To vše co tu píšete je docela sranda, teď mě poradte, mám na sebe napsané dva vozy, Trabanta a Alfu. Obě auta jsou už dávno v malotraktoru a v bugině. Teď jak to odhlásit?? Zákon o eko likvidací platí od 2000 nebo 2005 teď nevím ale to je jedno protože vozidla zanikla 1995 a 1999. Na registru po mě chtějí doklad o eko.lik. ale jak ho můžu mít když není co eko.lik. Jetu možnost, ale??? Jeto obcházení zákona.
profesor
Pokud jsi je fyzicky zlikvidoval pred rokem 2004,tak ti o tom staci cestny prohlaseni a prej ti ho musej odhlasit.Pred rokem 2004 ta povinnost eko.likvidace neexistovala.Akorat nikde nesmej dohledat,zes na to po roce 2004 platil treba pojisteni.Ale tos neplatil tak to musi jit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Pokud jsi je fyzicky zlikvidoval pred rokem 2004,tak ti o tom staci cestny prohlaseni a prej ti ho musej odhlasit.Pred rokem 2004 ta povinnost eko.likvidace neexistovala.Akorat nikde nesmej dohledat,zes na to po roce 2004 platil treba pojisteni.Ale tos neplatil tak to musi jit.
Ano, to je pravda. Zákon platí tuším od 04/2004. Pro vozidla zlikvidovaná před tímto datem by mohlo stačit čestné prohlášení...
I když, vždycky záleží na úředníkovi...
Podle mého soudu ale musí udělat na nějakou dobu něco jako generální pardon, protože případů s nedohledatelnými vozidly budou v lepším případě desetitisíce... Vzpomeňte si, co se dělo, když stálo železo ve výkupu pět korun. To skončily ve šrotu mraky autovraků i s eSPéZetkami...
Tak jsem si to také představoval? Ale pravda je jiná, na registru vozidel jsem nepochodil. Tak jsem zaplatil povinné ručení a počkám co bude, pokud budou neoblomní a budou chtít potvrzení z likvidace nezbude nic jiného než zaplatit za fiktivní likvidaci. Nato snad nahoře nepamatovali.
profesor
Já řešil stejný problém, neměl jsem doklady,SPZ ani vrak a už ani kupní smlouvu o prodeji. Vše bylo prodáno kámošovi i s plnou mocí na odhlášení v roce 1998. Ten z auta vyndal motor a vše ostatní šlo do kovošrotu. Úplnou náhodou mi kámoš u Policie zjistil že jsem pořád vlastníkem. Na M.Ú. mi za 15 Kč vystavili opis TP, na netu jsem si našel čestné prohlášení a v ničem nebyl problém. Jen úředník mi připoměl, že jsem změnu o likvidaci měl nahlásit do 10 dnů od likvidace. Hlavně si zjišťují, jestli na vozidle nebylo placeno Povinné poj. a nebyla dělaná STK po 01.05.2004. To by vám asi čestné prohlášení roztrhal.
Měl jsem v práci kolíka, co tohle řešil svérázným způsobem. nakupoval auta do 1000,-Kč a přiživoval se jejich likvidací. Měli ze žigula cca 3500,- vejvar. Finta s papírama spočívala v tom, že auto majitel odhlásil a nechal tam napsat kupce, ale ten už auto nikdy nepřihlásil. Byl tam napsaný jako kupec. Ovšem netuším, zda to ještě jde a jak to funguje dnes. na dopravce jsem byl naposledy, když jsem kupoval hrocha a to jsem o likvidaci opravdu neuvažovalLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz