jak ho plánuješ kontrolovat? super by bylo od někoho, kdo má nový řetěz změřit třeba 10 článků a stejný počet od někoho, komu rachotí
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Dnes jsem měřil zasunutí napínáku, mám přesně 9 mm. Takže ho vyměním a hodím sem rozdíl mezi novým a starým řetězem.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Ahoj, v jiném tématu http://www.bmwgs....d_id=24737 řeším nejspíš vadný dekompresor. Když už budu sundávat víko chci udělat kontrolu vůle ventilů a rozvodů.
Vůle nejsou problém, ale z kontroly rozvodů a napínáku nejsem moudrý.
Chápu dobře že vyšroubuju zátku, zatlačím napínák dovnitř nadoraz a vzdálenost dle manuálu "B" by neměla být vetší nez 9mm. Napínák má být asi odjištěný bez oleje?
Mění se napínák po určitých km? Pozatím žádné pazvuky nebo klepání neslyším.
Pokud bude vzdálenost "B" větší než 9mm tak předpokládám dle stavu výměnu vodících lišt nebo lišt i rozvodového řetězu?
Namotáno to má něco přes 40tis.
Jestě doplňující otázka taky máte v noci na volnoběh červené koleno výfuku v prvním ohybu za válcem. Všiml jsem si toho poprvé po dvouch letech co GS mám. Po zahřátí moto se to trochu zlepší, ale stále to tmavě červěně svítí.
Ahojte chalani, potrebujem poradit, mam nabehane 72 tisic.
Cez vikend som chcel skontroloval rozvodovu retaz/ napinak.
V manuali na strane (88) 11.26 je popisane ako to odmerat.
Mne ale vobec nieje zrejme ci mam zatlacit napinak v bloku motora do najhlbsej pozicie a odmerat rozmer alebo mam stlacit aj samotnu pruzinu napinaku (zatlacit az na doraz) a odmerat najvacsi rozmer aky je mozny.
Medzny rozmer je v manuali 9 mm vid obr. ja mam bud 8 mm alebo 19 mm (draha samotnej pruziny v napinaku je 11mm).
PS. do teraz som nepocul ziadne cvakanie ani ziadne prejavy toho zeby malo byt nieco v neporiadku retaz napinak aj vodiace listy sa zatial nikdy nemenili
Myslite zeby som mal nieco vymenit?
https://drive.google.com/open?id=1AGQmQUnf8IUuvoAiy2ITff3j9gIfzz-P
k4lo přiložený následující obrázek:
Ahoj,
nejsem tedy uplne odbornik v tomto oboru. Co se muze opotrebit na tom napinaku? Vzdyt je to jen pistek do ktereho se tlaci olej a neni nijak mechanicky namahan (ze by se nejak obrousil opotreboval, zkratil). Tim chci rict, že pokud je zasunuti vetsi nez ma byt, tak dle meho nazoru je treba se zamerit na vymenu vodicich liset a pripadne retezu. Lista i retez se opotrebovavaji a zpusobuji vetsi vysunuti toho napinaku. Mylim ze vymenou samotneho napinaku se nic nevyresi. Dekuji za vysvetleni
Gomez napsal:
Ahoj,
nejsem tedy uplne odbornik v tomto oboru. Co se muze opotrebit na tom napinaku? Vzdyt je to jen pistek do ktereho se tlaci olej a neni nijak mechanicky namahan (ze by se nejak obrousil opotreboval, zkratil). Tim chci rict, že pokud je zasunuti vetsi nez ma byt, tak dle meho nazoru je treba se zamerit na vymenu vodicich liset a pripadne retezu. Lista i retez se opotrebovavaji a zpusobuji vetsi vysunuti toho napinaku. Mylim ze vymenou samotneho napinaku se nic nevyresi. Dekuji za vysvetleni
Samozrejem meranim zasuntia napinaku ako keby meras to ci treba vybenit listy ak vymenis listy a stale je to viac ako 9 mm treba vymenit retaz lebo je uz vytahana.
Takze kedze mi este ostava 1 mm tak este nejdem menit listy ani retaz idem ruska na 5 tisic km trip dufam ze sa to bude oka.