zminc napsal:
tentokrát uz je vibrace "stálá". kolama to proste není,bylo na vyvažovačce,ani nehází. viděl bych to na nějaké to ložisko, teď už snad jedině v převodovce, nebo jestě skusím nechat vyměnit ten křížek. nejhorší je že jsou to vše investice a jak zjisťuji ,tak kolikrát zbytečně :-(
Jestliže ten křížek "zadrhává" jen lehce, tak to tím s největší pravděpodobností nebude (ale stejně bys ho vyměnit měl). Spíše to fakt vypadá na nějaké ložisko v převodovce. Od převodovky dál už nic není (kardan, konc.převod, kolo - a to jsi už vše zkontroloval, udělal).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
To asi opravdu vypadá na převodovku, a někdy se investicím nevyhneš. Nicméně je o to lepší diagnostikovat závadu co nejpřesněji. A tady to jde velmi špatně, tady se platí za zkušenosti. Teď si to pročítám pořádně a ,,oklepe jako pes" neměnil někdo spojku? Vytáhni převodovku a máš jistotu, koukni na spojku, vstupní výstupní hřídel a když nic tak ji kuchni.
zminc napsal:
tentokrát uz je vibrace "stálá". kolama to proste není,bylo na vyvažovačce,ani nehází. viděl bych to na nějaké to ložisko, teď už snad jedině v převodovce, nebo jestě skusím nechat vyměnit ten křížek. nejhorší je že jsou to vše investice a jak zjisťuji ,tak kolikrát zbytečně :-(
Jestliže ten křížek "zadrhává" jen lehce, tak to tím s největší pravděpodobností nebude (ale stejně bys ho vyměnit měl). Spíše to fakt vypadá na nějaké ložisko v převodovce. Od převodovky dál už nic není (kardan, konc.převod, kolo - a to jsi už vše zkontroloval, udělal).
Kdyby byl někdo v okolí příbramska (+- 60 km),kdo se chystá třeba na repas diferáku a měl by chvíli volný svůj kardan na vyzkoušení,tak bych mu na oplátku pujčil třeba přípravky k jeho rozebrání.......
a je tam nějaké které by konkrétně odpovídalo tomu 6. rychlostnímu stupni???
Ne, ložiska jsou na hřídelích a při zařazení jakéhokoli rychl. stupně se při jízdě točí samosebou všechny - tzn. vibrovalo (a hučelo) by to při každém kvaltu.
Upravil Tonda dne 09.12.2015 22:00
Taky bych to tak viděl - ono radit někdy ohledně nějakého technického problému "po netu" nebo "po telefonu" nemusí být úplně stoprocentní.
Zdar, abych nezakládal nové téma napíšu sem.
Při jízdě mezi 50-40 km/h jde citít od zadního kola vibrování.Jízda v vymáčklou spojkou ( popř. neutrál).Pokud motorku v této rychlosti nakloním doprava nebo doleva přestane to,pokud jedu rovně jdou slyšet zvuky jako kdyby nějaké ložisko bylo KO.Je zajímavý,že v jiný rychlosti nic nepozoruji a dělá to opravdu jen mezi 50 a 40.Kola jsou vyvážený.
Motorká má 152 tis.Převodovka,spojka dělaná ve 125.Repas koncáku před 1 tis.km.Se spojkou se dával i kardan z druhé ruky.
Otázka zní jestli už není po něm.Zajímal by mě váš názor jestli se s tím někdo už setkal.
Dík
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Mě něco podobnýho motorka dělala a pak jsem zjistil, že je to gumama, byly v určité pozici divně sjetý a hučely jako traktor, jakmile jsem změnil náklon, zvuk byl pryč