Co by to bylo za dojizdeni na moto v zime, kdyby Ti nebyla zima:-)) dnes jsem jel jeste v letnich rukavicich.
Ale chapu, ja hodil plexi tak mam vrch v teple a kolena musim dat k sobe. Vidis ja ani nevim jestli v tom rozmeru sezenu zimni gumy, ale tech par dni co budou sracky na ceste radsi vezmu auto.
Ale jako argument to beru, je dulezite myslet na vse a po 30km uz muze byt kosa radna.
Kdyby bylo pro me prioritni teplo a ochrana pred destem, vzal bych C1:-))
Ja mel v dobe nakupu jine kriteria:
1) aby to bylo co nejmensi - malo mista v garazi a hlavne propletani centrem
2) kratkodoba maximalka 100km/h - aby me nevalcovaly kamiony na Rudne a podobne
3) velke kola
4) razeni jako bonus
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Co by to bylo za dojizdeni na moto v zime, kdyby Ti nebyla zima:-)) dnes jsem jel jeste v letnich rukavicich.
Ale chapu, ja hodil plexi tak mam vrch v teple a kolena musim dat k sobe. Vidis ja ani nevim jestli v tom rozmeru sezenu zimni gumy, ale tech par dni co budou sracky na ceste radsi vezmu auto.
Ale jako argument to beru, je dulezite myslet na vse a po 30km uz muze byt kosa radna.
1) aby to bylo co nejmensi - malo mista v garazi a hlavne propletani centrem
2) kratkodoba maximalka 100km/h - aby me nevalcovaly kamiony na Rudne a podobne
3) velke kola
4) razeni jako bonus
jencekgs napsal:
....
1) aby to bylo co nejmensi - malo mista v garazi a hlavne propletani centrem....
C1 na město není, i když mělo být...na motání mezi auty to není, málo místa to také nezabere a na delší cesty slabý motor...
Jednou ale ještě přijde čas podobného konceptu, bude to mít tři nebo 4 kola a pohon na baterky
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nevim, nikdy jsem na tom nejel. A jen pro porovnani o kolik je rozmerove mensi/vetsi x-max. Me treba toto prijde do mesta nevhodne, ale taky jsem na tom nejel a je pravda, ze do Prahy je zase potreba neco silnejsiho kvuli vzdalenostem.
Asi uplne jako prvni je potreba specifikovat ucel pouziti. Je mi jasne, ze kdybych jezdil kazdy den do prace 30km, po prazskem okruhu nebo periferii, nemel bych slabou 110tku.
Zase bydlet nekde v anglii kde furt chcije, dovedl bych si predstavit C1 jako idealni stroj.
Splněný sen moje 1100GS
Jen stručně shrnu to, co já beru v úvahu při výběru skůtru:
1. způsob použití (kam a jak budu jezdit)
2. velikost a hmotnost (ne každý se poskládá na 125ku)
3. velikost zavazadlového prostoru a jeho tvar (já musím vozit noťas)
4. pořizovací cena + chci nový nebo mírně jetý
5. spotřeba, servisní náklady a intervaly
Pořadí není důležité, vzít v úvahu je třeba všechno. Jinak výběr dopadne spíš blbě.
Jen stručně shrnu to, co já beru v úvahu při výběru skůtru:
1. způsob použití (kam a jak budu jezdit)
2. velikost a hmotnost (ne každý se poskládá na 125ku)
3. velikost zavazadlového prostoru a jeho tvar (já musím vozit noťas)
4. pořizovací cena + chci nový nebo mírně jetý
5. spotřeba, servisní náklady a intervaly
Pořadí není důležité, vzít v úvahu je třeba všechno. Jinak výběr dopadne spíš blbě.
Ja sel po univerzalnosti ( velky kola, zavetri, prostor pod sedackou, sviti to s LED slusne ) a pak po cene a vzhledu. Ale kolem a kolem, jsem vlastne dlouho nevahal. A PCX mirne jety bylo doma. Spousta veci se da vyresit na forech a mel by to byt drzak.
Ale nekdo radsi Italky, nekdo Cinaky
I pád na hubu je pohyb kupředu
..bylo toho napsáno dost a určo si vybereš z jedn. doporučení.
Já chtěl nejdřív 125 kvůli papírům ženy, která má jenom Bčko a kvůli dceři, která by si teď v 16ti papíry udělala. Naštěstí mi to vyjasnili, jedna že jezdit nebude a druhá že si papíry dělat nebude.
Vyzkoušel jsem v Pze 125 a 250. Honda PCX125 je fakt větší horský kolo, ale třeba do Liberce a lehkého okolí jsem váhal - úzké pneu, asi menší obsah motoru, menší úložný prostor, prostě větší horáč. Vybral jsem Yamaha X-max 250 a plná spokojenost - širší pneu, dost veliký úložný prostor (nepotřebuji top case, vejde se tam 2x helma), schovám se za to dobře a do kopců v Liberci a v okolí to jezdí kuwa dobře. Určitě je to "bachratější" než PCX, ale nikdy jsem neměl pocit, že bych se mezi auty neprosmyknul a musel s nimi čekat v koloně.
Za mě jsem spokojen a navíc jsem ho kupoval od zdejšího člena, který tomu dal vše co moto má mít, tzn. žádné amatérské/kutilské zásahy a podobné atrakce neznačkového servisu.
Být Tebou bych ale něco přitlačil, aby jsi pak neskuhral, že Ti tady lidi doporučili XYZ, že jsou s tím spokojený a Ty máš olítanýho skůtra, kterej není po technické stránce ok a nejsi spokojen.
Jinak pro mě byl skútr důležitý v tom, že na něj sednu v riflích, sportovních polobotkách, košili a jedu do města, dám helmu pod sedlo, vytáhnu batoh a jdu kamkoli. Takto mohu jet na mokré silnici a jsem suchý - vyzkoušeno včera ;o)). taky mnoho parkovacích domů má při vjezdu/výjezdu zkrácenou jednu ze závor a skútr parkuje zdarma, stejně jako ho stavím kamkoli v modré zóně. Jsem se asi rozepsal i mimo, tak omluva a dobře vyber pane.
H
www.jantruhlar.cz
Tak trocha pracovnejši skuter z maximalným využitim pre naročnejšiu klientelu! http://www.tipmot...25-4t.html... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
JRM66 napsal:
Tak trocha pracovnejši skuter z maximalným využitim pre naročnejšiu klientelu! http://www.tipmot...25-4t.html
tvl, za ty peníze aspoň 4 a když jeden kiksne sedám na druhý a jezdím dál. Myslím si, že do práce super
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Trochu sa pochvalim, mlady si nedavno kúpil na take mestke motanie sa Piaggio Liberty 125 m.02 v leštenkovom stave z nabehom cca 14tkm! Skuter v skutku image ako Fiat-500 ale pre mna skôr ako minimoto Uvažujem tiež nad Piaggiom ale model Beverly 250 z 19-kobylkami na primestke sa motanie niečo take http://www.tipmot...y-250.html 5-ti kilo je super ale vaha je už tam cez 200kg a vykon 34-kobyliek asi moc pre mna nevyužitelny nieje. 4-kilo http://www.tipmot...iteli.html a 5-kilo http://www.tipmot...y-500.html a ešte jedno pekne! http://piaggio-be...45874.html
Upravil JRM66 dne 14.11.2015 02:16
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
marda napsal:
Zdravím,nějaké tipy na skútr na cesty do práce a zpět,mam to celkem 48 km.Důležitá je spolehlivost a spotřeba,alespoň trochu ochrana.
...tak jak jsi nakonec vybral?
Já dnes, když dofukoval pneu, tak jsem zjistil, že mi propadla minulý týden technická....dnes jsme to sice objezdil na skůtru, ale zítra beru GS, než stihnu STK...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Hosi asi me poslete do haje, ale ja uz druhej rok na mesto uspesne pouzivam YUKI CITY 125, porizovaci cena noveho 25tis dva roky zaruka uspesne najeto uz 1200km
je to proste cina , ale muj ucel to splni
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček