Doc: pro začátek si stáhni tracky a body z obou cest na této stránce: http://www.ultima...z_en_.html
Ty upravené mapy (jsou to vyměněné img soubory z instalace WorldMap) prakticky nepotřebuješ, protože olafova mapa je výrazně lepší. Pro ty nejlepší offroady jsme použili itineráře tady odsud: http://www.voyage...
Kamarád ty body převedl na zákres jakoby hranice (ta se zobrazuje při jakémkoliv zoomu) a strčil to do mapy Worldmap. Takže jsme to nemuseli mít nahrané jako track nebo trasu nebo body - tenkrát to ani jinak nešlo. Dneska bych to udělal jako offroad trasu pochopitelně.
Jarda BMW: jojo, jak jsem psal, znám jen ten písek mezi Douz a Ksar Ghilane a tak 100km na východ a 200km na západ ale stejně si myslím, že charakter Maroka a Tuniska je radikálně odlišný a nejde to srovnávat. Ta rozjetá turistika jako v Tunisku tam pořád není a dokud nebude, je to zajímavější volba. V roce 2006 jsme spali na jednom místě v berberských stanech, vloni už tam byl postavený "hotel" a stany byly pryč. Za pár let tam budou všude asfaltky..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
kluci děkuji za všechny ty nápady, jak to vidím ale sám, pokud parta nerozhodne jinak, jedu do Maroka
už jsem to se kdysi dával, ale pro novější členy to stojí za to, perfektni prezentace tímto způsobem, sice vás to předirektuje, ale pokracujte beze strachu a potom vyberte Maroko, stojí to za to
http://users.pand...Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Jarda BMW: Ta rozjetá turistika jako v Tunisku tam pořád není a dokud nebude, je to zajímavější volba. V roce 2006 jsme spali na jednom místě v berberských stanech, vloni už tam byl postavený "hotel" a stany byly pryč. Za pár let tam budou všude asfaltky..
Asi máš pravdu, nemůžu to teda přesně posoudit, protože jsem v Maroku ještě nebyl, ale určitě se tam chci taky podívat.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Druhý gumy jsme vezli proto, že jsme jeli po ose až do Palerma na Sicílii, pak ten sever Tunisu je taky o pevných cestách a přezuli jsme to až dole v Tamerze. Tam už je to opravdu off........ Asi by se to dalo i na drápech, ale na přesun to bylo pohodlnější a do písku jsme pak měli nové pneu. Najeli něco kolem 7tis.
měli jsme to na čtrnáct dní. Teda přesně na dva celý týdny včetně víkendů Vyráželi jsme snad v pátek ráno. a v neděli doma. Musíš si to naplánovat podle trajektu, ale pokud nechceš vidět Sicílii (spojili jsme to s výjezdem na Etnu), tak je lepší plout z Janova, vzít si kajutu a jsi parádně čerstvej za 24h v Tunisu. Do Janova to není taková dálka. P.S. Já tam teda zůstal pro poruchu zadního převodu o týden déle , ale s tím nic nenaděláš.
předběžný plán obsahující při cestě zpět i zastávku pro výplatu v Casinu v Monte Carlu, abychom dostali zpět to co jsme utratili (už jednom mi dávali šek na 400E!!!!)
Doc přiložený následující obrázek:
[184.57Kb]
Upravil Doc dne 09.12.2008 15:18
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
[122.79Kb]
Upravil Doc dne 09.12.2008 15:26
3 weeks to GO!
přípravy probíhají normálně, jsme celkem čtyři, 3x 1200 a moje GSA
nejspíše nepojedeme předem plánovaný návrat lodí tangier-barcelona abychom ušetřili čas a zůstali ve vlastním Maroku o pár dnů více, již jsme se dostali na 10 dní a máme i option na další 2-3 dny, pokud budeme chtít
ahoj, aj mi ideme do Maroka 1.4.2009 na 3 týždne 4 ks bmw r1200GSA boli sme v TT na info, myslím že ste tam boli týždeä pred nami dúfam že v Atlase nebude už zima a dole na juhu zase také strašné teplo
Béďo
dost pomohl Tomáš TT, který tam byl 2x a pozorné přečtení těch dvou cestopisů mi dalo hodně informací
jako mapu používáme všemi doporučovanou olafovu, velmi lehká integrace do mapsource a send to device. Není routable, ale perfektní
bohužel jsem nesehnal Scottovo Sahara Overland, protože měl vyjít nový guide Morocco Overland začátkem letošního roku a tak jsem chtěl počkat na nové vydání a to se nakonec odložilo až někam na květen, takže nakonec nemám nic..
trasy /tracky/ z Tomášova situ jsou perfekt na trasu Merzouga-Zagora, fungují dobře, což se nedá říci o všech, které lze najít na netu /některé při přenosu do GPS jsou truncated/
TIP!! - otevřte Tomášův track v mapsource a pak dejte z menu volbu - view in GE----- sranda!!
nakonec pro ekonomii místa nevezmeme s sebou motokrosové chrániče /pod enduro triko/, protože jedem dost brzo a snad tedy nebude natolik vedro a zvládneme to v endurobundě. /pokud ovšem vlastně zvládneme vůbec tu trasu technicky - ale jsme 4 a máme 2 stany a spacáky - přinejhorším to uděláme na více dní/
Nemůžeme se dočkat!!! Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
to Doc: aj my sme boli v TT a naozaj sme dostali výborné info od Tomáša a chalanov . venovali sa nám niekoľko hodín, boli perfektní. super nám poradili čo sa týka trás a info o Maroku, a aj pri nákupe nejakých doplnkov a tak sme odišli bohatší o nejaké to vybavenie a ľahší o pár tisícov. hoci sme z BA cesta sa nám vyplatila a vždy sa do TT rád vrátim kvôli chlanom čo tam pracujú a ich prístupu k nám. Doc ozvi sa keď sa vrátiš na môj email, veľmi ma bude zaujímať aktuálne počasie a aj trasy a všetko okolo Maroka, aj my máme nejaké trasy a mapy do Garminu. ak budeš niečo potrebovať napíš mi pošleme ti čo máme my.
Béďo
Ahoj Doc
Ahoj Doc
Doc napsal:
úspěšně naloděni na trajekt Patras - Bari
CESTA ZAČALA!!!!!!
Ahoj Doc
hodne stesti...
btw: nezapomente je tam evangelizovat... a kdyz se nebudou chtit nechat, stejne je evangelizujte
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2