Vyrobit delší šrouby (třeba je ještě svázat nějakou přírubičkou) a navolit materiály asi nebude problém. Ale když už to s pocitem nesmrtelnosti v terénu sám zahodíš do rybníka, určitě jako na potvoru nebudeš mít dostatečně dlouhý lano nebo nebude nikde strom, kamen, kořen k jeho upevnění.
Lepší je sám se do takových situací nepouštět. Ve dvou a více lidech se u toho i zasměješ, sám jen zapotíš a pak se v zápalu boje zrakvíš.
Staré přísloví tvrdí, že enduro nebo off auto ti pouze umožní zapadnout v hůře přístupném terénu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
mě by spíš zajímalo, jak se zajistí, aby lano a zadní kolo, který ten provaz bude pořád házet do strany, byly pořád rovnoběžný a lano tak nesklouzávalo z navijáku.
no a další věc, že na ten jeden konkrétní šroub bude působit enormní síla, když bude motorka zapadlá v bahně a pokud se vytrhne, tak zadní náhon přijde na desítku...
to už by bylo lepší přidělat na to zadní kolo na 4 šrouby nějaký buben, ale to už je tolik materiálu, že je lepší hodit na nosič nějaký huk-cuk
Upravil milan enduroskola dne 05.11.2015 11:49
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Bohumil napsal:
Me to cely pride jako uplna hnupovina a spis jako prispjevek kery mel byt napsany 1.dubna...
Nebál bych se ani pěkného českého slova pí.čovina...
Podle mě, kdyby teda už naviják, tak snad nezávisle na řídítka, vidlici nebo na madlo někde vzadu a třeba s možností připojení na baterku... ale na zadní kolo...? To bys s tím i jezdil nebo tam ten naviják montoval až po vjezdu do rybníka a odložení motorky (navíc na levý bok jako na fotce)... ?
Navíc teda dělat "toto" tak krásné motorce... ale proti gustu žádný dišputát.
Upravil Woodman dne 05.11.2015 13:04
...songs from the wood make you feel much better...
taky myslim ze to neni uplne domyslene, motorka predevsim pujde vytahovat pouze dozadu (coz nevim jak uspesne uridit), pokud by se nakrasne povedlo nejak ustabilizovat to ze se lano z civky nesesmekne (proto je na tom SUV to otocne oko na prednich kolech), tak pokud bude zapadle predni kolo a zabralo by se dopredu, spis se motorka pekne slozi jako stafle a v tom pripade moc nevim jak to je s dorazy paraleveru pro takovou silu v opacnem smeru "pruzeni", celkem bych se bal poskozeni, i hrusku tim vyznemne zatizis uplne v opacnem smeru ........
reseni jak ho ma ten Warn (http://www.warn.com/blog/images/1857/XT17_portable_winch_motorcycle.jpg) je celkem jednoduche a hlavne vypada dost funkcni, i kdyz neco stat bude .....
xylem napsal:
taky myslim ze to neni uplne domyslene, motorka predevsim pujde vytahovat pouze dozadu (coz nevim jak uspesne uridit), pokud by se nakrasne povedlo nejak ustabilizovat to ze se lano z civky nesesmekne (proto je na tom SUV to otocne oko na prednich kolech), tak pokud bude zapadle predni kolo a zabralo by se dopredu, spis se motorka pekne slozi jako stafle a v tom pripade moc nevim jak to je s dorazy paraleveru pro takovou silu v opacnem smeru "pruzeni", celkem bych se bal poskozeni, i hrusku tim vyznemne zatizis uplne v opacnem smeru ........
reseni jak ho ma ten Warn (http://www.warn.com/blog/images/1857/XT17_portable_winch_motorcycle.jpg) je celkem jednoduche a hlavne vypada dost funkcni, i kdyz neco stat bude .....
-------------------------------
Myslím, že autor této diskuze se snad vytahovat "pouze dozadu" nechtěl. To by bylo trošku proti přírodě, když motorka hrabe dopředu, aby lano ještě přetahovalo sílu drapáku, kterej to zkouší opačně. Já to pochopil tak, že by se mělo namotávat lano dopředu, který by bylo třeba na vodící kladce nebo oku přes padák.... tak jsem to teda pochopil já. Správnej JeZeDák samozřejmě vymyslí všechno. Neříkejte, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej wůl a udělá to.
Já bych tedy takový bastl nevymýšlel, bo bych to své motorce neudělal.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /