moc ? po Tve slohovce to chci urci te. Porovnam s kure na paprice od Vitany za. 45kx
všude dobře.....doma GSA
jpbmw napsal:
myslim,ze je nacase,aby zacali rvat ti,kterym by vyhovovala verze jeste objemnejsi,tj. 500-600g, protoze doted jsme se s manzelkou docela najedli z jednoho sacku a vlastne i sam ho v pohode snim,takze za me: CHCI VETSI PORCE A NEJSEM SAM!!!!!!
Ja nejsem velky jedlik ale taktez se priklanim spise jeste ke zvetseni. Pokud tam udela rozdil ceny ten obal, muzou udelat neco s 600g. Davali jsme si jedno jidlo s pritelkyni na pul a byt tam toho o chlup vic, nemusim se uz nicim docpavat. Je to furt lepsi nez Vitana v sacku. To muzu za dovci snist max 2x. Pak uz se mi zveda kufr. Ale ADVMenu bych stejnak asi nebral vic jak 3ks.Je to dost mista a lokalni kuchyni vetsinou rad ochutnam. I kdyz to nekdy nestoji za nic....ADVMenu aspon vis jake bude.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Kdo nechce podporovat český vychcanky co se snaží na všem vydělat krupicu koupi si za 140kc vojensky MRE menu na celý den. Neni to bůh ví co ale sežrat se to dá.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
když koukám na outdoor forum, tak o zázraku adventuremenu nikde nic. A to to ty kluci a holky nosí na zádech týden. Baští tyčinky a instantní věci za pár kaček a vaří je v ešusu. Tady to každý z nás vozí v kufru
všude dobře.....doma GSA
pepanek1150 napsal:
když koukám na outdoor forum, tak o zázraku adventuremenu nikde nic. A to to ty kluci a holky nosí na zádech týden. Baští tyčinky a instantní věci za pár kaček a vaří je v ešusu. Tady to každý z nás vozí v kufru
To bude asi tím ze to zadny zazrak neni
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
pepanek1150 napsal:
a nebo taky tím, že tahat zbytečně na zádech třeba jen 3 jídla o váze 1.5kg, když si můžeš vzít pár sušených pytlíků ...
já tyto pytlíky na motorce vozím jen vyjímečně. Přijde mi to jako zbytečná váha a zabrané místo. Taháme to na tripy autem, jako železnou zásobu, když jsme v horách.
Mám pár jídel, co se dá z toho snít. Něco z ADVmenu a něco z MRE, zkoušel jsem i Expressmenu, ale to byla hrůza.
pepanek1150 napsal:
a nebo taky tím, že tahat zbytečně na zádech třeba jen 3 jídla o váze 1.5kg, když si můžeš vzít pár sušených pytlíků ...
já tyto pytlíky na motorce vozím jen vyjímečně. Přijde mi to jako zbytečná váha a zabrané místo. Taháme to na tripy autem, jako železnou zásobu, když jsme v horách.
Mám pár jídel, co se dá z toho snít. Něco z ADVmenu a něco z MRE, zkoušel jsem i Expressmenu, ale to byla hrůza.
Co z toho MRE se da rozumne jist? Pripada mi to jakesi slichtoidni....
pepanek1150 napsal:
Šlichtoidní?? No nevim...
http://www.mreinf...-2014.htmlKaždou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
milan enduroskola napsal:
prý zakazníci reptají, že je ta porce moc velká ..... :-)
Nebylo by správné se snížením porce,snížit i cenu????
Porce je velká, ale cena je OK, na tu zákazníci přece nereptaj.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
pepanek: o proč se ptáš, když jsi odpověď rovnou nepsal! pro turisty, horolezce nebo kohokoliv, kdo "to nosí na zádech" jsou tyhle jídla nevhodný, protože obsahují vodu. Jedno jídlo váží těch 400 nebo dříve 500g a sušený jídla tak 120-150g. To jsou obrovský rozdíly.
Myslím, že nejlepší je jít a koupit si různá jídla "do batohu" a porovnat to s adventure menu. Jsou jich spousty - kromě zmíněného a profláknutého Travellunche třeba ten Mountain House, Pre-A-Ration, holandský Adventure Food, polský LyoFood atd. A pochopitelně Maggi, Mana atd... Přijde mi, že někteří kritizují něco, co neznají nebo o tom jen slyšeli. Některá jsou opravdu "na blití" a teď to myslím naprosto vážně. Kroupy se špekem s chemickým smradem nějaké vajíčkové hmoty (poláci), to fakt člověk musí vyzkoušet aby to pochopil. Adventure menu je proti tomu luxus.
Takže bych porovnával to, co je porovnatelné - adventure menu proti express menu nebo goodfoods atd.
Sušený jsou fakt jiná kategorie - i chuťově.
Jinak trend je opravdu malé porce - zmíněný goodfoods dělá dokonce jen 300g porce s 65g masa. Jejich dvouporcová jídla (130g masa) jsou přibližně to samé jako jednoporcové adventure menu.
swat: nemyslím si, že by zrovna adventure menu byli nějací vychcánci, kteří se snaží na všem vydělat. Pracují na tom roky, nestojí za nima žádná korporace, není to něčí vyzkoušené řešení ani výroby, ani obalů atd. Objíždí akce, dělají ochutnávky a snaží se dostat jejich značku do podvědomí. V porci mají asi nejvíc masa ze všech výrobců pytlíkových jídel na cesty - dívám se například na novinku LyoExpedition - Chicken Tikka Masala. Dělají dvě velikosti - 500 a 370g. Ta dražší je za necelých 10EUR, ta levnější za 7.3EUR. Obsah masa je 20%, takže 100g u 500g verze - stejný jako adventure menu, akorát to stojí přesně 2x tolik. Fakt si nemyslím, že by zrovna byli "vychcánci". Jen na začátku asi neodhadli třeba vývoj energií, obalů nebo dopravy a teď jsou za lumpy, když chtějí zdražit. *******************************
pepanek1150 napsal:
instantní věci nejsou za pár kaček. Podívej se na ceny pytlíkových outdoor jídel a budeš překvapený, že to je dražší.
pepanek1150 napsal:
Nemyslel jsem chutove, ale konzistentne. Nikdy jsem to nechutnal, jen jsem se koukal na youtube co vlastne davka jako takova obsahuje.