S kufry vario jsem jezdil 9let.Výhody: rychlá montáž, originál bmw,pro někoho vzhled.Nevýhody malý objem, upevnění není moc bytelné, hůř se do nich balí věci (boční víko). Loni jsem si koupil boční hliníkové od BH, největší velikost.Výhody: podstatně více místa na věci, lepší balení vrchem, bytelná montáž (motorka mi upadla na zem a byl odřený jenom lehce plastový růžek kufru). Celková šířka je 95cm(upravil jsem boční držáky aby kufry byly co nejblíže. Šířka kufrů vario je jen o 1cm užší 94cm. Pokud chceš jezdit na dovolenou ve dvou tak za mě určitě hliníkáče, pokud možno co největší.
Možná bys mohl zvážit i nové kufry Touratech - Zega Mundo jsou navržené přesně pro tyhle účely a stojí 5700Kč po slevě pro bmwgs.cz s daní za kus (4700Kč bez DPH).
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Těch zega mundo bych se nebál. Osvědčená a dunkční konstrukce. Chytře řešené zámky atp.
Big Husky taky paráda to samé kufry Begr.
Dnes už těch kufrů je na trhu tolik, že si snad každý vybere dle svého. Jak finačních možností a nebo z estetického hlediska.
K té uldržbě kufrů. Je pravda že co hliník to špína. Mluvím o těch co nejsou lakované a nebo eloxované. Myslím si, že nejlepší jsou dvě řešení. Buďto to neřešit a mít uvnitř tašky- praktické nakládání a i vykládání, a nebo kufr polepit folií a zevnitř třeba tenkou vrstvou molitanu- něco podobného karimatce. Dá se sehnat pěna v metráži podobná tomu co si hodně lidí dává do auta na mobily aby jim necestovaly po přístrojovce. Lze to sehnat i s lepivou vrstvou a vnitřk kufru díky tomu jak odhlučníte, tak i vypolstrujete. Nic se nešpiní, studené nápoje znatelně déle vydrží studené a nic nepoboucháte.
P. S. - měl jsem možnost odskoušet jak Varia, tak hliníky. Varia krásné ale k ničemu. Hliníky- první od AluMilánka, svého času výborný poměr cena výkon a hlavně moooc toho vydržely. Pevné a funkční. Nevýhoda snad jen vzhled.
Pak jsem měl Touratech zega pro a nyní mám touratech zega I. Generace. Nejlepší byly ty zega pro. Pevné, lehké, perfektní systém zámků a upevňní. Jedineá nevýhoda právě byl ten fakt, že jsem upevnil stan přes sedačku až k těm kufrům a tipm pádem víka byla ošklivě ošoupaná a škaredá. Dobrá fólie by to vyřešila.
Upravil VojtechPolicky dne 14.01.2016 13:48
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Ještě jedna otázka:
Když bych dal topcase Givi OBK58A Trekker Outback a k tomu boční kufry s držáky od BH s výřezem..Pujdou boční kufry otvírat kvuli vrchnímu kufru??
Díkes
K anodizaci - jednou to zkusíš a je to jasný. Nic jiného než anodizované už nechci. Mám starý kufr z projektu MCN v Maroku 2010, černý anodizovaný, půjčovali jsme to mockrát lidem, několikrát byl na dalších cestách v africe... a vypadá pořád bezvadně. Sem tam škrábanec ale nešpiní a špinit nikdy nebude.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
K anodizaci - jednou to zkusíš a je to jasný. Nic jiného než anodizované už nechci. Mám starý kufr z projektu MCN v Maroku 2010, černý anodizovaný, půjčovali jsme to mockrát lidem, několikrát byl na dalších cestách v africe... a vypadá pořád bezvadně. Sem tam škrábanec ale nešpiní a špinit nikdy nebude.
Tak nějak si to představuji ..zas tak složité provést anodizaci na Zega Mundo by nemělo být..Tome proč se nedělá tato varianta? pokud mi to zařídíš, tak si hned jednu sadu vezmu..takhle váhám
Asi z důvodu ceny, Mundo je jednoduše konkurence proti Traxům a podobně.. prostě pořádný kufr s dobrou cenovkou.. každý krok něco stojí... Proto nemá ani oplastování
Zega Pro bez oplastování jsou zega Mundo... Takže, objednat zega pro bez děr a plastů.. a nebo zkusit poptat spešl výrobu mundo ...
Nemate nekdo rozmery drzaků na kufry od BH...stacila by mi prava strana....sirka,vyska a taky roztec vrchni casti drzaků mezi levou a pravou stranou u varianty s vyrezem.
Dikes
TomasTT napsal:
Tak nějak si to představuji ..zas tak složité provést anodizaci na Zega Mundo by nemělo být..Tome proč se nedělá tato varianta? pokud mi to zařídíš, tak si hned jednu sadu vezmu..takhle váhám
Nejde to. Mundo se dělají trošku jinak a anodizovaná verze prostě není. Mají to být cenově dostupné kufry a anodizace by je prodražila.
Uvažuje se o vyřazení verze Pro bez anodizace a zařazení anodizované verze Mundo právě namísto nejlevnějších PRO ale to souvisí s technologií výroby a letos to rozhodně nečekám. Anodizované kufry se totiž dělají tak, že se anodizuje plech a ne již tvarované díly a tady by to nešlo. Musí vyřešit anodizaci tvarovaných dílů a pak nevidím důvod, proč by tahle verze neměla být v nabídce.
ZegaPro bez plastových rohů - to by vypadalo příšerně. ZegaPro mají víka svařovaná právě v rohu, takže by to bylo vidět. Ten plastový roh kryje ten svár.
Upravil TomasTT dne 26.01.2016 17:33
Jestli budes ty Varia prodavat, tak bych mel teoreticky zajem. Teda pokud sem spravne pochopil tak jsi masinu od Boba koupil s nima, ne? Kdyztak napis
Upravil Lombi dne 01.02.2016 19:56