mara napsal:
Vojto, pošlu Ti večer trasy a body do Garmina respektive Map Source, jestli chceš.
Jestli nemáš Garmina, napíšu souřadnice a něco k nim.
Pobaltí není tak hrozný jak se povídá...
A nechceš ty souřadnice rovnou napsat tady do vlákna? Myslím, že jsi měl takový seznam ve vlákně o Rumunsku a bylo to fajn a ostatní můžou taky přidávat
Asi za dva měsíce letím na 3 dny do Talinu a cca jeden den budu mít na špacír po městě. Doporučíte mi někdo, co stojí za shlédnutí...? dík.
Upravil Woodman dne 27.01.2016 14:31
...songs from the wood make you feel much better...
V Tallinnu je krásné historické jádro, hradby, věž s vyhlídkou (pozor schody), muzeum marcipánu, bývalá budova KGB, fantastickej Army-shop (viz. fotky), pomník obětem potopení trajektu Estonia.
Cestou ze středu města k přístavu jedna z restaurací pobaltské sítě Lido (to se musí vidět!!!!!)
Po jídle :-) docela zajímavé muzeum „jak se žilo v Estonsku za SSSR“
Pozor, to jsou informace z roku 2010, dnes nevím…
Fotky:
Tak tady je dokument MapSource (kdo má nainstalovaný Map Source nebo Base Camp to otevře)
Jsou to trasové body a stopy (prošlé trasy) z roku 2010.
Parkování, kempy, bydlení,zajímavá místa.
Díky moc kluci.. moc si toho vážím určitě ty země mají něco do sebe ... proto se raději ptám.
Jak už bylo několikrát řečeno, takové ty průvodce člověk najde ale je to spíše pro turisty než pro motorkáře a víc mě zajímá to co třeba v těch průvodcích není No však to znáte ....
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
mara napsal:
Tak tady je dokument MapSource (kdo má nainstalovaný Map Source nebo Base Camp to otevře)
No a kdo nemá zmíněné gárminí prostředí v PC, tady má vykopírovaná data bodů.
Stačí kopírovat souřadnice do Google maps.
Amatciems přírodní osada N57 13.380 E25 17.069
tu přírodní osadu jsem hledal,čmuchal jsem vokolo a nic
a když ten odkaz hodím do googlu,viz níže,tak si přesně vzpomenu na tu silnici,les napravo,les nalevo...a nic Samo,teď když na to koukám,tak je to jednoduchý,to najít,ale když tam stojíš a vidíš jen stromy a kopřivy,tak seš trochu v pasti... https://www.googl...!1s0x0:0x0
Minimálně toto doporučuju případným zájemcům prvně skouknout na mapě,aby jste pak viděli,kudy se vydat,až vám garmin řekne,že jste na místě
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Kdo by se bál, že je to prominentní místo kam se nedostane pře ostrahy, tak v roce 2010 jsme tam jezdili mezi těmi jezírky a zastavila nás paní v mercedesu, ptala se jak jsme se o nich dozvěděli, měla radost z našeho zájmu a darovala nám mapku oblasti Fakt milí lidé.
VojtechPolicky napsal:
Díky moc kluci.. moc si toho vážím určitě ty země mají něco do sebe ... proto se raději ptám.
Jak už bylo několikrát řečeno, takové ty průvodce člověk najde ale je to spíše pro turisty než pro motorkáře a víc mě zajímá to co třeba v těch průvodcích není No však to znáte ....
vše co je v turistických průvodcích je zajímavé pro každého tůristu včetně mototůristy.
pro nás navíc jako bonus jsou ty stovky a stovky km krásných lehkých utažených šotolin (pokud neprší, pak to malinko klouže )
říkám si hurikán
mara napsal:
No a kdo nemá zmíněné gárminí prostředí v PC, tady má vykopírovaná data bodů.
Stačí kopírovat souřadnice do Google maps.
Amatciems přírodní osada N57 13.380 E25 17.069
tu přírodní osadu jsem hledal,čmuchal jsem vokolo a nic
a když ten odkaz hodím do googlu,viz níže,tak si přesně vzpomenu na tu silnici,les napravo,les nalevo...a nic Samo,teď když na to koukám,tak je to jednoduchý,to najít,ale když tam stojíš a vidíš jen stromy a kopřivy,tak seš trochu v pasti... https://www.googl...!1s0x0:0x0
Minimálně toto doporučuju případným zájemcům prvně skouknout na mapě,aby jste pak viděli,kudy se vydat,až vám garmin řekne,že jste na místě
možná dobře žes to nenašel, snoubí se tam rádoby ekologické bydlení v luxusních dřevěných megadomech s vlastními rybníky, myslím že by ses tam lehce nas*al a někoumu tam pěkně vynadal
říkám si hurikán
možná dobře žes to nenašel, snoubí se tam rádoby ekologické bydlení v luxusních dřevěných megadomech s vlastními rybníky, myslím že by ses tam lehce nas*al a někoumu tam pěkně vynadal
Proč bych měl nadávat někomu,kdo bydlí v přírodní osadě v eko domku?
Navíc,z 80% té dovoléné jsem byl tak znuděněj,že by mě pozvedla náladu i přírodní bouda pro psa...
Navíc v zahraničí cizím lidem nenadávám... maximálně tak za idi.otskej způsob řízení (což se pobaltí vůbec netýká) a za to,když mě někdo okrade nebo se o to pokusí...a to se stalo v Lotyšsku jenom jednou
Upravil Mr GS dne 28.01.2016 14:33
Jak píše Kali v r. 2014 jsme s Míšou absolvovali výlet směr tyto země. Měli jste bohužel termín naplánovaný až na září a chytlo nás v podstatě 14 dní deště. V tu chvíli jsem opravdu byla ráda, že se jede rovně. Dělali jsme si srandu, že je jedna zatáčka za 100 km
Ale fakt je ten, že i tak to mělo svoje kouzlo. Na horu křížů budu vzpomínat snad do smrti. Ten zvuk zvonících křížků se nedá zapomenout (a to nejsem věřící).
Kuršská kosa je moc zajímavé místo.
Amatciems je podle mě povinnost navštívit. To místo si připomínám kalendářem, který mi Míša loni i letos objednal. http://www.amatciems.lv/. Je zajímavé jak se ta míst postupem času mění. Pár let zpět tam nebylo nic a za nás už bylo postaveno a zaroslo
Pokud budete v Amatě je kousek městečko Césis a osada Araiši. Ono asi obecně platí kdo co chce kde vidět. Když jsem hledala zajímavá místa v těchhle zemích ve většině případů jsem našla kostely, popřípadě staré domy. Hrad Trakai je také dost navštěvovaným turistickým místem. V Klaipedě (přístav odkud jezdí trajekt na Kuršskou kosu) je třeba delfinárium
Míša by možná ještě vytáhl z navigace trasu kudy jsme jeli a já doma určitě v dovolenkový krabici najdu kontakty na ubytování. Každopádně jak tak koukám všichni jsme navštívili stejná místa
Upravil hugitka dne 28.01.2016 15:14
hugitka napsal:
Každopádně jak tak koukám všichni jsme navštívili stejná místa
No...jestli to nebude tím,že tam nic jinýho není?
Jak bylo už mnohokrát řečeno...místa jsou to zajímavá a za shlédnutí stojí...ale já dodávám,že je to motorkářský peklo na zemi a ani sjíždět ty stovky rovných km mezi jednotlivýma zajímavostma na motorce už fakt nikdy nemusím.
Jestli někdy ochrnu,tak se tam vydám autem a slibuju,že to budu strašně chválit ...jsou to takový bezbariérový země
Upravil Mr GS dne 28.01.2016 16:28
Navíc,z 80% té dovoléné jsem byl tak znuděněj,že by mě pozvedla náladu i přírodní bouda pro psa...
Navíc v zahraničí cizím lidem nenadávám... maximálně tak za idi.otskej způsob řízení (což se pobaltí vůbec netýká) a za to,když mě někdo okrade nebo se o to pokusí...a to se stalo v Lotyšsku jenom jednou
Jsem opravdu zastáncem eko bydlení a i se o něj pokouším
Nevím jestlis tam vlastně byl, ale po mým soudu ("který nikomu nevnucuju" to tam má k eko domku hodně daleko. Jsou to mega paláce v tzv. eko stylu, na první pohled nádhera, ale čím dýl se tam procházíš, tak alespoň za mě trochu panoptikum https://www.googl...DmEQsAQIOw
Jinak co se týče obecně pobaltí, opravdu nejvíc tam pro mě bylo toulání mezi zajímavostmi po silnicích 3. kategorie i za cenu, že všechno naplánované nestihlo. Hlavní silnice tam jsou opravdu nesnesitelné.
říkám si hurikán
Jsem opravdu zastáncem eko bydlení a i se o něj pokouším
Nevím jestlis tam vlastně byl, ale po mým soudu ("který nikomu nevnucuju" to tam má k eko domku hodně daleko. Jsou to mega paláce v tzv. eko stylu, na první pohled nádhera, ale čím dýl se tam procházíš, tak alespoň za mě trochu panoptikum https://www.googl...DmEQsAQIOw
Jinak co se týče obecně pobaltí, opravdu nejvíc tam pro mě bylo toulání mezi zajímavostmi po silnicích 3. kategorie i za cenu, že všechno naplánované nestihlo. Hlavní silnice tam jsou opravdu nesnesitelné.
Já teda jako nevim, ale kde jste všichni přišli na to, že ta "vesnine" je EKO?
Idea Amatciemsu je žít blízko přírody, v klidném prostředí bez rušení okolního kraválu. Proto je tam zakázán hluk, bujaré večírky, oslavy a zakládání ohňů. Amata má to kouzlo, že díky klidu, který tam panuje je možné na procházce nebo z okna mezi domy potkat lesní zvěř.
Než budete tuhle vesnici odsuzovat kvůli palácům které tam stojí doporučuji si přečíst to proč ta vesnice vlastně vznikla a proč jí Ciris vlastně začal budovat.
já to zase tak moc neodsuzuju, je určitě zajímavý to vidět, idea je hezká, realita za mě už méně, ale je to věc vkusu každýho kdo to viděl
říkám si hurikán