Jo tak to je stejne jako ta moje UC35.. ta je jen o kousek delší protože v těle je i ta nabíječka... jinak je to stejne... to máš nabíječku ARE-X1 ? taky bych si ji časem mohl pořídit zaroveň i s druhou baterii ale za dobu co ji mam jsem ji nabijel asi 4x ?! vydrží totiž fakt dlouho Je fascinujici jak takovej malej čtvereček uvnitř dokáže udělat tolik světla
tomtom: hele to bude asi ono. My máme nějakou asi starou někdy ze začátku sedmdesátých let na chatě - měla červné tělo a pumpičku, startování byl horor ale pak to světlo bylo skvělý. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Už dlouhá léta nemám pořádnou čelovku. Sice jsem vždy nějakou měl, ale nikdy pořádně nefungovaly, holt jsem šetřil, cž je u mne divné, protože kvalita je u mne prioritní i u jiných věcí, které používám méně často než čelovku:-). Ta poslední, naše Proteco, funguje dobře, má 16xLED, ale tak nešťastně umístěný vypínač, že se mi v kufru nebo kapse občas zapne. Naše Kristýna dostala miniaturní čelovku k Vánocům, chtěl jsem ji také, ale už ji neměli. Tak jsem nakonec neodolal a po zkušenostech s taktickou svítilnou Fenix (viz. výše) koupil tuhle. Právě dorazila, vypadá moc dobře... Tělo s hliníkové slitiny (nevím, proč píšou "letecký hliník", asi marketing), odolná, vodotěsná, otočná a vyjímatelná aby se dala použít jako malinká svítilna do ruky, několik světelných režimů. Napájení foťákovou CR123 nebo při použití přiloženého prodlužovacího adaptéru běžnou AA tužkou. Na svítilnu jsem četl několik recenzí a ani v jedné nenašli jakýkoliv nedostatek.
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan napsal:
... Tělo s hliníkové slitiny (nevím, proč píšou "letecký hliník", asi marketing), ....
Letecký hliník jsou slitiny dural 7075 a případně 2024. Fakt se tomu tak říká.
V cizině se ještě takhle označují 7068, 6061, 6063, 5052 a 7050 ale v 99% se myslí slitina 7075
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tomáš - letecký dural také není extra odborný termín, ten ale chápu, sami jsme ho ve firmě používali:-). Ale i ty se používají různé včetně různého tepelného zpracování, trubky, ohýbané páky, obráběné věci, všechny ty materiály se v něčem liší a hrozně se liší i to samé od různých výrobců, třeba na rogalla jsme kdysi usilovně sháněli ruské duralové trubky s označením D16T, ty byly fantastické a ani roury z tehdejších Kovohutí Děčín se jim nemohly rovnat. No, prostě mi "letecký" hliník přijde jako amatérská formulace, kdyby napsali "hliníková slitina používaná v letectví", taky bych nebyl moudřejší, ale přišlo by mi to odbornější. Ale to byla jen odbočka, svítilna je prostě lehká a pevná...:-).
Já myslím, že to je prostý překlad z "aircraft alloy" nebo "aircraft alluminium". Angličtina nezná termín "dural" pokud vím. Takže asi nejlepší by bylo přeložit to jako "dural" a hotovo.
První dojmy z čelovky - balení obsahuje svítilnu, adaptér na AA beterii a náhradní O-kroužek. Zpracování je jako vždy 100%, svítilna je nacvaklá do nerezového držáčku, skrz který je provlečen hlavový popruh. Držáček je 2/3 objímka, do které se svítilna nacvakne a je sevřena napružením nerezových "chapadel". Funguje to dobře, na hlavě je to pohodlné a svítilna se dobře naklápí. Svítilna je vyjímatelná, ale je na ní navlečen pojistný nerezový plíšek s podélným, prořízlým otvorem na druhé straně, skrz který je také provlečen hlavový popruh. Svítilnu tedy nelze sundat jen tak vycvaknutím, je třeba ještě vyvléknout popruh. Ale v ruce se dá použít i komplet s popruhem a pojistka je jistota, že třeba jeskyňář, když se svítilnou o něco "otře" neztratí ji.
Se svícením jsem měl nejprve problém, přepínání režimů jedním tlačítkem je tak intuitivní, že jsem nechápal co dělám blbě, protože se režimy přepínaly jak chtěly, nešlo to vypnout atd. Na vině byl jen zlehka dotažený kryt baterie, i v návodu je uvedeno, že musí být dotažen nadoraz, jinak to takhle blbne. Pak už bylo vše OK. Večer kolem 22. hod jsem vzal naší borderku a vyrazili jsme do přírody. Přiznám, že první dojem bylo zklamání. Chodím jinak s Fenixem PD35 TAC a ten se svými 1000 lm dosvítí fakt daleko. To potřebuji, protože se nám za humny potulují v poměrně velkém počtu lišky, lezou až k barákům a podobně je to občas s kanci. Ale ke zklamání - po chvíli jsem si uvědomil, že to nemá 1000 lm ale "jen" 365 v režimu burst a dosvit je dostatečný, jen holt ne 250 metrů. Je fakt, že světlo jako ve dne je 20-30 metrů daleko, má hodně jasnou středovou část a pak se zeslabuje do stran, připomíná mi to jako u světel v autě. Takže chůze pohoda, určitě i noční cyklistika včetně offroadu a problém by nebyl ani s pomalejší jízdou na motorce či autem, výrobce uvádí dosvit přes 70 metrů ale ještě kolem 100 metrů rozpoznám předměty a postavu. Na to mám asi 150 metrů daleko v poli osamělý testovací strom, Fenix PD35 TAC ho nasvítí úplně v pohodě, s čelovkou bylo vidět, že "tam" něco je, nejspíš strom. Je fakt, že naše čelovka Proteco se zoomem dosvítí ještě dál, ale je větší a ne odolná. Takže žádný šok jako u PD35 TAC, ale dobrý.
PS: Jo, a nejslabší režim, 4 lm, to je snad tak na čtení na 40 cm. Ale tak mne napadá, proč ne, noční dopisování deníčku s tím půjde a baterku to skoro nežere. Takže dobře vymyšlený režim:-).
Pokračuji v přezbrojování na kvalitní svítilny a protože se mi líbí značka Fenix, včera dorazila tato, CL20. Zdánlivě nevhodná na motorku, i my ji koupili spíš pod markýzu na obytné auto, ale určitě je dobrá i do stanu, pro večerní servis nebo když se jen tak večer sedí venku. Svítilna je malá (šířka 78 mm), ale dost těžká, voděodolná a schopná provozu do -40°C. Napájení 2xAA popř. 1x CR123, 2 magnety a oko na zavěšení. Mléčné "sklo" má zevnitř úpravu proti oslnění a světlo rovnoměrně rozptyluje po svém povrchu, je to jako když svítí celý povrch zářivkové trubice. Bezva je režim červeného světla pro případ večerní poruchy, červeně svítit lze souvisle nebo v tzv. SOS režimu, kdy světlo bliká morseovkou SOS signál. U bílého světla lze nastavit 4 intenzity.
Poslední přírůstek do LED rodinky Fenix - RC-09. Malinká svítilna,550 lm, v ceně je nabíjecí akumulátor RCR123, pouzdro, otočná spona na opasek, kšiltovku nebo v nouzi i třeba na odklopené plexi helmy. Zadní čelo je magnetické, magnet je fakt silný a svítilna pevně drží na čemkoliv. Intenzita 5 stupňů + stroboskop, vodotěsná, nárazuvzdorná. Zajímavé je nabíjení přes Micro USB konektor nebo magnetické - na svítilně je ploška, na kterou se přicvakne magnet na přiloženém USB kabelu, druhý konec se strčí do klasické 12 nebo 220 V nabíječky nebo do počítače. Musím napsat, že z tohohle prcka jsem nadšený, ale koneckonců ze všech Fenixů, co mám. Takže dopíšu a jdu hledat asi 6 různých baterek v různém stupni rozkladu, poletí do koše.
A ještě celá rodinka - každá má svoje určení. RC-O9 denně na opasku v pouzdru s Leathermanem, PD35 TAC na venčení psa, na zbraň nebo na outdoor do versipacku Fatboy od Maxpedition, čelovka prostě jako čelovka, to zrovna tady nemusím rozvádět a "lucerna" jako nástěnné světlo na obytné auto, motorku, pro zavěšení ve stanu atd. Vlastně jsem s RC-09 vyřešil další problém - budu ji používat jako nabíječku pro čelovku a lucernu, mají stejné baterky. A ušetřil jsem za extra nabíječku. A to se vyplatí...:-).
Nový přírůstek, Fenix PD32, určený pro použití na zbrani. Mám už PD35 TAC a když se ty svítilny položí vedle sebe, jsou to jednoznační bráškové, dokonce bych řekl, že větší část je shodná. PD32 je o něco kratší, tím i lehčí, zkrácení je vidět v přední části, která je jiná a má o 1-2 mm menší průměr. Z toho vyplývá menší průměr reflektoru a spolu s jeho jiným tvarem bylo dosaženo toho, že svítilna má udávaný dosvit 240 metrů oproti 200 metrům u PD35 TAC, přestože má menší svítivost (900 lm oproti 1000 lm). V praxi je vidět rozdíl v nasvícené ploše tak, že PD32 má menší a ohraničenější střed, který je ale jasnější než u PD35, okrajová rozptýlená část se jeví podobná, ale nesvítil jsem na větší vzdálenost.
Ještě jedna. PD32 má 5 intenzit světla stejně jako PD32, i když s malinko jinými hodnotami. K tomu stroboskop (jako PD35) a SOS režim, který PD35 nemá a má navíc tzv. taktický režim. SOS režim znamená to, že svítilna vyblikává signál SOS při relativně malé svítivosti 50 lm, která je ale z dálky ve tmě dobře viditelná a v tomto režimu má svítivost výdrž cca 35 hodin.
mmch mam takovou olivovou Limited edition.. zkusim vyblejsknout.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám tu čelovku a je parádní... když chodím večer se psem, tak na sbírání jistých "voňavých" věcí, kdy člověk potřebuje ruce tak je to super :-D
Jediné co, tak když jí dám na max tak najednou se ke mě slítnou komáři, že bych se ubil :-D
P.S.: Ivane zkusil si jí ještě podržet? Pak svítí ještě víc než na tu třetí polohu...
mmch mam takovou olivovou Limited edition.. zkusim vyblejsknout.
Nesbírám, ale téhle se nedalo za tu cenu odolat. Navíc ji chci mít stále na zbrani, když se v noci něco šustne, nechci šmátrat na poličce po svítilně, po imbusu a montovat ji. Je fakt, že 4 další Fenixy používáme často. Kapesní RC09 mám stále na opasku a skoro denně si na něco posvítím. PD35 TAC je doma na polici a denně s ní venčíme psa. "Lucernu" CL20 vozíme v Důře a na každé akci ji máme přicvaklou zvenku na autě pod markýzou. A čelovka HL50 je taky hodně používaná, jak doma, tak na motorce nebo v autě, třeba letos jsme byli týden v Alpách, denně pod stanem, na podzim v Rumunsku, i na cestách autem se chodí večer venku a čelovka se hodí. Nemám pocit, že bych některou flákal.
Honza - co máš na mysli? Kterou jestli jsem zkusil podržet? Ony mají všechny další režimy, podržením tlačítka u PD35 se aktivuje stroboskop nebo taktický režim, u PD32 stroboskop a SOS režim, u lucerny červené světlo a tak...