Budu mít svod i laďák od Remuse, takže homolagace tam bude. Jde mi jen o to, že kat je zapsanej v TP a byl bych nerad, kdyby mi vůki tomu příslušníci v alpách zabavili techničák
Saturnin napsal:
Budu mít svod i laďák od Remuse, takže homolagace tam bude. Jde mi jen o to, že kat je zapsanej v TP a byl bych nerad, kdyby mi vůki tomu příslušníci v alpách zabavili techničák
Techničák ti nezabaví, ale dostaneš flastr + ti odstavi motorku do doby, dokud závadu (chybějící kat) neodstraníš. Cestu bez katu do Rakous a Němec bych nedoporučoval.
Tak jsem ještě bádal a pokud budeš mít svody REMUS Revolution-Supersports a zároveň koncovku REMUS Revolution-Supersports, pak má obojí homologaci pro provoz na pozemních komunikacích. Podle AT stránek REMUSu je nutné odstranění KATu hlásit příslušným úřadům.
Vodník: Pokud má moto v TP Kat a jen tak pro nic za nic ho vyhodíš, tak moto nesplňuje emisní limity a tím pádem nemá na silnici co dělat. U nás se na to kašle, ale v DE a AT ne.. Zároveň i tamní příslušníci jsou znalejší, takže je neoblafneš.
Je mi jasny, ze pokud vyhodim kat, moto nesplnuje emisni limity, ptal jsem se, kolik motorek v A a D proto odstavili. V Tp mam vypsany pneu pro GS ADV, neni tam Mitas, ani Conti TKC. Takze moto je po nazuti drapaku stejne nezpusobyly.... Sance ze nas zastavi horlivej policajt a bez priciny bude zkoumat technickej stav je minimalni. Jestli ho ovsem nezaujme votevrenej ladak, nebo doma delany kufry s vostrejma hranama, na to sou haklivy.
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
Nevím o nikom, koho by kvůli chybějícímu katalyzátoru v Německu nebo Rakousku odstavili. Pochopitelně že by takhle ta motorka neprošla jejich technickou ale motorky z jiných zemí naštěstí jejich technickou absolvovat nemusí. Teoreticky by asi mohli problémy dělat ale opravdu nevím o příkladu, že by právě kvůli katu někomu problémy dělali. Koncovka bez dB killeru je věc jiná ale to je asi každému jasné.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Saturnin napsal:
Ať jsem koukal, jak sem koukal, v malým TP nic jako kat napsanýho nemám a velkej opravdu nevozím. Asi by se to dalo nějak dohledat podle vin, ale policajt v Rakousku nemůže tušit, estli to nemám přetypované aj. Naštěstí ještě nejsou propojené databáze a úpřímně, co mám GS, tak mě policajt nikdy nikde nestavěl. Kravál nedělám, ze silnice okruh taky ne.......
Kamarádův Transalp s origo vejfukem je jednou tak hlučnější než staré GS s originál vejfukem. A třeba podle vin mám moto bez katu z výroby a nevím jak a proč, ale kat na Bobšovi je. Nedělám si iluze o jeho funkci, ale je tam. Tož co včíl? Vlastně bych taky nesplňoval......
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Saturnin napsal:
Ať jsem koukal, jak sem koukal, v malým TP nic jako kat napsanýho nemám a velkej opravdu nevozím. Asi by se to dalo nějak dohledat podle vin, ale policajt v Rakousku nemůže tušit, estli to nemám přetypované aj. Naštěstí ještě nejsou propojené databáze a úpřímně, co mám GS, tak mě policajt nikdy nikde nestavěl. Kravál nedělám, ze silnice okruh taky ne.......
Kamarádův Transalp s origo vejfukem je jednou tak hlučnější než staré GS s originál vejfukem. A třeba podle vin mám moto bez katu z výroby a nevím jak a proč, ale kat na Bobšovi je. Nedělám si iluze o jeho funkci, ale je tam. Tož co včíl? Vlastně bych taky nesplňoval......
Ono by se logicky asi dalo argumentovat tím, že člověk jede po Evropě a byl i v zemích (nebo jede do zemí), kde nemají bezolovnatej benzín a proto tam nemůže mít katalyzátor. A vozit katalyzátor na motorce s sebou a před každou zemí to měnit, to by snad uznali, že je blbost.