Děkuji všem, koupil jsem sedlo od Touratechu a hodně to pomohlo. Bohužel se ten problém pouze oddálil, vydržím déle.
Z toho co píšete mi vychází, že zkusím ještě beránka, nebo Airhawk. To jsem zvědav ....děkuji za reakce.
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
bob111: zkus jen tak cvičně změnit úhel řídítek v brejlích. Trošku je přizdvihni. Pokud to má vliv na ty lopatky, tak by stálo za to laborovat s výškou řídítek (nástavce) nebo teoreticky i změnit typ řídítek (úhel sériových GS řídítek je pro mě děsný a vyřešil jsem to výměnou za jiná s menším úhlem). Každá drobná změna má na bolest v lopatkách poměrně velký vliv. Nástavce bych řekl mají vliv zásadní.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mně třeba airhawk naprosto zklamal - pohodli to zvýšilo ale taky jak to plave pod zadkem tak prujezdy zatačkama byli takový divný ale přes to bych se přenesl nejhorši na tom je ten cernej materiál na vrchu - nechapu jak to může někdo nazvat větrací - 20min a pocit jako by mi hořela prdel !!! hodina jizdy a regulerne zpoceny spoďáry to sem nechápal co to dělá - ted jezdim s polštářem vyřezaným flexou z kusu starý sedačky z favorita a potažený nohavicí ze starých tepláku :-D je to fakt brutálni :-D přes zimu to vytuním, ale když pominu vzhled tak výsledek 10x lepší než airhawk za 3 ku
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
mjaklovsky napsal:
Děkuji všem, koupil jsem sedlo od Touratechu a hodně to pomohlo. Bohužel se ten problém pouze oddálil, vydržím déle.
Z toho co píšete mi vychází, že zkusím ještě beránka, nebo Airhawk. To jsem zvědav ....děkuji za reakce.
ani nebudu číst TTomášovi slohovky, ale vem si nějaký příklad, např. Igor Brezovar na originálu objel prakticky celý svět, takže to jde , jen nebýt slečínka tolik
všude dobře.....doma GSA
Jane, tak mi je sem pošli a já jím to řeknu, vím co to je moc dobře a myslím, že je dobrý prvně vyřešit hemíky a pak sezení na motorce
všude dobře.....doma GSA
mjaklovsky napsal:
ani nebudu číst TTomášovi slohovky, ale vem si nějaký příklad, např. Igor Brezovar na originálu objel prakticky celý svět, takže to jde , jen nebýt slečínka tolik
Možná bys číst měl.. minimálně by stálo za to se podívat, na jaký typ motorky se tazatel ptá a porovnat s tím, na čem jezdí Igor.. Je to trošku rozdíl.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Já myslím, že to je hrozně individuální a neexistuje univerzální řešení, které by fungovalo všem.
Když už je vlk zakousnutý, tak se mi osvědčil krém Just ze solí z mrtvého moře. Zkoušel jsem všechno možný - včetně dětského sudocremu
Kto ma pristup k Just produkcii by som tiež odporučal aj dalši krem(Tea Tree)ktorý použivam aj pri prevencii pri bike jazdeni ešte ked nie je zadok na 100pro vysedeny a po celodenke je jasne že to bude nechutne vyprete. Dobrý je aj v pripade nejakej drobnejšej infekcie, zapalu kde po kratkej dobe niekoľkych hodin prichadza k ustupu problemov, otestovane pri osobnych urazoch pri ktorých som mal strach isť do hospital. Dobrú skúsenosť mali aj u kamošky v zdravotnickom zariadeni kde sa či už lekar alebo aj zdravotne sestry pri praci neštastne ifikovali znečistenou a použitou injekčnou ihlou, po pár hodinach mali napuchnute prsty a citelny priebeh zapalu, po použiti dotyčneho kremu po pár hodinach ustup až úplne zmyznutie infekčného zápalu. Niekto nosi v aute WD-čko aj ja u bike a motorrad tento krem ako prvú pomoc. Ergonomia posedu ako aj anatomia našich telesných schranok je tak rozmanita že nemôže nikdy existovať jeden zaručeny tip, je preto veľmi dôležite experimentovať či už oblečenim, posedom, ergonomiou nastavenie stupačiek, riaditok ako aj jazdov vstoje ako to robim aj pri bikingu.
Upravil JRM66 dne 04.11.2015 00:32
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
mjaklovsky napsal:
Možná bys číst měl.. minimálně by stálo za to se podívat, na jaký typ motorky se tazatel ptá a porovnat s tím, na čem jezdí Igor.. Je to trošku rozdíl.
název je myslím železná prdel a né železná prdel z 1200, to pak založíme železná prdel na 1100, 1150 a pod ? myslím, že kdo jezdil či jezdí daleko a dlouho může připat názor ať jede na čem chce. Někomu to nevadí viz. Igor, někdo s tím má problém. A pokud mimo sedací části a zad je ještě problém hemeroid, tak bych vyřešil prvně toto a pak sedlo. Kdo s tím má či měl problém ví, že o tuto část je potřeba se starat celoročně a i tak to kolikrát končí u doktora a pak je na dlouho klid. Ovšem pokud TT nevylaboruje na tento problém nejdokonalejší mast + sedlo a bude tím léčit i ty kdo na motorce nejezdí , např. řidiče kamionu
všude dobře.....doma GSA
Pochopitelně že název je takový, jak to nazval ten, kdo diskuzi zakládal ale je to člověk s 1200GS a ptá se asi logicky na 1200GS. Myslím, že je mu prdlajs platný, že někde někdo objel svět na jiné motorce s jiným sedlem - byť bylo sériové.
Takže argument že Igor jezdí po světě na sériovém sedle v tomhle případě moc nepomůže, protože na 1200GS se tak kvalitní sedlo od BMW sériově nedodává a nevím o nikom, kdo by měl nějaké zásadní výhrady proti pohodlí při cestování na 1100 nebo 1150GS ale kupodivu spousta lidí co přešli na 1200GS nebo si ho koupili jako první motorku to najednou řeší. Já 1200GS mám a na sériovém sedle jsem absolvoval asi 3000km a stačilo mě to. Se starými GS to skutečně srovnávat nejde. Komfort sériových sedel 1150GS považuju na touring za téměř dokonalý. To se opakuju ale protože to nečteš, napsal jsem to znova.
A myslím že je zbytečný strefovat se do Touratechu, speciálně v tom mém příspěvku jsem si dával pozor, abych nenapsal nic, co by bylo možné považovat za reklamní. Všechno to je obecné a naopak jsem i psal, že jsou lidi, kterým Sergant nevyhovuje - byť předtím někdo psal že mu vyřešil problém.
Upravil TomasTT dne 04.11.2015 15:55
Osobně používám airhawk a jsem spokojenej. Musí se teda ovšem laborovat s nafouknutím. Určitě to musí být spíš skoro vyfouknutý, než nafouknutý víc. Zadek to má jen podírat a né sedět na vduchu.. Další skušenost mám, že jakmile jednou z motorky slezu, nebo se postavím, tak je to v háji. Pak už musím furt a prdel mne bolí o něco víc.
Takhle jsem jel jednou s airhawkem 850km v kuse a s opravdu jen jednou přestávkou na tankování a prdel v pohodě...
Podle mě je taky nejlepší a zároveň nejlevnější řešení AirHawk (ikdyž neví,co by si řekli za kousek nafukovačky )
Mám ho už 5 let a nedám na to dopustit.Používám ho fakt jen na dovolené a delší intenzivnější cesty,abych tu prdel neměl moc rozmazlenou a vydržel něco i bez toho
Taky potvrzuji,že origo sedlo na 12ce není úplně ideální,ale zase je to odolný a nenáročný na nějakou údržbu,takže jsem ho měnit nechtěl a dávám na to airhawk.
Myslím,že už z logiky věci,nemůže být nic jemnějšího na prdel,než vzduch.Nějaký gely,beraní kůže atd.,to se vždycky časem osedí a začne to tlačit,ale "přelívající" vzduch v těch komorách je pokaždý jinde a pokaždý se dokonale vytvaruje podle těla.
Jak píše Zetor,ze začátku to bylo trošku laborování se správným nafouknutím,ale na druhou stranu to považuji za další výhodu...protože když začne prdel i přes tohle bolet,prostě trochu dofoukneš a i přes dočasnou ztrátu kontaktu s motorkou,což není úplně ideální,seš zase v pohodlí a na nějaký dálniční přesun je to zase o něco snesitělnější a nevadí to tolik.
Podle mě za tohle měl vynálezce dostat Nobelovku míru
Mimochodem min. víkend jsem přišel na další unikátní výhodu tohoto výrobku...klidně to dáš na jinou motorku,což se sedlem neuděláš
Jeli jsme celkem dálku na 11ce,tak jsem to tam přehodil a bylo aspoň trochu pohodlí na tom stroji na bolest Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
kubas napsal:
Dělá se ten AirHawk i pro spolujezdce? A má s tím případně někdo zkušenost?
Dělá se prostě víc velikostí a rozměrů...koupíš,co padne na sedlo podle tvaru.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
naprosto souhlas s Mr GS - taky používám a nemohu si vynachválit.. používáme ho vlastně oba. je vice druhů, děla se to třeba i v provedení pro řidiče kamionů..
ale na motorky stačí tady ty tři provedení:
bob111 napsal:
Na jare jsem zajel do Touratechu, zkousel jsem 2h ruzna sedla, nakonec jsem si vybral Sargent, najel jsem na tom letos cca 6 000 km a je to proste dobre. Kdyz si tam dam z hecu original sedlo (GS 1200 2009), tak se divim, ze jsem na tom mohl jezdit....ale jsem mekota a mam rad pohodli. Jo bylo to drahy, ale co neni na tomto "konicku" :-) Na dlouhych cestach ted spise resim bolest mezi lopatkama, zadek je v pohode. Good luck s vyberem sedla, Bob 111
Bolest mezi lopatkama mám z 12ky taky, dal jsem pod řídítka zvýšení, ale žádná změna, takže s tim prostě jezdim. Pomáhá mi na chvíli zatnout svaly - sice to dost bolí, ale uleví se mi tím a můžu zase x kilometrů jet. Teď jsme změnil motorku, tak jsem zvědavej, ale zatím jsem to měl z každý motorky už od Simsona
Jinak Sargenty jsem měl na 12ce taky a spokojenost. Občas jsem to ještě proložil Airhawkem a prdel bez problému.
Upravil MALI dne 04.11.2015 17:51
mjaklovsky napsal:
Ahoj, mám prosím takovej dotaz. Letos jsem byl na 16 denní tůr a celkem jsem najel 9000 Km. První den hned 1100 Km, druhej 900 Km a pak to začalo . Celej zbytek cesty mne bolela prdel jako kráva. Nemáte prosím nějaký trik, aby mne tolik nebolela ? Nebo jak to děláte, trpíte a snažíte se to nevnímat, nebo je to jenom můj problém? Děkuji moc za radu
1. den 1100, 2. den 900 zbývá 7000 na 14 dní tj. průměrně 500 každý další den... ne, nechci předvádět jaký jsem počtář, ale to by mi asi ta "prdel" upadla s érhókem aj bez érhóku... Myslím, že při tomhle počtu najetých km asi bude bolet nejen zádel, ale i ramena, záda, zápěstí... nebo ne?
Já letos překonal (poprvé) tisícovku na jeden zátah a představa, že bych druhý den sedl na motorku, mě děsila...
...songs from the wood make you feel much better...
no hnal jsem to první 3 dny, abych se dostal do Gruzie a pak jsem zpomalil. Denně to pak bylo pod 500 km. Nic než prdel mne nebolela. Ale měl jsem takový ten ortopedický ledviňák od Orthemy (bomba věc). Třetí den to začalo a prdel mne fakt bolela jako svině . Pak mi motorka spadla ze srázu, tak jsem jí měl dva dny v servisu a nejezdil jsem, ale druhý den k večeru jsem na ní zasedl a bolelo to zase. Začnu experimentovat dle Vašich rad, ale bude to těžké, protože to na normální vyjížďce nepoznám. Mám sedlo od TT a jsme s ním max. spokojen. Prdel mne na něm nebolí, když jezdím po ČR. Ale jakmile začnu hltat km, tak to pomalu začíná. Rok předtím jsme jel Rumunsko na origo sedadle a vůbec se to nedá srovnávat. Jinak bych chtěl poprosit, neodrazujte Toma z TT, ať píše doporučení na produkty TT. Tuto firmu mám rád a rád si čtu o jejich produktech. Nikdo Vás přeci nenutí tam nakupovat. Děkuji
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Bolest mezi lopatkama mám z 12ky taky, dal jsem pod řídítka zvýšení, ale žádná změna, takže s tim prostě jezdim. Pomáhá mi na chvíli zatnout svaly - sice to dost bolí, ale uleví se mi tím a můžu zase x kilometrů jet. Teď jsme změnil motorku, tak jsem zvědavej, ale zatím jsem to měl z každý motorky už od Simsona
To mám taky někdy to po dlouhodobý ignoraci začne přecházet v křeč.Já to přisuzuji řiditkám,respektive jejich nemalé šířce a vzdálenosti.Na jiných motorkách to nemám...ale pořád je to nejlepší motorka a už se podle ní začínám i tvarovat,takže na to kálím...časem povolí i tohle
Mě pomáhá řídit jednou rukou,když to jde.Jak svěsím levou ruku dolů,tak je úleva...zatínání taky,ale ne tolik a neoddálí to ten problém,jen to na chvíli jakoby povolí.
Servis motocyklů BMW Praha- východ